Yaylalarda Kar Var.Hendek / Sakarya (16 Ocak 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkan şen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 108
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,240
Ynt: Yaylalarda Kar Var.Hendek / Sakarya (16 Ocak 2010)

54

Resim 092.jpg

Etiketler

güzel ve sakin bir gezi olmuş ,kar olunca işin keyfi ve fotolar bir başlka güzel oluyor,

reha' Alıntı:
Selamlar
oncelikle hakikaten okurken kanım dondu. Zira, bu anlattıklarınız hiç de olmayacak şeyler değil.. Hava çok daha soğuk yapabilir idi, saat daha geç olup sığınacak bir yer bulamayabilirdiniz. vs. vs. vs. .. Hakikaten verilmiş sadakanız varmış, çok çok geçmiş olsun.

Paylaşımınız için de ayrıca teşekkürler, zira hep söylüyorum "doğa kesinlikle hafife alınmamalıdır".. Araziye giderken, görebileceğiniz en "korkak" insan olurum.. Nedeni de, olabileceklerin sınırı yok..

Tabii, gezmeyecek miyiz? tabii gezeceğiz ama sizin de dediğiniz önlemleri alarak.. İlave olarak,

1) daha geçerli bir iletişim cihazı da iyi olur bence.. Zira, aracınızın içinden ayrılmak zorunda kalmazdınız.. Eğer deponuz dolu ise "daha güvende olursunuz. Ben her zaman yanımda uydu telefonu taşıyorum araziye giderken..

2) GPS cihazi da (artık çok ucuzladılar) yerinizi tam belirtmek açısından çok değerli dakikalar kazandırabilir..

Aman bana kızmayın, "olan bittikten sonra akıl vermek kolay" diye.. Ama , yeri gelmiişken fikirlerimi/kaygılarımı paylaşmak istedim.
Herkese çok güzel bir hafta dilerim, tekrar çok ama çok geçmiş olsun, reha
çok haklısınız Reha Bey her zaman tedbirli olmaya çalışan ben o gün en tedbirsiz kişiydim
.Ayrıca teşekkür ederim

hakan5408' Alıntı:
Abi beni oraya götürmezzsen başka bişey demiyorumm harika fotoğraflar profösyenel fotoğrafçılar bile hayran kalır Güzel kareler yakalamışsınız elinize sağlık

Gideriz Hakancım ne demek Burası yazın belirlediğim bir güzergah normal şartlarda burada kar olduğunda yayla evleri gözükmezmiş.Ama normal bir kış yaşamıyoruz bu sene kar bile yok doğru düzgün...

Serkan Bey gezilerinizi ve sunumunuzu her zaman beğenerek izliyorum ama bu kez biraz tedbirsiz çıkmışsınız yola...

Ama yine de etkinliklerde güvenlik konusunun gündemde olduğu şu günlerde yaşadıklarınızı samimiyetle anlattığınız ve çıkardığınız dersleri paylaştığınız için teşekkür ederim...

serkan şen' Alıntı:
1-Asla tek araç ,kalma ihtimalinin olabileceği yerlere gitme.
2-Gittiğin yeri mutlaka birilerine haber ver.
3-Bulunduğun yeri noksansız tarif et.
Çıkarmak istedikten sonra çıkarılacak sonuç çok. Şükürler olsun herkes iyi kimsede bir şey yok…

Ah bir de bu var ki yazdığınız ilk mesajı soluksuz okumama rağmen gözümden kaçmadı ;D ;D ;D

serkan şen' Alıntı:
...Gözünü sevdiğimin Land Rover Difender’i taş gibi araba...kendilerinde de bir şey yoktu …

Geçmiş olsun diyorum ve bundan böyle hepimizin daha tedbirli olacağını ümit ediyorum...

Selamlar...

Çok teşekkür ederim Sevtap Hanım.

Defenderın şarampole yattığı yeri dönüşte gördük,gerçekten allah korumuş.Başka bir makine tekrar çalışırmıydı bilemiyorum.Vinçin önemide birkez daha anlamış oldum;oradan başka türlü çıkmalarına imkan yoktu.

Hocam çok geçmiş olsun . Discovery Channel izliyor gibi hissettim . Çok güzel ve hafifi başlayan bir gezinin nasıl kötüye gidebileceğinin canlı bir göstergesi . Neyseki hepinzi sağ salim dönmüşsünüz .

Araçta en azından CB bir telsiz olmalı . Ve Reha hocamında da dediği gibi GPS. Bence her doağada bulunan kişinin yanında bulunmalı , ki artık hayli ucuzladı ... Çünkü gerek arazide gerek ormanda iletişim dahi kursanız , nerdesiniz ? Sorusu büyük ihtimal cevapsız kalacaktır . Yakın zamanda gerçekleşen helikopter kazasını hatırlayalım . Yanlarında bir GPs olup telefonda koordinat verebilselerdi belki herşey farklı gelişirdi kazazedeler açısından . Böyle örnekler pek çok ne yazık ki ...

Tekrar geçmiş olsun , herkese keyifli geziler ve keşifler dilerim :smiley:

Serkan bey

Çok geçmiş olsun. Hayat boyu anlatacak bir macera ve tecrübe olmuş.

ssbman' Alıntı:
Hocam çok geçmiş olsun . Discovery Channel izliyor gibi hissettim . Çok güzel ve hafifi başlayan bir gezinin nasıl kötüye gidebileceğinin canlı bir göstergesi . Neyseki hepinzi sağ salim dönmüşsünüz .

Araçta en azından CB bir telsiz olmalı . Ve Reha hocamında da dediği gibi GPS. Bence her doağada bulunan kişinin yanında bulunmalı , ki artık hayli ucuzladı ... Çünkü gerek arazide gerek ormanda iletişim dahi kursanız , nerdesiniz ? Sorusu büyük ihtimal cevapsız kalacaktır . Yakın zamanda gerçekleşen helikopter kazasını hatırlayalım . Yanlarında bir GPs olup telefonda koordinat verebilselerdi belki herşey farklı gelişirdi kazazedeler açısından . Böyle örnekler pek çok ne yazık ki ...

Tekrar geçmiş olsun , herkese keyifli geziler ve keşifler dilerim :smiley:

Teşekkür ederim,bu tür gezilerde yanımda gps genelde olurdu,dedim ya en tenbirsiz günümde masumane küçük bir gezi olacaktı.Neyseki ucuz atlattık.temenniniz için teşekkür ederim.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
mcanerf

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.