Ynt: Yarım Depo Yakıt Kalınca Ortaya Çıkan Stop Etme Problemi ?..
yahu benim de kafamı kurcaladı deminden beri ama mantıklı bir anlam veremedim.. kesinlikle alakasız bir yerden cıkacak gibime geliyor arıza..
araba bir kere enjeksiyonlu ve yarım deponun altına indiğinde stop ettiğini, ama gaza bastığınızda stop etmediğini soylemişsiniz.
şimdi eldeki verilere göre arac tam depoyken stop etmediğine göre rölanti devri calısıyor.
yarım deponun altında gaza bastığınız durumda rölanti devri yeterli gelmiyor. rölanti devri genelde 1200 d/d için yeterli olacak seviyeye kadar yakıt cekebilir. demek ki daha fazla yakıt gerekiyor.
ben bu durumda aracınızın tam depo doluyken de sıhhatli bir calısması olmadığını dusunuyorum. sebep ne olursa olsun silindir bloğunun içinde olması gereken hava yakıt oranı sağlanamıyor.
sorunu su sekilde özetleyebiliriz. deponuzda muhtemelen kurum vs gibi seyler olusmus ve bu sizin yakıt pompanızdan atesleme sistemine kadar bir sekilde sirayet etmiş. depodayakıt miktarı azaldığında kurum yoğunluğu artıyor, yakıt sisteminden kurum yoğunluğu daha yuksek, düşük kaliteli bir yakıt yanma odasına ulasıyor, rölanti devrinde bu gelen yakıtla elde edilen enerji de krank milinin devir daimini sağlayamıyor, stop etmemesi için daha fazla yakıta ihtiyac duyuyor ve gaza basmak zorunda kalıyorsunuz.
tam depoda ise, alınan temiz yakıt sayesinde depodaki dolayısıyla sistemdeki kurum yoğunluğu azalıyor.azaldığı için daha temiz ve yanabilir yakıttan, rölanti devrinin sağlayabileceği miktarda yanma odasına girdiğinde stop etmeyecek kadar enerji elde edebeliyorsunuz yani depo doluyken stop etmiyor.
muhtemeln sorununuz yakıt sisteminden herhangi bir parcanın (pompa) değişmesiyle gecici olarak cozulecek.ziamanla olusmusk kurum giderildiği için depodaki yakıtın derişimi ne olursa olsun daha az kayıpla ve iyi bir filtrelemeyle yanma odasına ulasacağından stop etme derdi ortadan kalkacak. ama bi süre sonra aynı sorunu er ya da gec tekrarlayacaktır.
kalıcı cozum pompa değişimine ilave olarak depoyu bir şekilde temizle(t)mek olacaktır.
cok mu uzun oldu?