Henüz yeni bir karavan aldım, karavan konusunda en ufak bir deneyimim ve bilgim yoktu şimdiye kadar (gerçi hala yok
)
Karavanda, güneş sistemi, akü vs hiç bir şey yok. Yapmak istediğimiz şey; buzdolabı hariç ışıkların ve hidroforun çalışması için yaşam aküsü koymak. İleride güneş enerjisi desteği de vereceğim için ona uygun bir akü almak istedim. Planım, şimdilik bu aküyü doldurmak 2 günlük kısa gezilerde kullanmak ve eve döndüğümde şarj etmek, taa ki güneş paneli vs. ekleyinceye kadar.
Internet te çeşitli kaynaklardan araştırıp olması gereken akü belirlemeye çalışıyorum. Onun da ötesinde hangi markanın aküsünü almak gerektiğini bulmaya çalışıyorum. Malum, piyasada o kadar çok marka var ki. Benim istediğim tabii ki fiyat/performans ürünü. Yani "en iyisi olsun , para sıkıntı değil" diyemiyorum. O yüzden, sizlerden yardım rica ediyorum. Özellikle bu konuda deneyimli arkadaşların yazacakları önemli.
Biliyorum forumda bu konularda çok şey yazılmış, olabildiğince okumaya çalıştım ama herşeyi okumak için de çok zamanım yok, okuduklarım yeterli gelmediği için buraya yazmak istedim.
şimdiden teşekkürler