Herkes kafasına göre bir malzeme kullanıyor. Ben kendi tercihlerimi anlatayım:
- Cam yünü kullanmadım. Çünkü cam tozu solumak istemiyorum. Dahası ıslandığı zaman feci kokuyormuş. Kimisi üzerini naylon örtü ile kaplıyor. Ne kadar etkili bilmiyorum.
- Taş yünü kullanmadım. Çünkü taş tozu solumak istemiyorum. Kimisi bunun da üzerini naylon örtü ile kaplıyor. Ne kadar etkili bilmiyorum.
- Beyaz stropor (köpük) kullanmadım. Sıcakta çektiği söylendi.
- Mantolama köpüğü kullanmadım. Saç kaplamadan gelen ısıyı ne kadar keseceğini kestiremedim.
- Paraya kıyıp elastomerik kauçuk kullandım. En pahalı malzeme. TRde İzocamfleks adıyla satılıyor. Bir kaç sebebim vardı:
1. Dönüştürdüğüm aracın sürücü kabininin üzerinde fabrikasyon olarak ince bir katman halinde bu malzeme kullanılmıştı. Elin gavurunun
bir bildiği vardır diye düşündüm.
2. Kendinden yapışkanlı versiyonu var. Uygulaması çok kolay oluyor. Ben dikmelerin içini bile bununla kapladım. Kimileri sıcağı görünce kendini saldığını iddia ediyor. Ama ben senelerdir böyle bir sorunla karşılaşmadım.
3. Araç içindeki terleme ihtimaline karşı üzeri alüminyum kaplı versiyonu var. Benim tercihim de bu yönde oldu.
4. Tavan ve tabanda 1.5 kat halinde 1 cm, yan duvarlarda 2 cm. kalınlıkta olanı kullandı. 1.5 kat nasıl oluyor derseniz kanalların içine önce şerit halinde döşedim. Sonra hepsinin üstüne tabaka halinde döşedim. Aracımın yapım hikayesine bakarsanız görürsünüz. Bütün hikayeyi okumak istemezseniz, izolasyon uygulaması
şu sayfada yer alıyor.
5. Mesut bey (Doğrucu Davut) hiç izolasyon yapmamak taraftarı. Gerekçelerini onun mesajlarında bulabilirsiniz. Kendi adıma izolasyon yaptığıma pişman olMAdığımı söyleyebilirim. Tabii bu bir tercih meselesi.