Yardımınıza İhtiyacım Var Acill Araç Öneri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mercedesci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,290
Ynt: Yardımınıza İhtiyacım Var Acill Araç Öneri

Mercedesci arkadaş
bende çamura merak saldım çalıştığım yerin coğrafyasıda buna fazlaca müsait olunca bütçeme ne uyar bana en az masraf çıkaracak araç hangisi olur araştırıp Daihatsu feroza aldım 6 ay gibi bi süre doya doya ormanda çamurda derede hatta kısmen denizde sürdüm arazide defalarca kez battım çıktım ama inanılmaz güzel zamanlar geçirdim tayinim çıktığı için paraya ihtiyacım oldu ve sattım satma işi nerdeyse üç ay sürdü. Aracı satın aldığım kişi gayet titiz olmasına rağmen aracın ufak tefek sorunları biraz yükseltmek aksesuar offset jant ve mt lastikle beraber 6-7 bin tl harcadım. Her orman çamur dere tepe gezisinden sonra yıkama yağlama işleri var yakıt km de 30-35 krş civarıydı fakat haftada 2-3 kere off road kullanım bana aylık min 500 liraya geliyodu ayrıca ufacık bi sorunu bile her usta halledemiyo kolları çoğu kez sıvayıp bakım tamir işine bizzat girişmek gerekebiliyo. Aracı aldığım fiyata sattım yani 7 bin tl ekstra harcama havaya gitti. Bunları göz önünde bulundurarak bu işe girişmeni önerebilirim bende sağlık çalışanı memurum.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Etiketler

Cevaplarınız doğrusunda şu sıralar arabayı almamaya karar verdim. Şuanlık albea,dacia tarzı binek araçla idare etmeye çalışayım. Ama off road bir tutkudur. Bırakırsın ama vazgeçemezsin. Çok sağolun abilerim kardeşlerim :smiley:

Selam,
Yaşamak önemli....ancak bırak offroad arazi aracının hepsi lüks işi. Bitmiyor harcanan... Bakım olmasa yakıta gidiyor. Bindikçe binesin geliyor. Benim binek aracım şirket aracı olmasa almazdım.

Xxx para ayırdım... Madem zevk dedim bu zevki yaşarım , tüm bütçemi zarar sayarak girdim işe...

Yerinizde olsam maaşa hiç güvenmem. 25 lira mı var 15 ile araç alırım, 10 masraflara ayırırım. Para bitene kadar binerim , sanırım 2-3 sene götürür. Sonra satarım kaça giderse gitsin. Ama asla maaşa güvenip girmem. Dünya'nın bin türlü hali var.

Hayırlısı olsun...

Haklısınız da arkadaşın dediği gibi birikmiş parayla arabayı alınca satacağınız zaman baya zarar ediyoruz. Birde bu araba piyasasını anlatabilirmisiniz? Mesela telefon piyasası: firma yeni telefon(üst segment)çıkartınca alt modellerin fiyatı düşüyor. Araç piyasası da böyle mi? Yani mesela diyelim ki ford. 2015 model araç çıkartınca 2005-2006 model araçların fiyatları düşüyor mu?

Zarar etmemeyi düşünüyorsanız yatırım aracı alın. Zevk için bir şey yapıyorsanız her durumda zarar olur.
Siz hem zevk hem zarar Olmasın diyorsanız öyle bir dünya yok diyorum.
Hele arazi aracında rüyada bile olmaz :smiley:

Ben olsam maaşa güvenerek borçla binek bile almam...
Tercih sizin...

Iyi günler dilerim

Bir soru sordum da sanırım gören olmamış araç piyasası hakkında.
Araç piyasası telefon gibimidir yani üst modeller çıkınca alt modelletin fiyatları düşüyor.
Araçlarda böyle mi? Üst model araç çıkınca alt model araçlar ucuzluyor mu? Veya piyasa nasıl işliyor bilgilendirirmisiniz?

Offroad un üst modeli olmaz. Offroad aracında hasar var mı boya var mı bakılmaz.
Sadece Offroad aracı satarken şansın varsa alıcısı varsa para eder. Yoksa acil satılacaksa para etmez.
Zaten garantide yeni arabayı kimse Offroad yapmaz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Genelleme yaptım ben. Sadece arazi araçlarında değil binek,panelvan,arazi,suv hepsi dahil piyasasından bahsettim.

Biraz abes bir öneri olacak ama Peugeot Partner Adventure alabilirsin. Hem dağ bayir gezersin (ama off road yapamazsın). Off road aracı gibi masraf açmaz, ticari araç olduğu için piyasası belli, çabuk ve zararsız satarsın.

Bu arada evet yeni modeli çıktıkça aynı aracın eski modeli oldukça ucuzlar. Bir önceki modelin parça fiyatı daha ucuz olur. Kronik sorunlardan arınmış olur. Şahsen ikinci el araç aldığımda bir önceki kasanin en son üretilen araçlarından almaya çalışırım. Teknoloji haricinde her açıdan daha avantajlı olur.

Şuan 2006 kasa Mercedes-Benz 60.000₺ diyelim.
2020 yılında aynı araç ne kadar düşer?

2008 ssangyong actyon sports alabilirsin o butceye. 4x4 olanlarin vergisi biraz yuksek. Arazi tasiti sinifina giritir. 4x2 sini alirsan dusuk. 25 e otomatik vites 100 bin km civari 4x2 alirsin. 4x4 ler arac temizse 28 den asagi alamazsin. Bendeki 2008 4x4 cruse control navigasyon otomatik vites var 2150 kg agairliginda yeno nesil electronik 4 cekere geciyor. 2.0 turbo dizel. S.ici 10-11 lt uzun yolda 8 lt civari yakiyor. Tavsiye ederim masraf acmaz modeli yeni ve tank gibi.

uploadfromtaptalk1421006332756.jpg

Dogal olarak yenisi ciktigi icin ve elinizdeki arabanin yasi arttigi icin fiyati düşecek . Amortisman bedeli olarak yillik yuzde 10 dusecektir

ibrahim IPEK

Bu arada mercedesciymissin bende c200 w202 satip bunu aldim. Motor ve sanzuman mercedes yapimidir. Mb ile yillardir ortak calisan bir firmadan. Korede hyundai ve kia dan daha buyuk bir firmadir. Reklam eksikligi ve ulkemizde taninmamasi fiyatlari cazip kiliyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON MESAJLAR

SON KONULAR