Yazın Kamp İçin Uygun Malzeme Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CİNCİN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,672
C

CİNCİN

Ziyaretçi
Arkadaşlar merhaba, yaz aylarında yapılan geziler için çadır ve uyku tulumu almak istiyorum. Bu tür malzemeler için ucuz ürünler seçmek ne derece matıklıdır? Amacım uzun süreli kamp yapmak değil. Gecelik konaklamalarda kullanabileceğim malzemeler. Örneğin Praktiker'de 45-65-120 TL ye çadırlar var.
http://satis.praktiker.com.tr/Store/productrender.asp?prid=20510&PSKU=176620&MainCategoryid=&Categoryid=021001
http://satis.praktiker.com.tr/Store/productrender.asp?prid=11796&PSKU=136538&MainCategoryid=&Categoryid=021001
Adrenalin'de de benzer ürünler var.
http://www.adrenalinoutdoor.com/productdetails.asp?ProductTypeID=4967

Bu tür ürünleri seçmek ne derecede doğrudur? Gece hafif bir rüzgarda kırılırsa veya yırtılırsa diye endişe ediyorum. Çadır uyku tulumu gibi temel kamp malzemelerinin seçiminde nelere dikkat etmek gerekir? Kalite vs. kullanışlılık açısından bu tür ürünleri değerlendirebilir misiniz?

Etiketler
Ynt: Yazın Kamp İçin Uygun Malzeme Seçimi

işaret koyayım banada lazım bu bilgiler :smiley:

Merhaba arkadaşlar,Bu konuda benim düşüncem imkanlar doğrultusunda en iyisini almak,ürünleri alanında uzmanlaşmış üreticilerin ürünlerinden seçmek.Çünkü belli bir konuda uzmanlaşan firma,sürekli ARGE çalışmaları yaparak daha iyisine kafa yorar.İsim yapmasının sebebi(genellikle)uzun süreli kullanımlar sonunda son kullanıcının beğenisini kazanmış olmasıdır.Bilinen markaların 2/3 mevsimlik çadırlarından seçmenizin sizin için daha mantıklı olacağı fikrindeyim.

Ynt: Yazın kamp için uygun malzeme seçimi

Merhaba fiyat önemli bir unsur, senede bir kez (belki) kullanacağım bir çadır veya uyku tulumu için ayırabileceğim bütçe kısıtlı. Tabii ki kampçılığı bir yaşam tarzı haline getirirsem (keşke öyle olabilse) bana uzun yıllar sorunsuzca hizmet edebilecek olan malzemenin en kalitelisini almaktan çekinmem. Araba kullanmayı öğrenirken de öyle değil mi. Genelde eski, başına bir şey gelirse çok can yakmayacak arabalarda öğrenir, ustalaşınca daha üst modellere terfi ederiz. Örneğin başta bir ucuz bir Fiat Uno alır, ustalaştıktan sonra da daha iyisine terfi edersiniz.

O yüzden değerlendirmeniz önemli 40 TL verip bir gecede rezil olma ihtimali var mı. Veya kaliteli ama fiyat olarak uygun olan başlangıç seviyesinde tavsiye edebileceğiniz çadır, uyku tulumu marka ve modelleri nedir?

Çok kısa bir aramayla size bir örnek verebilirim; everestoutdoor da Lafuma summertıme festıval seti var,fiyatı 230 tl. Lafuma çadır,Loup uyku tulumu ve eva mat.Bu sadece ilk gözüme çarpan örnek.

Lafuma ve Loap markaları fiyat/performans olarak benim beğendiğim markalardır. Çok pahalı değillerdir. Ama sizi yarı yolda bırakmaz.

Bunu ben de merak ediyorum.. Yahnisi yenebilecek olan en ucuz et hangisidir? :smiley: Yarın Kipa'dan bakıcam inşallah bi şeyler bulabilirim..

Selamlar;

Arkadaşlar geçen sene özdilekten 2 adet mat - 1 adet 2 kişilik çadır - 1 adet uyku tulumu aldım. geçen sene 70 lıra ve 4 taksit ile aldım bunların hepsini ve kullanmaktayım. Ve gayet memnunum hiç bir sorun yaşamadım. sadece çadırın kazık ları çok sağlıklı değil fakat bu ürün kipada satılıyor kutunun içerisinde yanılmıyorsam 20 adet kazık çıkyor fiyatıda 5 lira olması lazım.
Sonuç olarak ben memnunum sizinde memnun kalacağınızı tahmin ediyorum 1-2 günlük yaz kampları için yeterli ve ideal......

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR