YARDIM! kamp odunu bulmak hakkında!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan duyguuu23 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,614

duyguuu23

Ana Kamp
Yer
istanbul
Merhaba Gezenbilirler. Bir konuda acil yardıma ihtiyacım var! Bir arkadaşım ve ve ben yarın sabah Ballıkayalar'da kamp kurmak üzere yola çıkacağız. Havalar serinlemekte olduğu için birkaç günden beri ekipman takviyesi ile meşgulüm ve kamp ateşi için gerekli odunu "yol üzerinde bulurum" umudu ile son dakikaya sarkıttım. Ancak bugün hem tabiat parkının yetkili kişisini, hem de civar köylerin muhtarlıklarını aradım ve odun temin edebileceğim bir yer olmadığını üzülerek öğrendim. Gün içinde yağan yağmur da "sağdan soldan toplama" ihtimalini tümden ortadan kaldırdı.

İstanbul içerisinde, Avrupa ya da Anadolu yakasında kuru odun temin edebileceğim pratik bir yer var mıdır tavsiye edebileceğiniz? Lütfen beni tembellikle suçlamayın :( hala aramaktayım ve cumartesi de çalışıyor olmanın gazabını çekiyorum :(

Bu arada göl başında yapmayı planladığımız kampa eşlik etmek isteyen olursa seve seve bekleriz. 1 gece kalıp pazartesi akşamüzeri dönmeyi düşünüyoruz. Sevgiler, saygılar!

Etiketler
Ynt: YARDIM! kamp odunu bulmak hakkında!

Kampa çıkmadan alabilme ihtimalini yazdığınız ve yürüyerek yakacak malzemenizi taşımanız imkansız olacağı için sanırım ulaşımınız arabayla olucak. Yazdığınız gibi hava koşullarıda yağmurlu olduğu için kamp etrafından temin etme imkanınız azalıyor fakat bence bir kampta çadırınızın yanında ateşiniz hiç sönmemeli. Harıl harıl bi ateş yanmasada "tedbirli bir şekilde" ateş yanmalı. Bunun için en uygun yakacak büyük hafif kuru kütüklerdir. Hem için için yanarak ateşinizi diri tutar,hemde size ayrı bir özgüven verir.Kütükleri normal binek arabalarla taşımakta oldukça zor olabiliyor. Nacizane bir tecrübe olarak biz kamplarımızda boş kalan zamanlarımızda 2-3 sefere bölerek her seferinde belirlediğimiz zaman dilimi içerisinde doğadan bize yetecek kadar kütük temini yaparız. Bu mevsimde bu tür yakacak bulmak zorlu olsada ufak bir ateş yakarak böyle bir kütüğü ateşin üzerine koyduğunuzda yavaş yavaş kütüğü kurutarak hemde hafif nemli duruma getirerek içten içten yanmasını sağlar. Size tavsiyem kuru bulduğunuz yada götürdüğünüz dallardan bir ateş yakarak ateşinizi söndürmüycek şekilde ; yaprakların altında kalmış en azından sırılsıklam olmamış , temin ettiğiniz orta boy kütükleri ateşin üzerine koyarak hafif kurutup hemde içten içten yanmasını sağlayabilirsiniz. Umarım kampınız istediğiniz gibi geçer, tecrübelerinizi ve güzel kamp haberlerinizi bekliyoruz. mutlu kamplar :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri