yardım rav 4 freelander jimny ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serbation Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,729
Ynt: yardım rav 4 freelander jimny ?

Bu lazım olma işinin sonu varmı? lastik,vinç,kriko vs en sonunda birde traktör lazım araç hem asfalt aracı olacak hem arazi kabiliyeti zor iş
bir şeyleri isterken bir başka şeyden vazgeçmek gerekiyor tercih ihtiyaç önceliğine göre olmalı bence.

Evet bende bunu söylemeye çalıştım. Genelde bu tür araçlarla ilk kez tanışanlar bu ikilemin pek farkında olmuyor. Buraya gelip soru soruyorlar biz de genelde araçların sadece arazi kabiliyetlerinden bahsediyoruz, ama farklı olan tek yanları bu değil. Bir yanda asfaltı yalayıp geçen honda civic gibi araçlar var, öte yanda traktör gibi aletler, yerden 50cm yüksek. Bu iki aşırı uç arasında orta yerlerde kullanım tarzına uygun bir seçim sözkonusu.

Etiketler

merhaba arkadaslar ben ziraat mühendisiyim
ova yollarında(taşlı, kumlu, otlu yollarda ) kullanmak için bir araba bakıyorum
2. araç olarak kullanacagım yanı asfalt ve uzun yol ıcın bır aracım var
20.000 tl lık bır butçem var
arazıde altı surtmeyecek yuksek ve bozuk yollarda çabuk dağılmayacak bır arac arıyorum
jimny ile ilgilı yazılar çok ilgimi çektı. maçera ruhu benıde kendıne cektı dıyebılırım
ama 1,85 lık bır boyla kucuk jımny nasıl olur tam bılemıyorum
bu kanularda tecrubelı arkadaslardan yardım beklıyorum
cok buyuk bır arac ıstemıyorum ozellıkle frontera sport freelander sport rav4 tek kapı fımny gıbı arabalar baktım
kısacası arazıde ova yollarında yolda kalırım yada altı sürttü orası burası çizildi derdı olmadan işimi görecek bir araba lazım
şimdiden teşekkürler.

Bence bu tür araçları ilk kez kullanacaksanız 3 kapılı vitara alın. Temizini bulamazsanız 3 kapılı rav4 te olur, ama arkadaşların dediği gibi arazi vitesi (low range) yok, bana lazım olmadı ama size de lazım olmaz diyemem, nasıl kullandığınıza bağlı . Jimny bu araçları tanımayanlar için "süprizlerle dolu" bir araç o kadar süprize şimdilik hazır olmayabilirsiniz:smiley: Freelanderı ise boşverin diğer seçenekler arasında herhangi bir artısı yok. Opel frontera ise bir opel, artısı eksisi diğer opellerle aynı. Bilen bilir çok sever, kimisi ise uzaktan sever.

Amaç insanlardan kaçıp doğa ile birleşmekse sadece kuşların sesini duyup kırmızı şahinlerden gelen evde 5 arabada 15 diye iğrenç şarkıları dinlemeden tek başına, kız arkadaşınız ile beraber ,ailecek yada dostlarınızla keyifli bir hafta sonu geçirmek ise illaki arazi aracı hemde en yapılısından olsunki şayet birileri çıkar bulunduğunuz yere gelirse bizlerden birisidir zarar gelmez nasılsa diyebilesiniz yada tam tersi zaten kesin arkadaşınızdır...Bu arada yapılı araçlarla çamur lastikleri ile uzun yola gidilmez şehir içinde kullanılmaz gibi sudan sebepler ile okuyan arkadaşları yanıltmamak lazım en yapılısından suzuki vitara kullanıyorum şirket aracını unuttum artık otoparkta yatıyor günde 2 kez istanbul trafiğinde köprü geçiyorum senede 25.000 30.0000 km yapıyorum hem off-road hem avcılık hemde gezmek için bir hafta sonu av için yada kamp için 500 git 500 gel 1000 km yol yaptığımız oluyor kimsede şikayetçi değil misafirlerden 4x4 araca biniyorum diye havalarda dolaşıp karış kadar sudan geçemeyip balata bitiren şu tepenin arkasında harika bir göl varmış ama bizim jip çıkmıyor seninkiylemi çıksak acaba diyen yada benim 4x4 asfaltta harika virajlarda savrulmuyor hemde elektronik tek düğmeyle geçiyor deyip pikniğe gidip az bir çamurda zorlayınca telefon açıp yahu arkadaş bu düğme çalışmıyor basıyorum ama ses yok yanıp yanıp sönüyor 4x4 e geçmiyor bu araç ne oldu diye soran birçok dostumuz var..Biz bu dostlarımıza aslında sizin araçlarınız arazi aracı değil stabilize ve az bozuk yollar için yapılmış kırma araçlar SUV yani dediğimizdede yahu bir bilsen ben ne yollardan gittim bununla(Ne yol dediği İski nin caddede yaptığı kazı sonucu ortaya saçılan toprak)derlerden geçtim(su birikintileri)ne çamurlara girdim (Erimiş kardan sonra pis caddelerde oluşan çamur)...........bu örnekler daha uzatılabilir hatta son olarak düğmeye basınca 4 tekerinde her koşulda dödüğünü sanan ve 4L nin ne olduğunu ve asla işim ihtiyacım olmadı bugune kadar diyen arkadaşlarımıza kalplerini kırmadan bunun ne olduğunu anlatmaya çalıştık...

Ama yinede anlamadılar anlamak istemediler olsun canları sağolsun bizler yine anlatırız sabırla onlarda inatla halen düğmeye basınca 4 çeker olan araçlarını savunurlar.....Başlıkları kontrol ederken 2 tane çılgın Nivacı arkadaşımızın Nivaları ile İzmirden Moğolistana bir gezi planını okudum ve helal olsun başlamışlar..Lada Niva hemde OK 144 lastiklerle onca yol gerçekten takdir edilecek bir başarı umarım sağ salim gider gelirler..Bu arada bilmeyenler için Niva safkan bir arazi aracıdır standart halde iken bile inanılmaz işler yapar ayrıca OK 144 lastik takınca boyna bakmadan çoğu arcın kaldığı yerlerden zıplayarak çıkar...

Bu da demek oluyorki YAPILI ARAZİ ARAÇLARIDA Uzun yola gider ve gelir hemde güvenli olarak yeterki diresiyondaki kişi işi bilsin

..Bu arada yapılı araçlarla çamur lastikleri ile uzun yola gidilmez şehir içinde kullanılmaz gibi sudan sebepler ile okuyan arkadaşları yanıltmamak lazım

Kullanılır tabi 80km/s hızla. Vakit meselesi. Mesela traktörler de asfalt üzerinde kullanılabiliyor. O da 30 km/s hızla.

yorumlar için çok teşekkür ediyorum
99 model bır suzuki vıtara jlx buldum 4 kapı fakat arabanın masrafı cok geldı
sımdı ızmır mıtsubıshi yükseliş te 93 model pajero 2,7 gordum oda 5 kapı
fakat gıdıp ınceleme fırsatı bulamadım henuz yukselış garantısı ıle satılıyor 16 bın tl fıyatı var
araç lpg li

cenkcc' Alıntı:
Amaç insanlardan kaçıp doğa ile birleşmekse sadece kuşların sesini duyup kırmızı şahinlerden gelen evde 5 arabada 15 diye iğrenç şarkıları dinlemeden tek başına, kız arkadaşınız ile beraber ,ailecek yada dostlarınızla keyifli bir hafta sonu geçirmek ise illaki arazi aracı hemde en yapılısından olsunki şayet birileri çıkar bulunduğunuz yere gelirse bizlerden birisidir zarar gelmez nasılsa diyebilesiniz yada tam tersi zaten kesin arkadaşınızdır...Bu arada yapılı araçlarla çamur lastikleri ile uzun yola gidilmez şehir içinde kullanılmaz gibi sudan sebepler ile okuyan arkadaşları yanıltmamak lazım en yapılısından suzuki vitara kullanıyorum şirket aracını unuttum artık otoparkta yatıyor günde 2 kez istanbul trafiğinde köprü geçiyorum senede 25.000 30.0000 km yapıyorum hem off-road hem avcılık hemde gezmek için bir hafta sonu av için yada kamp için 500 git 500 gel 1000 km yol yaptığımız oluyor kimsede şikayetçi değil misafirlerden 4x4 araca biniyorum diye havalarda dolaşıp karış kadar sudan geçemeyip balata bitiren şu tepenin arkasında harika bir göl varmış ama bizim jip çıkmıyor seninkiylemi çıksak acaba diyen yada benim 4x4 asfaltta harika virajlarda savrulmuyor hemde elektronik tek düğmeyle geçiyor deyip pikniğe gidip az bir çamurda zorlayınca telefon açıp yahu arkadaş bu düğme çalışmıyor basıyorum ama ses yok yanıp yanıp sönüyor 4x4 e geçmiyor bu araç ne oldu diye soran birçok dostumuz var..Biz bu dostlarımıza aslında sizin araçlarınız arazi aracı değil stabilize ve az bozuk yollar için yapılmış kırma araçlar SUV yani dediğimizdede yahu bir bilsen ben ne yollardan gittim bununla(Ne yol dediği İski nin caddede yaptığı kazı sonucu ortaya saçılan toprak)derlerden geçtim(su birikintileri)ne çamurlara girdim (Erimiş kardan sonra pis caddelerde oluşan çamur)...........bu örnekler daha uzatılabilir hatta son olarak düğmeye basınca 4 tekerinde her koşulda dödüğünü sanan ve 4L nin ne olduğunu ve asla işim ihtiyacım olmadı bugune kadar diyen arkadaşlarımıza kalplerini kırmadan bunun ne olduğunu anlatmaya çalıştık...

Ama yinede anlamadılar anlamak istemediler olsun canları sağolsun bizler yine anlatırız sabırla onlarda inatla halen düğmeye basınca 4 çeker olan araçlarını savunurlar.....Başlıkları kontrol ederken 2 tane çılgın Nivacı arkadaşımızın Nivaları ile İzmirden Moğolistana bir gezi planını okudum ve helal olsun başlamışlar..Lada Niva hemde OK 144 lastiklerle onca yol gerçekten takdir edilecek bir başarı umarım sağ salim gider gelirler..Bu arada bilmeyenler için Niva safkan bir arazi aracıdır standart halde iken bile inanılmaz işler yapar ayrıca OK 144 lastik takınca boyna bakmadan çoğu arcın kaldığı yerlerden zıplayarak çıkar...

Bu da demek oluyorki YAPILI ARAZİ ARAÇLARIDA Uzun yola gider ve gelir hemde güvenli olarak yeterki diresiyondaki kişi işi bilsin

Emeğine sağlık bayağı uzun yazmışsın fakat topik sahibi arkadaş off-road yapmak için araç aramıyorki öyle olsa her donanım lazım en sonunda,da
bir traktörcü.

sımdı ızmır mıtsubıshi yükseliş te 93 model pajero 2,7 gordum oda 5 kapı
fakat gıdıp ınceleme fırsatı bulamadım henuz yukselış garantısı ıle satılıyor 16 bın tl fıyatı var

Temiz baklımlı ise o da olabilir. 5 kapının tek dez avantajı yol kenarındaki blanketten yola çıkayım gibi maceralara girince aracın arka tarafını V şeklindeki blankete çarpma ihtimalinin artması. Daha dikkatli kullanmak gerekiyor.

Birincisi şu KGM sayfasında hız limitleri var önce onu okumanızı tavsiye ederim.Link aşağıda Türkiyedeki yasal hız sınırı 120 oda otoyollarda memleketimizin kaçta kaçı otoyolla kaplı bilginiz varmı acaba?? Bölünmüş yollarda 110 Normal yolda 90 Ş içinde 50 km ..........

http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Trafik/HizSinirlari.aspx

Uyuluyormu hayır elbette isterseniz bir vitaranın hemde kilit ayna mahruti yükseltme kiti 30 x 9.5 x 15 lastik ile nasıl 180 km gittiğini gösteren video da var elimde gerekirse seyrettiririm size..

Vaktiniz az ise uçağa binin derim hem daha ucuza gelir

dopamin' Alıntı:
Emeğine sağlık bayağı uzun yazmışsın fakat topik sahibi arkadaş off-road yapmak için araç aramıyorki öyle olsa her donanım lazım en sonunda,da
bir traktörcü.

Farkındayım ama sadece diğer okuyan insanlara yanlış bilgiler veriliyor kulaktan dolma duyumlarla yorumlar yazılıyor o yüzden yazmıştım

Farkındayım ama sadece diğer okuyan insanlara yanlış bilgiler veriliyor kulaktan dolma duyumlarla yorumlar yazılıyor o yüzden yazmıştım

Kimsenin yanlış bilgi verdiği yok ta yanlış anlama oluyorsa oluyor ne yapalım. Kanun kitabi yazmıyoruz ya her yazdığımızın doğruluk şartlarını tanımlayalım.

Araç ruhsatında aracın sınıfı ne yazıyorsa ona göre hız yapmamız gerektiğni bilsek yeter

Araç ruhsatında aracın sınıfı ne yazıyorsa ona göre hız yapmamız gerektiğni bilsek yeter

Benimkinde "arazi aracı" yazıyor. Herhalde arazi var arazi var demek istemişler. Hangi arazinin aracı acaba? ben ruhsatı yazandan daha iyi biliyorum neyse ki, sorun olmuyor :D

olasiliksiz' Alıntı:
Bu tür araçları nasıl kulandığıma bakınca buna katılamıyorum, ikinci bir aracım var şehir içinde kullanmak için, ama hala daha şu araca çamur lastigi takayım yerden yükselteyim çok daha iyi olur diyemiyorum, yol durumu buna pek müsait değil, ama diğer yorumlarınız bence de doğru. Low range olmadan ciddi bir arazi aracı olmuyor. Ciddi bir arazi aracından da iyi bir gezi aracı olmuyor.
Sizin ikinci bir aracınız olmasına rağmen "şu araca çamur lastigi takayım yerden yükselteyim çok daha iyi olur diyemiyorum" düşünceniz başkalarını bağlamaz. İlla her ikinci aracı olan MT ve yükseltme istemek zorunda değil ama genelde ikinci aracı olanların çoğu bu eğilimde olur.
Ayrıca "Low range olmadan ciddi bir arazi aracı olmuyor. Ciddi bir arazi aracından da iyi bir gezi aracı olmuyor" diyorsunuz ama belki de aracı alacak kişi sizin düşünceniz gibi yükseltme ve MT ihtiyacı olmayacak ama elinin altında low olması illa ki o aracı konforsuz yapacak da değil.

Sizin ikinci bir aracınız olmasına rağmen "şu araca çamur lastigi takayım yerden yükselteyim çok daha iyi olur diyemiyorum" düşünceniz başkalarını bağlamaz. İlla her ikinci aracı olan MT ve yükseltme istemek zorunda değil ama genelde ikinci aracı olanların çoğu bu eğilimde olur.

Bağlamaz ama benim söylediğimin doğru olduğu çok yaygın bir kullanım alanının varlığını da değiştirmiyor.

Ayrıca "Low range olmadan ciddi bir arazi aracı olmuyor. Ciddi bir arazi aracından da iyi bir gezi aracı olmuyor" diyorsunuz ama belki de aracı alacak kişi sizin düşünceniz gibi yükseltme ve MT ihtiyacı olmayacak ama elinin altında low olması illa ki o aracı konforsuz yapacak da değil.

Aksini kim söyledi? Öyle bir ihtiyaç varsa o da doğrudur. Yani şimdi ezbere konuşmak yerine şu aracı kullanacağınız şartları doğru dürüst değerlendirmekte fayda var demenin nesi bu kadar çok tartışma çıkardı anlayamadım. Hani bunu bu kadar açık yazmak istemezdim, ama tartışma geldi buraya vardı.

olasiliksiz' Alıntı:
Bağlamaz ama benim söylediğimin doğru olduğu çok yaygın bir kullanım alanının varlığını da değiştirmiyor.
Cümleden pek bir şey anlaşılmıyor. Sizin doğru olduğunu söylediğiniz genellenecek bir iddianız yok aslında. Benim anladığım " low range, MT lastik ve yükseltmeye ihtiyacınız olmuyormuş, bunlar keşke olsaydı diyeceğiniz bir etaba girmiyormuşsunuz". Bunlar tamamen kişisel durumlar olduğu için elbete sizin için doğrudur. Çok yaygın bir kullanım alanı derken Raw 4 gibi low range olmayan araçların çok yaygın kullanıldığını kast ediyorsanız, olabilir, bir çok insan bunlara ihtiyaç duymuyordur. Ama bu yeni başlayacak birine bu konularda açıklama yapmamıza engel değil. İnsanlar bunlardan haberdar olsun, ihtiyacı yoksa almasın.
olasiliksiz' Alıntı:
Aksini kim söyledi?
Sizin yukarıdaki cümlenizde "Low range olmadan ciddi bir arazi aracı olmuyor. Ciddi bir arazi aracından da iyi bir gezi aracı olmuyor" sözünüzden söylemesenizde low'u alan araçlardan gezi aracı olmuyor dolayısıyla uzun yol konforu olmuyor anlamı çıkıyor. Eskilerin mefhum-u muhalif dediği mevzuya benzer bir durum.
olasiliksiz' Alıntı:
Yani şimdi ezbere konuşmak yerine ...
Ezbere konuşmama konusundaki düşüncenize katılıyorum. Ama sizin yaptığınız tam olarak bu. Arkadaş bir konuda fikir soruyor, kullanım şartlarını çok açık yazmadığı için ben ihtiyaç duyablir ihtimali olduğundan low range olan bir araç almasını tavsiye ediyorum ve raw 4 te low olmadığından almamasını öneriyorum, ve saydıkları içinde jimny 'i uygun gördüğümü yazıyorum. Siz bu mesaja karşılık şimdiye kadar low ihtiyacınızın olmadığını, MT lastik veya yükseltmeye hiç gerek duymadığınızı yazıyorsunuz dikkat ederseniz ezberden herkesi kendinizin şartlarında kullanacak varsayıyorsunuz ve sayılan özelliklerin gereksiz olduğunu açık söylemeden ima ediyorsunuz.
olasiliksiz' Alıntı:
...demenin nesi bu kadar çok tartışma çıkardı anlayamadım. Hani bunu bu kadar açık yazmak istemezdim, ama tartışma geldi buraya vardı.
işi tartışmaya götüren sizin low range gereksiz anlamındaki imalarınız. Bence marka fanatizmine gerek yok.

Bunlar tamamen kişisel durumlar olduğu için elbete sizin için doğrudur

Aslında söylemek istediğim gayet güzel anlaşılmış, bunlar kişisel konular olduğundan kişisel ihtiyacı belirleyin diyorum bu kadar.

Sizin yukarıdaki cümlenizde "Low range olmadan ciddi bir arazi aracı olmuyor. Ciddi bir arazi aracından da iyi bir gezi aracı olmuyor" sözünüzden söylemesenizde low'u alan araçlardan gezi aracı olmuyor dolayısıyla uzun yol konforu olmuyor anlamı çıkıyor. Eskilerin mefhum-u muhalif dediği mevzuya benzer bir durum.

Ayrıca bir de çamur lastiği takarsanız olmuyor, takmazsanız olur. Bunu parantez içinde belirtmeye gerek var mı? Zaten malum değil mi? Yukarıda biryerlerde ne yazıyor baktınız mı? Kanun kitabi yazmıyoruz her cümlenin doğruluk şartlarını yazmamızı beklemeyin demiyor mu?

Ezbere konuşmama konusundaki düşüncenize katılıyorum. Ama sizin yaptığınız tam olarak bu. Arkadaş bir konuda fikir soruyor, kullanım şartlarını çok açık yazmadığı için ben ihtiyaç duyablir ihtimali olduğundan low range olan bir araç almasını tavsiye ediyorum ve raw 4 te low olmadığından almamasını öneriyorum, ve saydıkları içinde jimny 'i uygun gördüğümü yazıyorum. Siz bu mesaja karşılık şimdiye kadar low ihtiyacınızın olmadığını, MT lastik veya yükseltmeye hiç gerek duymadığınızı yazıyorsunuz dikkat ederseniz ezberden herkesi kendinizin şartlarında kullanacak varsayıyorsunuz ve sayılan özelliklerin gereksiz olduğunu açık söylemeden ima ediyorsunuz.

Ufak gereksiz detaylara takılmazsak ve söylemediğim şeyleri sanki söylemişim gibi anlamlar çıkardığınızı saymazsak, netice itibari ile anlaştığımıza sevindim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,779
Kayıtlı Üye Sayımız
166,596
Kaydolan Son Üyemiz
Baybarss

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR