Yedigöller Kampı (yardım)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan birdemlikcay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,776

birdemlikcay

Ya seyahat!
Yer
İzmir
Web
ufkabakanadam.tumblr.com
Merhaba arkadaşlar,
Haziran ayı içinde(2013) yedigöllerde 4-5 günlük kamp yapmayı planlıyorum. Ancak kamp konusunda siz bilenlerden yardım almak istiyorum. Kampı tek başıma yapmayı planlıyorum, ulaşımı abant kavşağından otostop yaparım diye düşündüm. Buna ek olarak çadırım uyku tulumum ve matım var. Orada konaklayabilmek için yanıma almam gerekenleri söyleyebilir misiniz? Ve en önemlisi yiyecek işini nasıl yapmamı önerirsiniz, ufak kamp tüplerinden alıp konserve makarna düşündüm. Forumda okuduğum kadarıyla içme suyu problemi yok peki banyo wc nasıl hallediliyor? Şimdiden teşekkürler, hepinize iyi seyahatlar

tumblr_mja0wrPz8V1rrt383o1_500.jpg

Ynt: Yedigöller Kampı (yardım)

Cemil bey; Abant kavşağından otostop ile Yedigöller'e giden araç bulmanız imkansıza yakındır. İllaki otostop yapacaksanız Sanai kavşağının alt sokağı olan Arçelik fabrikası yolunu kullanmanızı öneririm.

merhaba cemil duş ihtiyacını" kamp duşu" satın alarak temin edebilirsin. kamp tüpüyle suyunu ısıtabilir. o şekılde duşunu alabılırsın. bende tek basıma 10 gunluk antalya kaş kampı yapmıstım. yaz mevsımı olunca yemegı bozulmadan saklamak zor oluyor. ama ben genelde olarak hazır noodle-tonbalıgı ,makarna-tonbalıgı-hazır çorba ve konservelerle beslendım.tasıması hem kolay ,pişirmeside pratik yiyecekler..

buarada eger kamp alanında kalmayacaksan tuvalet ıhtıyacınıda kürekle çok rahat temın edebılırsın:smiley:

cemil bey;
Öncelikle Yedigöller yoluna hem mengen den hem de bolu üzerinde gidilebiliyor. Mengen yolu daha düzgün yaklaşık 1saat 15 dk sürüyor. Bolu yolu daha bozuk ortalama 20-25km/h hızla gidiliyor ve 1 saat 45 dk kadar sürüyor. Her iki yolda belli bir yerden sonra sadece milli parka gittiğinden otostopla gitme konusu sana sıkıntı olabilir.
Yemek konusunda milli parkta herhangi bir büfe ve ya alışveriş imkanı yok. Bu nedenle herşeyini yanında götürmelisin. Önceden balık çiftliği vardı artık oda yok.
Tuvalet ve su konusunda hiç sıkıntı yok. Ancak duş imkanı yok.

Bolu içinden gidilen yol, yol yapımı nedeniyle kapatılmış (15.06.2013 yedigölerdeydim). Mengen üzerinden gilen yolda ise otostop ile ulaşımı sağlamanız pek mümkün değil. WC yedigöller içerisinde var. Duş işinide merak etmeyin bu tarihlerde giderseniz şemsiyenin altında bile duş alıyorsunuz.

yedigöller yolu kapalı ise tek gidiş mengen üzerinden mi? özel aracım olmadığı için otostopu denemek zorundayım, neden otostop çok uygun olmaz diye düşündünüz? Eğer bu aralar gideniniz varsa belki beni de alırsınız :D hepinize ilginiz için çok teşekkür ederim

Mengen üzerinden yedigöller yol ayrımından sonra yol üzerinde dört beş köy var. Araçlar köye mi gidiyor yoksa yedigöllere mi gidiyor ayırmak zor olur. Buradan yol arkadaşı bulmanızda fayda var. İyi yolculuklar.

turizm müdürlüğü ve karayollarıyla konuştum bir çalışma olduğunu ama yolun ulaşıma açık olduğunu söylediler, yani tamamen kapalı değilmiş. Haziran ayı içersinde yedigöllere giden olursa belki ben de eşlik edebilirim, çünkü aracım yok

15.06.2013 tarihinde yolun başındaki benzinlikten benzin almak için durdum. Görevli arkadaş yolun kapalı olduğunu geri dönmemizi söyledi. Ankaradan gittigim için bu kadar yol geri dönülür mü diye inanmayıp devam ettim. Fakat ileride de yolun kapalı olduğuna dair kocaman levha koymuşlar. Bilginize

birdemlikcay' Alıntı:
turizm müdürlüğü ve karayollarıyla konuştum bir çalışma olduğunu ama yolun ulaşıma açık olduğunu söylediler, yani tamamen kapalı değilmiş. Haziran ayı içersinde yedigöllere giden olursa belki ben de eşlik edebilirim, çünkü aracım yok
slm.cemil bey nezaman görüştünüz ziraa 28.29.30. tarifleri orda olmayı pilanlıyorum eger uygun olursanız ben 28. aksamı ankaradan yola cıkacam.(eger yol uygunsa tabii)sizide uygun biyerden seve seve alırım...saygılar..

smlhyk' Alıntı:
15.06.2013 tarihinde yolun başındaki benzinlikten benzin almak için durdum. Görevli arkadaş yolun kapalı olduğunu geri dönmemizi söyledi. Ankaradan gittigim için bu kadar yol geri dönülür mü diye inanmayıp devam ettim. Fakat ileride de yolun kapalı olduğuna dair kocaman levha koymuşlar. Bilginize
İsmail bey bilgi için tşk ederim...inşallah ben gidene kadar açılır ümidiyle bekliycem ...saygılar...

ayhanecz' Alıntı:
slm.cemil bey nezaman görüştünüz ziraa 28.29.30. tarifleri orda olmayı pilanlıyorum eger uygun olursanız ben 28. aksamı ankaradan yola cıkacam.(eger yol uygunsa tabii)sizide uygun biyerden seve seve alırım...saygılar..

konuşalı 5 gün oldu, isterseniz kendiniz de arayarak emin olun ne olur ne olmaz. Eğer o tarihlerde düşünürsem ve uygunsa tabi sizden rica edebilirim belki, hoşçakalın.

ayhanecz' Alıntı:
İsmail bey bilgi için tşk ederim...inşallah ben gidene kadar açılır ümidiyle bekliycem ...saygılar...
Ayhan bey,
Bolu içinden gidilen yol kapalı. Mengen üzerinden gidilen yol açık. Ankara'dan gidenler için mengen yolu daha uygun diye düşünüyorum. Ben bilmedigim için Bolu üzerinden gitmeyi denedim olmadı dönüp Mengen üzerinden gittim.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,909
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR