Yardımınıza İhtiyacım Var Acill Araç Öneri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mercedesci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,281

Mercedesci

Yeni Üye
Merhaba abilerim, kardeşlerim uzun zamandır forumu takip ediyorum. Ama aradığım cevabı bulabilmiş değilim.

Çocukluktan beni hayalini kurduğum ve bende hastalık olan birkaçtane araç var. Ama size danışıp öyle hareket etmek istiyorum.
26 yaşındayım, özel bir sektörde çalışıyorum sabit 1.000 lira gelirim var. Çocukluk hayalim olan Grand Cherokee 5.2 aracı almak istiyorum. Çok arazi aracına bindim ama hiçbir araçta Jeep konforunu bulamadım. Eğer GC 5.2'yi önermezseniz benim aradığım araçta:

-Yakıtı düşük olan
-Parça sıkıntısı olmayan
-Olabildiğince geniş olmalı (Vitara Pajero tarzı araçlar küçük geliyor)
-Çoğunlukla izin günlerimde kullanacağım (2-3 gün)
-Performansı önemli değil hafif arazi koşullarında(çamur,patika yol vs) yolda bırakmayacak) ama bastığındada koltuğa yapıştıracak bişey.
-İdare edecek durumda donanım olsun (hidolik direksiyon,klima,ısıtma vsvs)

Arabayı 1-2 hafta içinde alacağım GC 5.2 10 senedir kalbimin bi köşesinde ama bütün maaşı yakıta vermekten korkuyorum
1.000 lira sabit gelirle bu aracı kullansam beni yıpratırmı? Yada alternatif araçlar önerirseniz çok iyi olur abilerim, kardeşlerim.
Off-Road donanımlarını yaptırmak bütçe ister falan derseniz zaten bir seferde yapmayacağım. Elime para geçtikte yavaş yabaş toplayacağım. İyi günler yorumlarınızı bekliyorum :smiley:)

Etiketler
Ynt: Yardımınıza İhtiyacım Var Acill Araç Öneri

Yani böyle birşey mi?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-chevrolet-hck-motors-dan-chevrolet-tahoe-5.7-ls-195242965/detay

Yada böyle
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-chevrolet-emsalsiz-chevrolet-suburban-5.7-v8-1994-askin-jeep-ten-183142138/detay

Selamlar. Aylık 1000 TL sabit gelirin tamamnı bu arabaya gömseniz bile sizi yıpratacağını düşünüyorum. Otomatik şanzıman bozulsa kimbilir ne kadar masraf çıkar böyle düşünün. Bunun mtvsi benzini lpgsi var da var.

Aslan28 bey, 5.9 motor kalın gelir 1.000 lira maaşa. Umut beyin dediği gibi vergisi cartı curtu masraf çıkar. Peki daha düşük motorlu geniş 1.000 lira maaşımla beni sarsmayacak 25.000 lira bütçeyle hangi aracı alabilirim? Konfor ve yakıt önemli. Performans olarak öyle çok beklentim yok.

Mercedesci' Alıntı:
Aslan28 bey, 5.9 motor kalın gelir 1.000 lira maaşa. Umut beyin dediği gibi vergisi cartı curtu masraf çıkar. Peki daha düşük motorlu geniş 1.000 lira maaşımla beni sarsmayacak 25.000 lira bütçeyle hangi aracı alabilirim? Konfor ve yakıt önemli. Performans olarak öyle çok beklentim yok.
Amaç hobi ve çamur ise ben bütçeyi daha da aşağı çekip Lada Niva 1.7 sıralı lpg öneririm...

Mercedesci' Alıntı:
Şimdi Mercedesci arkadaşım
Hayalin olan 5.2 cherokee bakıyorsun 1000tl maaşla hayalim diyorsun
ama 5.9 kalın gelir diyorsun ama bunun yanında pajero ve vitarada istemiyorsun?
Bİrde hem konforlu hemde geniş olsun demiştin bütün sundugun seçeneklerde ilan paylaştım olmaz dedin
O zaman 1000tl maaşla ne kadar ekmek o kadar köfte diyorum bende sana
Sen gel hayalini biraz ertele şimdilik 1.6jlx vitaralara bak sende rahat et kafanda rahat olsun ;)

aslan28' Alıntı:
Şimdi Mercedesci arkadaşım
Hayalin olan 5.2 cherokee bakıyorsun 1000tl maaşla hayalim diyorsun
ama 5.9 kalın gelir diyorsun ama bunun yanında pajero ve vitarada istemiyorsun?
Bİrde hem konforlu hemde geniş olsun demiştin bütün sundugun seçeneklerde ilan paylaştım olmaz dedin
O zaman 1000tl maaşla ne kadar ekmek o kadar köfte diyorum bende sana
Sen gel hayalini biraz ertele şimdilik 1.6jlx vitaralara bak sende rahat et kafanda rahat olsun ;)

Aslında haklısınız hayallerimi biraz ertelemem gerekecek. Sizin önerdiğiniz Tahoe'nin de masraf vergi mtv yakıt farkı nerdeyse yok. Fiyatı da bütçemi aşıyor.
Benim amacım sürekli dağ bayır off road yapmak değil. Bütçeme göre bir araç alacağım ve elime para geçtikçe donanımları yerleştireceğim. Pajero, Vitara alırsam eğer ilk olarak 4" yükseltme ve MT lastik koyacağım. Haftada 1-2 kere dağa bayıra giderim aracı topladıkça grup gezilerine giderim.
Discovery TD5 2.5 düşündüm bir ara performansı gayet güzel fakat çok para harcarsın bakımları ağır diyorlardı.
Konfordan kastım Araçta max: 3 kişi olacak araca binince minibüs koltuğu gibi taş gibi olmasın yani.
Off Road konusunda baya acemiyim sizlerinde bilgileriyle yeni yeni birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. Disco2 TD5 nasıldır bana gelir mi?

Senin araban bu başka arabalar düşünüpde beynini bulandırma
Bak herşeyide yapılmış Yükseltmesi,vinci,modifiyesi hatta en önemlisi kırmız olsun 5 krş fazla olsun
Hemen ara sahibini rezerve ettir aracı
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-2000-model-1.6-lpg-li-offroad-donanimli-180842661/detay

aslan28' Alıntı:
Senin araban bu başka arabalar düşünüpde beynini bulandırma
Bak herşeyide yapılmış Yükseltmesi,vinci,modifiyesi hatta en önemlisi kırmız olsun 5 krş fazla olsun
Hemen ara sahibini rezerve ettir aracı
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-2000-model-1.6-lpg-li-offroad-donanimli-180842661/detay

Aslan28 bey ve yardımcı olan herkes öncelikle konuma vakit ayırıp araştırma yaptığınız için size çok teşekkür ederim

Aslan28 bey'in önerdiği araç tam istediklerime uygun bir araç. Arayıp görüşeceğim bakalım fiyatı çekebilecekmiyiz.

Mercedesci' Alıntı:
Aslan28 bey ve yardımcı olan herkes öncelikle konuma vakit ayırıp araştırma yaptığınız için size çok teşekkür ederim

Aslan28 bey'in önerdiği araç tam istediklerime uygun bir araç. Arayıp görüşeceğim bakalım fiyatı çekebilecekmiyiz.
Bak gördünmü tam istediğin aracı bulmuş olduk
Bu iyiliğime unutma aracı alırsan bir tur atarız artık :smiley:

aslan28' Alıntı:
Bak gördünmü tam istediğin aracı bulmuş olduk
Bu iyiliğime unutma aracı alırsan bir tur atarız artık :smiley:

Forumu takipteyim Bursa'ya yolunuz düşerse beklerim bi çayımı içmenizi isterim :smiley: Eğer yolunuz düşerse arabayı test amaçlı dağa çıkarabiliriz :smiley:

o araç uzun zamandır satılık
belki fiyatı dolayısıyladır
ilk satılığa çıktığında en pahalı jlx şeklindeydi

Vitara Pajero haricinde hala önerilerinize açığım aracı almadım hala düşünüyorum kafama yatan araç varsa onlarada bakabilirim.
Discovery 2.5TD nasıldır kullanan veya tecrübesi olan var mı?

1000 tl gelir ile binek araba bile cok gelir birakin arazi aracini binek arabanin gideri bile zor karsilanir . Sigorta +mtv yillik en kotu 1000 tl . Yakit zaten konusmaya gerek yok . Hele ki ofroad yapacaksan aylik 300-500 ayirmak lazim .

ibrahim IPEK

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.