Yardımınıza İhtiyacım Var Acill Araç Öneri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mercedesci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,281
Ynt: Yardımınıza İhtiyacım Var Acill Araç Öneri

ibrahim_ipek' Alıntı:
1000 tl gelir ile binek araba bile cok gelir birakin arazi aracini binek arabanin gideri bile zor karsilanir . Sigorta +mtv yillik en kotu 1000 tl . Yakit zaten konusmaya gerek yok . Hele ki ofroad yapacaksan aylik 300-500 ayirmak lazim .

ibrahim IPEK

İbrahim bey aracı sadece haftada 2-3 gün kullanacağım ve arada sırada dağa çıkarım(off road değil kendi çapımda çamura patika yollara) falan çıkarım. Ve evli değilim bekarım ekstra giderim yok

Etiketler

Defenderim var aylik aksesuar giderim 500 e yakin isciligi genelde kendim yapiyorum . aylik 1000 km ye yakin yol yapiyorum ve bu durumda araba beni zorluyo ve yakin zamanda satmayi dusunuyorum bekarim hicbir giderim yok .... isin icine girmeyince basit gelir hep ne varki dersin hallederim dersin . Tecrube etmek istersen 5.9 yakisir :smiley:

ibrahim IPEK

ibrahim_ipek' Alıntı:
Defenderim var aylik aksesuar giderim 500 e yakin isciligi genelde kendim yapiyorum . aylik 1000 km ye yakin yol yapiyorum ve bu durumda araba beni zorluyo ve yakin zamanda satmayi dusunuyorum bekarim hicbir giderim yok .... isin icine girmeyince basit gelir hep ne varki dersin hallederim dersin . Tecrube etmek istersen 5.9 yakisir :smiley:

ibrahim IPEK

İşim profesyoneli sizsiniz siz daha iyi bilirsiniz ibrahim bey ama anlatmak istediğimi anlamadınız büyük ihtimalle :smiley:
15-20.000 lira ile bütçeme uygun araç alıp yükseltip MT lastik takıp elime para geçtikçe aksesuar takacağım. Yani belki hiç takmam sadece yükseltmeyle gezerim öyle. Bu durumda bana sadece yedek parça yakıt ve vergi kalıyor. Araca haftada 3 kere bineceğimden yakıt ve yedek parçada fazla sıkıntı çekmem bence. Birde defender ile vitara ayrı kulvarda Disco2 2.5TD veya Vitara okadar masraflı olmaz değil mi?

Yok ben profesyonel felan degilim . Sadece nacizhane tavsiyede bulundum o kadar . Disco 2.5 td masrafli olur . Samuray .jimi. vitara . Niva bu araclara bakin ve kesinlikle kucumsemeyin ozellikle jimi yi ön plana alin ... sebebi diskoya uygun jant 1000 lira iken suzukiye uygun 500 discoya 35 lastik 2500 lira jimye 1000-1500 lira .winc takacak olursun daha büyüğü nu alman gerekir .liste cok cok uzar buyuk arac buyuk masraf demek

ibrahim IPEK

şansa iyi bir jlx alırsan masraf çıkartmaz rutin bakımlarını yapar gezersin..
jlx in yaşlılıktan bir iki sorunu olur, otomatik hubları bozulur max-500tl ye manuel takarsın
kalorifer radyötürü delinir. oda ort-500tl tutar.
kitle yükselteceğim her şeyi tam yapacağım vs dersen kilit vs takarsan oda en az-10bintl tutar
ucuza kaçıp kupadan ufak bir yükseltme yaptırısan(5cm ort-500tl) 235 yada 30 lastik takabilirsin
oda ort-1500tl tutar
30 lastikte ön çamurluğu taşlaman/kesmen lazım 235 de sanırım sürtme yapmaz
ufak ufak gezersin.
gerisinide paran oldukça yaptırırsın
vergisi trafiği bir şey tutmaz kaskoda sana kalmış
diğer araçlar macera olur derim

arkadaşım çok çok çok özür dileyerek yazıyorum bu mesajımı ama dost acı söyler.ben emekliyim ve emekli maaşım senden fazla eşim çalışıyor yaklaşık üçbin beşyüz civarında geliri var benim ayrıca bir işyerim de var ve ben buna rağmen eşime aldığımız ikinci aracı satmak zorunda kaldık hem kullanmadığımız için hemde boşuna masraf etmemek için ve bu şartlarda bence sen araba almasan daha iyi edersin.bir kere yıllık enaz 250 tl sigortası var tuv muayene ücreti ikiye bölünce enaz 80-90 lira düşer daha bakım yapmadan.yılda bir bakım yapsan sana enaz 300-500 civarında tutar.vergi olarak nerden baksan enaz 200 tl ödersin yani kısaca enaz senin bir maaşından fazlası daha teker dönmeden gidiyor.birde teker döndüğünde sen hesap et.sakın yanlış anlama ben senin abin sayılırım ve bunu yazarken de üzülerek yazdım çünkü ülkemin durumu çok ama çok boktan.bende isterim senin bu genç yaşta iyi bir araba sahibi iyi bir gelir sahibi olmanı ve tüm iyi şeyleri ülke insanımın sahip olmasını...çok üzgünüm bunları yazdığım için

yasakşehir07' Alıntı:
arkadaşım çok çok çok özür dileyerek yazıyorum bu mesajımı ama dost acı söyler.ben emekliyim ve emekli maaşım senden fazla eşim çalışıyor yaklaşık üçbin beşyüz civarında geliri var benim ayrıca bir işyerim de var ve ben buna rağmen eşime aldığımız ikinci aracı satmak zorunda kaldık hem kullanmadığımız için hemde boşuna masraf etmemek için ve bu şartlarda bence sen araba almasan daha iyi edersin.bir kere yıllık enaz 250 tl sigortası var tuv muayene ücreti ikiye bölünce enaz 80-90 lira düşer daha bakım yapmadan.yılda bir bakım yapsan sana enaz 300-500 civarında tutar.vergi olarak nerden baksan enaz 200 tl ödersin yani kısaca enaz senin bir maaşından fazlası daha teker dönmeden gidiyor.birde teker döndüğünde sen hesap et.sakın yanlış anlama ben senin abin sayılırım ve bunu yazarken de üzülerek yazdım çünkü ülkemin durumu çok ama çok boktan.bende isterim senin bu genç yaşta iyi bir araba sahibi iyi bir gelir sahibi olmanı ve tüm iyi şeyleri ülke insanımın sahip olmasını...çok üzgünüm bunları yazdığım için

Estağfurullah saygı duyuyorum abi. Ama bir vitara yada jimny falan okadar masrafı olmaz diye düşünüyorum. Yani arabayı zaten haftada 2-3 kere kullanıcam kendime ait garajım var 4 gün yatacak 3 gün gezecek. 3 gün yakıt ücreti max. 150 lira tutar zaten aksesuar falan yaptırmayacağım alınca. 4" yükseltme bide lastik takarım tutsa tutsa 3.000 tutar. Araç yürüyrni haricinde ekstra fazla miktar para çıkartacağını sanmıyorum ben. Yinede sizin gibi abilerimden aldığım bilgilerle tecrübe ediniyorum ama dediğim gibi çocukluk hayalim olan arabayı alamadım. Bari geçici bir süre için heves niyetine almak istiyorum

Şimdi almayın diyorsunuz gelirim senelerce aynı olursa ben ne zaman alacağım peki hazır elimde nakit para var değerlendireyim diyorum

Mercedesci' Alıntı:
Şimdi almayın diyorsunuz gelirim senelerce aynı olursa ben ne zaman alacağım peki hazır elimde nakit para var değerlendireyim diyorum
Al arkadaşım. Benim de ahdım vardı aldım. Biniyorum 2 seneyi geçti. İçinde kalacağına, ilerde keşke yapsaydım diyeceğine al, en azından "onu da yaptım" dersin yaşlanınca. Ha masrafın olur, altından kalkarsın kalkamazsın ama hayat bu, bir defa gelir bir defa yaşarsın, geri dönüş yok. Keşkelerle hayat yaşanmıyor.

kesinlikle keşkelerle hayat yaşanmıyor ama eğer birazda olsa birikmiş paranız varsa ek iş kurabilirsiniz bunu da düşünün.mutlaka herşey zamanında yaşanıyor ve yaşanacak da ama gençlıikte sıkıntı çekmeden de yaşanmıyor maalesef.kimse ama kimse çalışmadan alnının terini silmeden HELAL LOKMA yiyemiyor yiyemez de.çok para kazananlar da ya senin gibi başkalarının sırtından yada hayrimeşru işlerle para kazanıyor çok azı hariç.sana allah cc kolaylık versin

Özay ın uyarılarını dinlemenizi tavsiye ederim.
Az parayla aldığınız aracı sıkışıp satmak isteseniz %100 zarar edeceksiniz. Arabayı çok ucuza bile alsanız yine zarar edeceksiniz. Bu araçlar nankör. Sürekli istiyor istiyor satarken de para etmiyor. Masrafları da hiç bitmiyor.
Alacağınız araba kaç Yaşında? Dizede. Öncekiler bakımlarını düzgün vaktinde yaptımı? Yapmış olsa bile metal yorgunluğu var. Yani her an size sağlam masraf çıkarabilir. Sonra bozuk haliyle satmaya kalkarsanız beş Kuruş etmez. Bunları düşünün.
Kenarda varsa paranız ALIN. Ama o parayı da unutun. Yarın öbür gün en köyü aldığım paraya satarım diye düşünmeyin. Sayamazsınız....

Sent from my iPhone using Tapatalk

burada kastettiğim emeğininizin karşılığını alamamanızdır.asgari ücretle patronlar değil bir ay bir hafta geçinsinler bakalım geçinebiliyorlarmı.amacım siyaset yapmak değil sadece insanımızın insanca yaşamasını istiyorum yoksa bir kastım yok.sayın blacklotus ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama maalesef ülke şartları hiç iyi değil ve iyiye de gitmiyor.sözlerimde anlam çıkartmak yerine doğrudan bana sorun ben cevaplarım.saygılarımla

yasakşehir07' Alıntı:
burada kastettiğim emeğininizin karşılığını alamamanızdır.asgari ücretle patronlar değil bir ay bir hafta geçinsinler bakalım geçinebiliyorlarmı.amacım siyaset yapmak değil sadece insanımızın insanca yaşamasını istiyorum yoksa bir kastım yok.sayın blacklotus ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama maalesef ülke şartları hiç iyi değil ve iyiye de gitmiyor.sözlerimde anlam çıkartmak yerine doğrudan bana sorun ben cevaplarım.saygılarımla
Anlam çıkartmıyorum. Sadece ifadeniz yanlış anlamaya müsait olmuş. Ülkenin şartlarını da biliyorum. Ama ifadenizi anlayamadığımdan soru işareti koydum. Açıklamayı yapmışsınız. Ötesi yok, siyasetle hiç ilgisi yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.