Yazısı Yabancılaşmış Türkler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan figo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,654
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Yazısı Yabancılaşmış Türkler

faruks' Alıntı:
[ Arap alfabesi de böyledir işte, eskimiş ve etkinliğini yitirmiş, ciddiye alınmayan] [dünya güçleri arasında kimse sizi tanımaz, ciddiye almazdı]
Bu cümlelerdeki problerler alfabelerden değilde onu kullanan toplulklardan kaynaklanması gerekir gibi geliyor bana. Çünkü aynı alfebeleri kullanıpta farklı ciddiyette algılanan bir çok ülke mevcut dünyamızda
Birde şunu belirtmek isterim itirazım kullandığımız alfabe değil kullanılan cümlelerdir

Evet Faruk bey işaret etmek istediğiniz husus şu ise doğrudur. Arap alfabesi Arap için uygundur ama Türk milleti için uygun değildir. Türk'ün gırtlak yapısı ile Arabın gırtlak yapısı aynı olmadığı için fonatikte farklılıklar vardır. Arap 4 sesli harf kullanırken Türkler 8 sesli harf kullanır dolayısı ile Arapça daki bize göre eksik olan sesleri yazı ile ifade etmek zordur, problemlidir. Özellikle Osmanlıcada harekeler de olmadığı için bu sesleri algılayamazsınız.

Etiketler

vurgulamak istediğim konu dünya üzerindeki etkinliğin sadece alfabeyle acıklanamayacağı .Örnek kril alfabesi kullanan rusya ve bulgarisatanın etkinlik farkı gibi veya latin alfabesi kullanan bolivya ile ingiltere arasındaki etkinlik farkı gibi.israilin etkinliğini sadece ibraniceyemi bağlayalım

Haklısınız, hangi ülke medeniyetçe ilerde ise onun alfabesi de en yaygın en kullanılan alfabe olur. Burada gözden kaçırılmaması gereken husus her millet kendi gırtlak yapısına uygun alfabeyi geliştirip kullandığı, ana dilini yazıp konuştuğu müddetçe ilerleme şansını yakalayabilir.

anatomik acıdan türk, fransız, arap,ispanyol ve slavlar arasıdaki gıtlak yapıları arasındaki fark nelerdir. bu konuda bilimsel bir çalışma yapılmışmıdır.

birde şunu merak ediyorum aynı latin alfabesini kullandığımız ingiltereyle Türkiye ünüversiteleri arasındaki yayınlanan bilimsel makale sayısı arasında farkvarmıdır

Burada kast edilen anatomik farklılık değildir. Fonatik farklılıktır.

Eğitimin, yaygınlaşmasındaki en büyük engel, Arap harflerinden oluşan bir alfabe ile Osmanlıca denilen bir lisanın kullanılması idi. Genel kanaat olarak, eksik bilgi ile harf inkılâbının olumsuzluğunu iddia edenler, Arap harflerinin yazılmasındaki zorluktan dolayı harf inkılâbının yapıldığını, oysa Japon harflerinin daha karmaşık olmasına rağmen değiştirilmediğini, o şekliyle de memleketlerinin kalkındığını iddia ederek, harf inkılâbını sadece Müslümanları, Kuran alfabesinden uzaklaştırmak için yapıldığını söyleyecek kadar cahilane bir tutum içine girerler. Eğer Kuran alfabesi denilen Arap alfabesiyle eğitim yapılması, Kuranı Kerimi doğru okuyup, yorumlayacak bilgiye ulaştırsaydı. Arap ülkelerinde yaşayan bakkallar bile evliya olurdu. Arap harfleri ile eğitimin zorluğuna gelince; burada şekli bir zorluk değil, Arap alfabesinin fonetik olarak Türkçe ile uyuşmaması ifade edilir. Türkçe, sekiz adet sesli harfi ile dünyanın en çok sesli harfi olan dilidir. Oysa Arapçada sadece dört adet sesli harf vardır. Osmanlıca da bu eksikliği gidermek için, bazı sessiz harflere, sesli harflerin görevi yüklenmiştir. Örneğin Arapça da vav (v) sessizi Türkçede hem “v” hem de “o”, “ö”, “u”, “ü” sesli harflerinin yerine kullanılır. Buna karşılık, Arapçada ki üç sessiz harfin karşılığı Türkçe de “t” , dört harfte “z” ile verilmektedir. İçerisinde “t” veya “z” harfi bulunan Türkçe bir kelimeyi yazarken Arapça karşılığı olan sessiz harflerden hangisi ile yazılacaktır. Veya içerisinde “v” olan Osmanlıca bir kelime okunurken bu harf “v”, “u”,”ü”,”o”,”ö” harflerinden hangisi olarak okunacaktır. İşte zorluk buradadır. Arap alfabesi Araplar için iyi bir alfabe olabilir ama Türkçe ile ses uyuşmazlığından dolayı Türkler için uygun bir alfabe değildir. Tabi bu arada alfabe ile birlikte gelen, kültür etkilerini de göz ardı etmemek gerekir. Arap alfabesinin alınmasından itibaren Arap ve Fars kültürünün Türk toplumunu olumsuz yönde nasıl etkilediği de ayrıca ele alınması gereken bir konudur.

faruks' Alıntı:
birde şunu merak ediyorum aynı latin alfabesini kullandığımız ingiltereyle Türkiye ünüversiteleri arasındaki yayınlanan bilimsel makale sayısı arasında farkvarmıdır
İngilteredeki bilimsel makale ile Türkiyedeki bilimsel makale sayısı arasındaki fark bilinen bir gerçektir. Türkiyedeki bilimin geri kalmasındaki gerçekler ise ortadadır. Biz hala Osmanlıyı yıkan düşünce yapısının günümüzdeki savunucularına cevap vermeye çalışırken, Milli Eğitim denilen kurumun başındakiler hala bilmem nerden yönetilirken hangi ilerlemeden hangi bilimsel makaleden bahsedeğiz. Hangi ülke ile bilim yarışına gireceğiz.

Siz bir şeyi merak etmiyorsunuz anladığım kadarı ile Faruk bey karşı olduğunuz anlatmak istediğiniz ne ise açık olarak yazın eğer bilgimiz dahilinde olan bir şeyse cevaplandıralım.

Mete bey ben konuyu hiç dini boyutuyla değerlendirmiyorum .Fark etmişinizdir

Umarım merak ettiğiniz konulara cevap verebilmişimdir.

faruks' Alıntı:
vurgulamak istediğim konu dünya üzerindeki etkinliğin sadece alfabeyle acıklanamayacağı .Örnek kril alfabesi kullanan rusya ve bulgarisatanın etkinlik farkı gibi veya latin alfabesi kullanan bolivya ile ingiltere arasındaki etkinlik farkı gibi.israilin etkinliğini sadece ibraniceyemi bağlayalım

Ben tek ölçüt alfabedir demedim zaten, ancak uluslararası ilişkilerde çok önemli bir araçtır alfabe..

Mesela eski İngilizce'nin çok zor bir dil olmasına rağmen, günümüz İngilizcesin'de kolaylıkla birçok ekin birçok anlama gelebilmesinin tek sebebi, sömürge ülkelerinde iş yaptıklar

yerlilerle İngilizceyi kolayca konuşup iletişime geçebilmeleri, yerlilerin bu dili kolayca öğrenebilmeleri amacıyladır..

Temelde itirazım biz her türlü başararısızlıklarımızda kendimiz dışında her şeyi suçluyoruz.alfabe ,dış güçler gibi.Öz eleştiri yapmıyoruz ,okumuyoruz ,çalışmıyoruz .tartışırken bile amacımız problemi çözmek değil haklı çıkmak. her türlü etnik dini ve siyasi ayrımcılıklar yapıyoruz. ortak yönlerimizi değil aramızdaki farkları ortayaya çıkarıyoruz. sizde dikkat etmişinizdir tartışırken nitelik değilde nicelik yönünden tartışıyoruz.sanırım derdim anlaşılmıştır.Teşekkürler.

faruks' Alıntı:
Temelde itirazım biz her türlü başararısızlıklarımızda kendimiz dışında her şeyi suçluyoruz.alfabe ,dış güçler gibi.Öz eleştiri yapmıyoruz ,okumuyoruz ,çalışmıyoruz .tartışırken bile amacımız problemi çözmek değil haklı çıkmak. her türlü etnik dini ve siyasi ayrımcılıklar yapıyoruz. ortak yönlerimizi değil aramızdaki farkları ortayaya çıkarıyoruz. sizde dikkat etmişinizdir tartışırken nitelik değilde nicelik yönünden tartışıyoruz.sanırım derdim anlaşılmıştır.Teşekkürler.

Faruk Bey, dediğiniz durum gerçekten de Türk insanının en kötü huylarından biri. "Biz hep en iyiyiz, hep en doğruyuz" deriz ondan sonra da "gavur

şöyle gavur böyle" deriz. Ama gavur diye nitelendirdiğimiz toplumlar malesef bilimde de teknolojide de, sanatta da toplum&devlet ilişkilerinde de 40

boy fark atmışlardır bize. Ben kesinlikle sizin anladığınız tarzda bir fikir savunmuyorum, aksine bir önceki cümlemde de yazdığım gibi, ona buna çamur

atarken atalet durumundan hiçbir şekilde kurtulamadığımızdan bahsediyorum. Ancak kesinlikle kabullenemeyeceğim bir konu vardır ki o da Arap

kültür emperyalizmi ve Arap hayranlığının ülkemize, toplumumuza, kimliğimize ve kültürümüze verdiği zararların gerçekliğidir.

Sevgili Onur keşke FaSTJUNKİE yerine türkçe bir isim kullansaydın kullansaydın. samimiyet açısından

oğlum ilk okul 3. sınıfta okuyor.Okulun başından beri el yazısıyla yazı yazdırılıyor.Çocuk o kadar zor yazıyorki hala.
Oğlumun yazısına baktığımda bakkal dükkanından beter; ancak bu çocuk 3 yaşındayken okudu, sınıfında devamlı birinci yada ikinci.
Ancak eğitim sistemi öyle bir haldeki arapçaya benzeyen el yazısıyla eğitim veriliyor ve 23 nisan çocuk bayramında dahii tören düzenlenmiyor.Korkutucu şeyler bunlar.

faruks' Alıntı:
Sevgili Onur keşke FaSTJUNKİE yerine türkçe bir isim kullansaydın kullansaydın. samimiyet açısından

Konuyla bir alakası yok dediğinizin, samimiyetime inanıp inanmamak da tabiki size kalmış, ben kendi fikirlerimi açıklamaya çalışıyorum, empoze etmeye değil.

Ama demagojik mesajlarla başlığı dolduracaksak tartışmanın da bir manası kalmıyor.

Burada konu ne benim takma ismim ne de "ünüversiteler" arası yayınlanan makale sayısı farkı.

Ayrıca "Müslüman Arap'la Türk'ün İlk Karşılaşması" konusunda, isimlerle ilgili düşüncenizi ekliyorum, düştüğünüz çelişkiyi görebilmeniz açısından;

faruks' Alıntı:
Konu başlığıyla alakası yok ama forumda geçen bir konu dikkatmi çekti .İsim değişikliği.İsim değiştirmek bizi daha donanımlı , toplum için daha faydalı bir birey halinemi getirecek.İsim değiştirirsek kendi doğrumuzu mutlak doğru gibi göstermekten vaz mı geçeriz,ayrımcılıklar bitermi, refah seviyesini yükseltirmi, kentlerimiz daha planlımı olur, adalet üst seviyeyemi çıkar, ünüversitelerde bilimsel makale sayısımı artar,6 kişiye 1 kitap okuma düşen seviyemiz Japonya gibi kişi başı 25 kitabamı çıkar .Sorunların kaynağı kaynağı isimlerse çözüm basit

böyle düşünüp de, benim sadece burada kullandığım ve şarkı ismi olduğu için Türkçeleştiremeyeceğim takma ismimi nasıl samimiyetsizlik göstergesi yapabiliyorsunuz

bunu da anlamak pek mümkün değil...

Benim için hangi ismi kullandığının bir önemi yok Onur bey.Benim için önemli olan bir fikir savunuluyorsa hayatta uygulanmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri