Portatif klima da kullanacaksanız bu işler için yapılmış en kaliteli aküleri kullanmanız lazım derim.Trojan,exide ilk akla gelenler.Yazın portatif klima da kullanmak istiyorum. Yüksek akım dayanımı ve solar şarj performansı nasıldır? Agm veya jel almadan bu yeterli olur mu sizce?
İlerde buzdolabı çalıştırmayı düşünüyorsanız , enaz 150 ah , tavsiye 200 ah jel , OUTDO marka aküHenüz yeni bir karavan aldım, karavan konusunda en ufak bir deneyimim ve bilgim yoktu şimdiye kadar (gerçi hala yok )
Karavanda, güneş sistemi, akü vs hiç bir şey yok. Yapmak istediğimiz şey; buzdolabı hariç ışıkların ve hidroforun çalışması için yaşam aküsü koymak. İleride güneş enerjisi desteği de vereceğim için ona uygun bir akü almak istedim. Planım, şimdilik bu aküyü doldurmak 2 günlük kısa gezilerde kullanmak ve eve döndüğümde şarj etmek, taa ki güneş paneli vs. ekleyinceye kadar.
Internet te çeşitli kaynaklardan araştırıp olması gereken akü belirlemeye çalışıyorum. Onun da ötesinde hangi markanın aküsünü almak gerektiğini bulmaya çalışıyorum. Malum, piyasada o kadar çok marka var ki. Benim istediğim tabii ki fiyat/performans ürünü. Yani "en iyisi olsun , para sıkıntı değil" diyemiyorum. O yüzden, sizlerden yardım rica ediyorum. Özellikle bu konuda deneyimli arkadaşların yazacakları önemli.
Biliyorum forumda bu konularda çok şey yazılmış, olabildiğince okumaya çalıştım ama herşeyi okumak için de çok zamanım yok, okuduklarım yeterli gelmediği için buraya yazmak istedim.
şimdiden teşekkürler
--------------------------------------------OUTDO marka akü
Ben uygun fiyatlı diye yerli üretim 110 luk jel akü aldım , malesef sanki gerçek jel değil çakma jel gibi , şimdi sistemi büyütmem lazım , ne yapacağımı şaşırdım , atsan atılmaz , satsan satılmaz , ucuz alacaksanız hiç almayın bence , başkaca çözüm arayın--------------------------------------------
OUTDO veya TROJAN .. her ikisi de pahalı, ama mükemmel aküler.
Ben 105 A.h. TROJAN aldım.
1700 e kadar tekrar dolum veriyor.(Tabii hep sıfırlamamak kaydı ile)
Bunlarla başlamanız şart değil, madem işin başındasınız,
daha ucuz jel aküler seçebilirsiniz.
---------------------------------Aküleri şarj ettiğimiz cihazlar kaliteli değilse (solar şarj regülatörü, 230 volt şarj cihazi) kaliteli aküye fazla para vermenin anlamı olmasa gerek. Nasıl olsa ömürleri kısa olacak...
------------------------------------------------------Herkese cevaplar için teşekkürler, seçimimi 100ah lexron jel aküden yana kullandım, umarım pişman olmam. Düzgün bir firmaya benziyor, bir de İzmir de olması benim için + puan oldu, bakalım hayırlısı.
Şarj için de victron energy blue smart aldım. İlk şarjda herşey normal , ileride görücez