Yarıyıl tatilinde Datça kaçamağı...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,841
Ynt: Yarıyıl tatilinde Datça kaçamağı...

Ocak sonu/şubat başı gibi de olsa, Ege ve Akdeniz'de güzel bir havada dinlence ve gezi gerçekleştirmek, yüksek olasılıktır. Haldun, bu şansı iyi değerlendirdi; ne mutlu size!...

Selamlar
Cavid Sezen

Etiketler

Haldun bey, çok güzel bir gezi gerçekleştirmissiniz. Fotograflarda bir harika. daha nicelerine dileğimle...

Haldun,
Harika bir gezi yapmışsınız. Doğa güzel, sakin, kalabalık yok. Görseller harika. Ümit'in mutluluğu yüzünden okunuyor. Paylaşım için teşekkürler.

Haldun gerçekten met edilmeye değer yerlermiş,

Yılın uzun bir bölümü oradayım.

Haldun'dan biraz daha resim gelir diye bekledim ama yok sanırım,olanla yetinelim. Olanıda offf demeye yetti.
Güzel bir tatil olmuş Haldun nicelerine.
Levent

Yazmıyorum, ilgilenmiyorum, fazla hoşuma da gitmedi. Fasulyeden gezi işte...

Gençliğimin en güzel yıllarını oralarda yaşadım.
Yazı ayrı güzel,kışı ise bir başka güzeldir.
Oralardayken,İstanbul yada Tekirdağ'a mecburiyetten gelmem gerektiğinde hemen dönmek için can atardım.
Kadere bakki şimdi,en azından bir süre daha şehirlerde yaşayacağım.
Kıskandım,hemde nasıl kıskandım anlatamam.

Erken getirdiğiniz baharın yürekli karavancıları...Güzel ve de özendirici anılarınızı büyük bir özlemle izliyorum.
(Fotoğrafların lejantına nereden olduğunu da yazarmıydınız acaba? Bazı çıkaramadığımız yerler olabiliyor ara sıra da olsa.)
Sizden belki daha çok "görsel" yerine daha çok "anı" bekleyebilirim en fazla...Karavancılığı özendiren,renklendiren,hareketlendiren anılardır,anlatımlardır, tüyolardır inanın.
Görseller "yalnızca o anı yaşatırlar bize " diye düşünürüm hep.

Bu yıl yine kısmet olacakmı bilemiyorum ama karavanın bakımı yapıldı, muayenesi tamam.Bir de şu benim muayenelerim bitse de hafif kusurla bile değil Datça nın Avrupa nın bile anasını satarım ve vallahi de ve billahi... :D

2010 Nisanın da Datça ya kadar uzanan geleneksel bahar turumuzdan bir iki "anı" ile katılayım bu güzel gezinize.(Bir kardeş siteden alıntı)
Fotoğraf makinemi Selçuk ta unuttuğum için :mad: bu gezime ait tüm anıları belleğime çektim ve de anılarıma kaydettim. :smiley:

*** Evcan dan bir an...
Nedim’le birlikte uzun bir yemekte bize “Robenson’un 2009 kışı” nı anlatıyor. Yağmurları,fırtınaları, haşin dalgaların taa şuralara kadar gelişini(eliyle kampın ortalarını gösteriyor) ağaçların sökülüşünü,dalların çatır çatır kırılışını yaşıyor yeniden...Aylarca sık sık kesilen elektriklerle birlikte kapkaranlık fırtınalı gecelerin kasvetini yaşıyoruz birlikte..
Sonra hayatının kırılan dallar gibi çatırdayışını , yaşanmış mutlu yılların ardından özlenen sükûnetin bir acı olayla nasıl kabusa dönüştüğünü anlatıyor. Mum ışığında bile fark edilebilen derin yüz hatları yaşanan yıllar ilerledikçe, olaylar geliştikçe giderek daha da derinleşiyor...

*** Datça da...
Akşam otantik ev yemekleri yapan cadde üzerindeki lokantadan azar azar çeşitleme yapıyoruz. Sonrasında orada kahve burada çay , Datça yı yorulana kadar turalıyoruz. Incık boncukçularda henüz ortalarda yok.
Geceyi polis nezaretinde “karavan hapsinde” geçiriyoruz. Ulan diyorum kayıp trilyon davasının Datça bölümünü çekiyoruz herhalde !
Sabah pırıl pırıl güneşli bir günde Datça ya merhaba diyoruz. İşte özlediğimiz bahar havası bu.
Camı açıyorum, çıt,çıt,çıt. Ilık bir bahar gününün mis gibi ıhlamur, erguvan kokuları, kuş sesleri bir anda doluşuyor küçücük evimize...

Şimdilerde bir gözüm takvimde bir gözüm meteorolojide öbür (üçüncü) gözüm muayene memurunda ! ;D..(Dördüncü yedek kulübesinde..Her ana maça çıkabilir ;D)
Onbeş günlüğüne "yırtabiliyorum"(RTE nin ulusumuza kazandırdıklarından) ancak ama sizin ısıttığınız sandalyeler soğumadan yetişirim inşallah.
Bizlerle bu güzel anılarınızı paylaştığınız için ben de teşekkürlerimi sunuyorum.

Rüzgar

Mesaj atan tüm dostlara teşekkürler...

Aslında pek topik açıp foto yayınlamayı seven biri değilim, hatta neredeyse hiç sevmem, ancak kış günü sıcak güney görüntüleri iyi gelir bünyelere diye düşündüm...

İşin doğrusu ilk uzun süreli karavan deneyimimizden edindiğim izlenimleri de yazmak istiyordum, birazda o yüzden ayrı topik açtım...

Hüseyin abinin sitemi doğrudur, yer adlarını yazmamışım...

Akyaka-Aktur-Datça ve Ovabükünden...

Aktur ve Özil kampinge de uğradım lakin in cin top oynuyor...

O yüzden Özil kampingden kareleri koymadım foruma...

Belirtmeliyim ki, bu ülkede kış aylarında güney bölgesi karavancılar için resmen bir cennet...

Hava İstanbul-Bursa civarlarına 10 derece fark atıyor, bu sıcak iklim ve güneşte bünyeyi höşmerim kıvamına getiriyor... :D

Yöre insanı karavana alışık, yadırgamıyor, yardımcı oluyor, yol gösteriyor...

En ufak beldelerde bile şok, bim, dia-sa gibi marketler bulunduğundan erzak edinme sorunu pek yok...

Yürüyüş yaparken dalından portakal yemeye doyamazsınız, o derece gevşek ve rahat bir ortam var yani...

Datça için bir şey demiyorum, bilen biliyor... ;)

Yaşam çok ağır işliyor, huzur doluyor içinize, trafik yok, gürültü yok, hafif rüzgar oluyor en fazla...

Suç oranı düşük, hatta yok gibi, çünkü kaçacak yer yok...

Çoğu aracın kapısı kilitli değil, bir tanıdığın evinde anahtar kapının üstünde hep...

Ovabüküne gittik, temiz havanın keyfini çıkarıyoruz...

Pat bir CJ-5 ile sarışın biri geldi benim yaşlarda...

İstanbula öğretmenlik yapıp SSK dan emekli olmuş bir Alman...

Zamanında arsa almış oradan 70 m2 evinde oturuyor...

O gün sağlam bir yürüyüş yapıp denize girmiş, gelmiş bir Türk kahvesi içmeye...

Türkçesi de fena değil...

Dedim yaş kaç...

56...

Öylece kaldım...

Gerçi sonradan alıştım, gidiyoruz güzel bir Datça kahvesine, herkes çay yada bira içiyor sohbet güzel...

Karşımda bir amca, diyor emekli albayım falan...

Diyorum Allah uzun ömür versin amca yaş kaç?

75...

Yahu bu dayı en fazla 65 inde gibi duruyor, alıştım şaşırmıyorum...

Dediler sonra bana, burada insanlar kolay ölmez... :D

Akyaka ise başka bir dünya...

Sessiz, huzurlu...

Ümit hocanın yanına gittiğimizde 2 alman karavancı daha vardı ortamda...

Bir tanesi 30 senedir geliyormuş oraya, herkesi tanıyor...

Uyanık bir abimiz, yaş 68 görüntü ise 60...

Diyor Avrupa da bu ortam yok, sizi böyle dışarı da tutmazlar, doğru kampinge yollarlar, Türkiye de ise herkes bize yardımcı, hastaneye gidiyorlar dr. ilk bunları alıyor, karışan yok eden yok, jandarma sürekli kolluyor bulundukları ortamı...

Karavancılık ve aksesuarlarla ilgili güzel ipuçları aldım kendisinden...

Neyse...

Gelelim karavan olayına...

Ne yalan söyleyeyim, düşündüğümüzden çok ama çok daha güzelmiş karavanlı hayat...

Eşim ve oğlumda çok sevdiler, hatta benden bile fazla... :D

Kış aylarında neden gezmiyor insanlar cidden anlamadım...

Yazın sonuçta her yer güzel bir dereceye kadar...

Oysa kışın bünye resmen huzurlu sıcak güneşi hissedeceği yerler arıyor...

Güney ise bu iş için biçilmiş kaftan...

Ne gerekiyor...

Isıtısı şart, webasto, debasto, eber truma artık neyi istiyorsanız, lakin bana göre olmazsa olmaz bir unsur...

Su...

Güneyde kışın her yerde var ve ulaşması çok kolay, içiliyor da, daha ne olsun...

50 lt+ bir depo size ziyadesiyle yeter...

Malum konu wc... ;D

Sorun değil, wc ler çoğunlukla geceleri de açık... Portapotti dökmeye falanda alışıklar... (Benzinlikleri söylemiyorum bile)

Enerji?

150Ah lik jel aküm vardı... Webasto, aydınlatma, su pompası ve 41lt lik 12V buzdolabıma 2.5 gün rahat rahat yetiyor...

Sıkışınca 2-3 saat elektrik aldım, aynen devam... 13.9V dan düşmeye başlıyor, 12.3-12.4 civarı dışarıdan elektrik hamlesine başlıyorum...

Çay bahçelerinden kabloyla akü doldurdum, 2 çay içtim kimse para falan istemedi elektrik için...

Ya da Bahattin abinin dükkandan aldım elektrik, yani tanıdıktan... İnanın düşündüğümden çok daha kolaymış bu akü doldurma işi, çok abartmışız kafamızda...

Yol yaparak fazla dolmuyor eğer şarj dinamonuz yüksek amperajlı değilse, hele gece yol alıyorsanız şansınız daha da az far ve kalorifer nedeniyle...

Peki güvenlik?

Datça yarımadası için: Çevrenizde bir karavan yada çay bahçesi vb. varsa zaten jandarma sürekli dolaşıyor gece... Şu ana kadar bir olayda yaşanmamış...

Hülasa diyeceğim şu ki; Kışın ılıman iklimli yörelerde karavanla dolaşmak cidden inanılmaz keyifli, tüm dostlara hararetle tavsiye ederim...

Son olarak şunu da ekleyeyim... Ümit hoca bildiğiniz gibi full time karavancı... Keza Celal abilerde... Son olarak Süreyya hocamda bu kervana katıldı...

Kendi adıma bu derece radikal bir karar alıp tam zamanlı karavancı olamam diye düşünüyorum emekliliğimde, bir yerlerde bir evimin olması düşüncesi bana güven veriyor...

Lakin bu evin güneyde olması için çabalayacağım, orada dursun, biz eşimle civarı 3-4 hatta 7-8 ay dolaşalım... Bana en uygun hamle bu gibi geliyor an itibariyle...

Kışın güneyde, yazın ise Saroz ve yaylalarda... Projemiz bu...

Bakalım kısmet... :D

Sevgili Haldun, yazdıklarını okuyup,fotoğraflara bakınca şöyle karavan almak için yaptığın araştırmaları,günler-aylar süren konuşmalarımızı,çekincelerini,Emel'i memnun etme gayretlerini hatırlamadan edemedim.
Tüm çekincelerini yendiğini,sevgili Emel kızımın yüzünden okunan memnuniyetini görünce inan kendim mutlu olmuş kadar sevindim. Sizleri mutlu kılacak nice geziler yapmanızı dilerim. Sevgilerimle.......

Hüseyin bey'in(rüzgar) dikkat çektiği görsel ve anı arasında ki farkı,akıcı ve bir o kadar yararlı bilgilerle donatarak öyle güzel paylaştınızki;Bir çok topik başlığı inceleyerek ulaşabileceğimiz soruların yanıtlarını yaşanmış olarak aldık.Araç dinamosu ile şarjı,kamp dışı konaklamayı,jel akünün kaç saat idare ettiğini,ısıtıcının yararlarını.vb. yaşanmışları.Forum paylaşım amacına uygun ,karavancılığa özenen ,ama nasıl diyecek birçok kişinin içinden kendine yanıt bulabileceği güzel paylaşımınız için teşekkürler Haldunbey.Bu arada çoğumuzun aslında böyle olmalı dediği ancak uygulamada yapmadığı karavancı sezon dışı gezinizin güzel bir örnek olduğunu vurgulamaya gerek varmı bilmiyorum.K.T. de görüşmek umuduyla..

gezmen' Alıntı:
Enver Bey, sıkıntı burada zaten; karavancılar için sezon olmaz ama... :D

Cavid Sezen
Yaşam da çok kullandığımız üç harfli iki kelime (ama-Şey) uzun, uzun anlatabileceğimiz konuları,peşpeşe dizebileceğimiz nedenleri kısaca özetlememize nasıl da faydalı olabiliyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.