Yalova'da Az Bilinen Bir Rota; Aktoprak - Keramet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkanotsar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,720

serkanotsar

Ana Kamp
Yer
yalova
AKTOPRAK - KERAMET YÜRÜYÜŞÜ

Yalovanın Altınova ilçesine bağlı Aktoprak çok eski köylerdendir. Kafkasyadan göçen çekeslerin kurduğu köy tarihi ipek yolu üzerinde bulunmaktadır. Yürüyüş güzargahında hala eski taş döşemeli yolun üzerinde yürüme keyfine ve mutluluğuna ulaşmak mümkün. Parkur yeni başlayanlar ve hafta sonunu güzel geçirmek isteyenler için ideal bir parkur.
1,5 – 2 saatlik kısa bir yürüyüşle dağı aşıp İznik gölü manzaralı bir yerde mola verip yemek yenilebilir. İznik gölünün kıyısında Keramet köyü ne inen parkur sonunda çok güzel bir sürpriz yürüyüşçüleri beklemekte. Doğal bir termal havuzda bütün günün yorgunluğunu doyasıya atabilirsiniz. Yalova ve çevresinde pek bilinmeyen bu yürüyüş parkuru gerçekten yürümeye değer bir yer.

Benden tavsiye.

DSCN1038.jpg

yürüyüş böyle bir parkurla başlıyor.

DSCN1291.jpg

böyle devam ediyor.

DSCN1318.jpg

ve böyle sonlanıyor.

Ne dersiniz yürümeye değer bir parkur değil mi.

Etiketler

Ynt: Yalova'da Az Bilinen Bir Rota; Aktoprak - Keramet

az bilinen bu rotayı bilmek isterim.yardım edecek olan var mı?

harika bir rota bu...
yürüyüş rotası hakkında biraz daha detay verebilir misin?
belli yerlerdeki işaretler falan???

SERKAN BEY MERHABA

AKTOPRAK - KERAMET YÜRÜYÜŞ PARKURU HAKKINDA DAHA AYRINTILI BİLGİ VERMENİZ MÜMKÜN MÜ? YAZINIZIN VE RESİMLERİNİZİN ETKİSİNDE KALARAK ;) FİRMACA 26 MAYIS'ta O TARAFA BİR GEZİ YAPMAYI PLANLIYORUZ.

ELİNİZDE GPS DATALARI MEVCUT MU? YÜRÜYÜŞ TAM OLARAK KAÇ SAAT SÜRÜYOR? ve KAÇ KİLOMETRE ? ALTINOVA'dan TAM OLARAK NEREDEN BAŞLIYOR? BİZ GERİ DÖNÜŞÜ AYNI ROTADAN YAPMAK İSTİYORUZ MÜMKÜN MÜ? ve YORUCU OLUR MU? (malum bir çoğumuz ofiste çalışan kişileriz :D)

VERECEĞİNİZ CEVAPLAR İÇİN ŞİMDİDEN TEKEKKÜR EDERİM...

SAYGILARIMLA

Evet arkadaşlar gezimizi yaptık... :smiley:

Gerçekten yürümeğe değer bir parkur. Biz Serkan beyin rotası dışında bir rotadan Aktoprak-Keramet geçişini yaptık. Parkur çok zor rotadan gerçekleşti. :-[ 12km. yaklaşık 6 saat sürdü. (molalar dahil) Rotayı GPS'ime kayıt ettim isteyen arkadaşa e-mail atabilirim. ufuksarnik@ttnet.net.tr

Serkan Bey size tekrardan böyle bir parkurun varlığını bizlere gösterdiğiniz için çook teşekkür ederim. ;)

Biz 1. altın kuralı çiğneyerek yolumuzu çooook zor bir rotadan gerçekleştirdik. :-\ (1. altın kural = köylüye yol sorma ;D)

Bu parkur için yazımı ve resimleri şimdilik http://ufuksarnik.blogspot.com/ buradan bulabilirsiniz. Daha sonra buraya yükleyeceğim. ;)

RESİMLERİ YÜKLEDİM AMA SIRALAMA TERSTEN OLDU : :-[ NEDE OLSA İLKKEZ YÜKLÜYORUM ACEMİLİĞİME VERİN :p

Saygılarımla

Ufuk SARNIK

aktoprak_keramet122.jpg

aktoprak_keramet113.jpg

aktoprak_keramet111.jpg

aktoprak_keramet108.jpg

aktoprak_keramet106.jpg

aktoprak_keramet101.jpg

aktoprak_keramet97.jpg

aktoprak_keramet95.jpg

aktoprak_keramet86.jpg

aktoprak_keramet66.jpg

aktoprak_keramet62.jpg

aktoprak_keramet50.jpg

aktoprak_keramet38.jpg

aktoprak_keramet33.jpg

aktoprak_keramet24.jpg

aktoprak_keramet23.jpg

aktoprak_keramet20.jpg

aktoprak_keramet16.jpg

aktoprak_keramet13.jpg

aktoprak_keramet10.jpg

aktoprak_keramet9.jpg

aktoprak_keramet5.jpg

aktoprak_keramet2.jpg

aktoptrak_keramet_parkur.jpg

ben de Aktoprak-Keramat gezisini yaptım.Biraz zorluydu gerçekten ama bizimki 4.5 saat sürdü.5 kişiydik,molalar
kısaydı.Ama müthiş bir manzara vardı .Keramatteki kaplıca bütün yorgunluğu unutturdu.

Evet buyrun buradan ;) parkurun GPS kaydı

Ekli dosyalar

• aktoprak_keramet.gtm
    6.2 KB · Görüntüleme: 467

bu dosyayı sadece gps ile mi açabiliyoruz?
bilgisayarda bunu açabilecek bir program var mı?

mesru' Alıntı:
bu dosyayı sadece gps ile mi açabiliyoruz?
bilgisayarda bunu açabilecek bir program var mı?

Bu dosya GPS Datasıdır. Ama TRACKMAKER adlı prog ile açıp GOOGLE EARTH üzerinden inceleyebilirsiniz.

saygılarımla.

Resimler eklendi.... :D

Herkese selam, ben kendim AKTOPRAK KOYUNDENİM ben bu geziyi internetten gördüm ve çok sevindim ve köyümüze daha sonra geziler düzenlemenizi temenni ederim .Kendim yurt dışındayım şuanda ve inanın size imrendim, herkezzi bu gezi düzenlemesini isterim köyümüzü tanıtmak başkaları tarafından çok güzel ve bu köyler KAFKAS KULTURUNUN mirasını taşıyor sevgilerle,, başarılar KENAN SENOL

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,536
Kaydolan Son Üyemiz
süvariemin

SON KONULAR

Geri