Yarım Depo Yakıt Kalınca Ortaya Çıkan Stop Etme Problemi ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gakyildiz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,146
Ynt: Yarım Depo Yakıt Kalınca Ortaya Çıkan Stop Etme Problemi ?..

Benim pajero da aynı sorun olmuştu.

Bolu Dağı'nda yarım depo mazot olduğu halde stop ettiğinde hiç aklımıza gelmemişti...
Hatta çekici üzerinde Ankara'ya gitmişti.

Sonuç :
Depo, mazot pisliği ile büzüşmüş, kendini içeri doğru çekmişti.
Ve yine pislik sebebiyle pompa mazota ulaşamadığı için mazotu görmüyordu :(

Etiketler

bizim binek araca her zaman gittiğimiz akaryakıt istasyonu yanlışla mazot yerine benzin koymuş eve gelip stop ettikten sonra çalıştıramamıştık epey bi incelemeden sonra sıra depoya geldiğinde fark etmiştik olayı

o olaydan sonra ne zaman yakıtla ilgili bişey olsa ilk depoyu kontrol ediyoruz.

bence bi depoyu sökün pompaya bakım yapıp depoyu temizleyerek işe başlayın

SDC' Alıntı:
Benim pajero da aynı sorun olmuştu.

Bolu Dağı'nda yarım depo mazot olduğu halde stop ettiğinde hiç aklımıza gelmemişti...
Hatta çekici üzerinde Ankara'ya gitmişti.

Sonuç :
Depo, mazot pisliği ile büzüşmüş, kendini içeri doğru çekmişti.
Ve yine pislik sebebiyle pompa mazota ulaşamadığı için mazotu görmüyordu :(

Sizin pajero Atakent te duran gezenbilir stickerlı tepe sis lambalı pajero olmasın

gakyildiz' Alıntı:
Sizin pajero Atakent te duran gezenbilir stickerlı tepe sis lambalı pajero olmasın

Ahahaha evet ta kendisi ;D

Muayeneyi yaptıracak olan arkadaşımda duruyor şu an :smiley:

Araçtaki sorunun sebebini bulabildiniz mi ?

şu an vitara yı kullanmıyorum. (ben tatildeyim dolayısı ile o da evde tatil yapıyor ).
Dönüşte ilk iş yakıtı bitirip servise gideceğim.(temmuz sonu)
ilginize teşekkürler.

Bende merakla beklemekteyim. :smiley: :smiley:

Baba mı aradım "kendi arabanı bırak Suzuki yi kullan" dedim.
Bu kadar çok yardımsever insanı merakta bırakmamak adına aracın benzinini bitirsin ki ben dönünce hemen servise gideyim :=)

yahu benim de kafamı kurcaladı deminden beri ama mantıklı bir anlam veremedim.. kesinlikle alakasız bir yerden cıkacak gibime geliyor arıza..
araba bir kere enjeksiyonlu ve yarım deponun altına indiğinde stop ettiğini, ama gaza bastığınızda stop etmediğini soylemişsiniz.
şimdi eldeki verilere göre arac tam depoyken stop etmediğine göre rölanti devri calısıyor.
yarım deponun altında gaza bastığınız durumda rölanti devri yeterli gelmiyor. rölanti devri genelde 1200 d/d için yeterli olacak seviyeye kadar yakıt cekebilir. demek ki daha fazla yakıt gerekiyor.
ben bu durumda aracınızın tam depo doluyken de sıhhatli bir calısması olmadığını dusunuyorum. sebep ne olursa olsun silindir bloğunun içinde olması gereken hava yakıt oranı sağlanamıyor.

sorunu su sekilde özetleyebiliriz. deponuzda muhtemelen kurum vs gibi seyler olusmus ve bu sizin yakıt pompanızdan atesleme sistemine kadar bir sekilde sirayet etmiş. depodayakıt miktarı azaldığında kurum yoğunluğu artıyor, yakıt sisteminden kurum yoğunluğu daha yuksek, düşük kaliteli bir yakıt yanma odasına ulasıyor, rölanti devrinde bu gelen yakıtla elde edilen enerji de krank milinin devir daimini sağlayamıyor, stop etmemesi için daha fazla yakıta ihtiyac duyuyor ve gaza basmak zorunda kalıyorsunuz.

tam depoda ise, alınan temiz yakıt sayesinde depodaki dolayısıyla sistemdeki kurum yoğunluğu azalıyor.azaldığı için daha temiz ve yanabilir yakıttan, rölanti devrinin sağlayabileceği miktarda yanma odasına girdiğinde stop etmeyecek kadar enerji elde edebeliyorsunuz yani depo doluyken stop etmiyor.

muhtemeln sorununuz yakıt sisteminden herhangi bir parcanın (pompa) değişmesiyle gecici olarak cozulecek.ziamanla olusmusk kurum giderildiği için depodaki yakıtın derişimi ne olursa olsun daha az kayıpla ve iyi bir filtrelemeyle yanma odasına ulasacağından stop etme derdi ortadan kalkacak. ama bi süre sonra aynı sorunu er ya da gec tekrarlayacaktır.

kalıcı cozum pompa değişimine ilave olarak depoyu bir şekilde temizle(t)mek olacaktır.

cok mu uzun oldu? :smiley:

Evet artık sorun giderildi.
Depoyu açtık baktık gayet temiz, yakıtın pis olması (tortu vs) kaynaklı bir sorun olmadığına karar verdik.
Benzin pompası ve garanti olsun diyerekten benzin filitresini de değiştik tüm sorun ortadan kalktı.

Benzin pompasını söküldüğünde fazla ısınmış olduğu fark ettik. problemli olan ve fazla ısınan pompanın yakıt azalınca soğutulamadığı için (yakıt soğumasına yardımcı oluyor) verimli çalışmadığı ve bu nedenle stop etme problemi yaşandığını düşünüyoruz.
Sebep kesin olmasa da sonuç şu an için mükemmel.

jeep' Alıntı:
Benzin otomatiği zannediyorum elektrikli ve sorunu var. yeterince benzin pompalayamıyor. Depo yarının altına düşünce depodaki benzinin statik basıncı azalıyor ve otomatiği destekleyemiyor. Zaten desteklemeside gerekmiyor ama benzin pompası gücünü kaybettiği için o kadarcık basınç bile belkide stop etmemesini sağlıyor olabilir.
jeep' Alıntı:
Ben benzin pompasında ısrar ediyorum.

merakımız giderildi teşekkürler ;D ;D

jeep' Alıntı:
merakımız giderildi teşekkürler ;D ;D

Benimde mearkım giderildi ;D ;D
yunus bager' Alıntı:
Buna benzen bi sorun daha eski aracım uno da yaşamıştım aracı makinaya bağladılar depo mompası istenilen basıncı vermediğinden kaynaklanıyormuş o zaman yenisiyle değişelim dediler 360tl + işcilik dediler arkama bakmadan nasıl kaçtığımı hatırlamıyorum ;D ;D sonra pompayı söktüm kelepçesi gevşemiş sıktım yola devam :smiley:

Ama bende biraz yaklaşmışım ;)

Tahminler gayet iyiymiş.
Herkesin ilgisine çok teşekkürler.
Hatta bu böyle eğlenceli oluyor, bir daha Suzuki nin bir yeri bozulsa da gene tahmin etsek mi diyorum. :D

Kıssadan hisse; aracı az yakıtla kullanmak iyi değil hem depo dibi pis olabilir hem de benzin pompası fazla ısınıp zarar görebilir. Zaten çoğu aracın kullanım kitapçığında da yakıt ışığı yanınca hemen yakıt alın uyarısı var.

benzin pompasının depoda az yakıt olduğunda ısınmaması gerekir. Isınsa bile araç hareket halinde yakıt yetistirebiliyorsa rolantide mutlaka benzin yetistirebilir :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,908
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.