Yakıt Tüketimi Hesaplama

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezent-i Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,707

gezent-i

Kamp II
Yer
İzmir
Kağıt kalem ve hesap makinası ile hiç uğraşmayın, yazın hesaplasın..

http://www.akinlastik.com/yt.htm

Etiketler

Ynt: Yakıt Tüketimi Hesaplama

bir zaman ben bunu excel olarak yapmıştım :D

ektedir buyrun :smiley:

Ekli dosyalar

• yakıt tüketimi hesaplama.rar
    5.6 KB · Görüntüleme: 428

teşekkrlr. :smiley:

Foto0483.jpg

Benim makina az yakıyor ozaman, gayet iyi ama gazı açında içiyor meret, onun hesabını yapan program yok mu. Bu hesaplama, ortalama bir hızda, uzun yolda tutar belki ama şehir içi trafiğe girince yada arazide hatta otoban da gaz açında bu değerler %50 zıplıyordur herhalde ;D

Nasıl bir ülkede yaşıyoruz anlamadım gitti. Kıbrısta benzinin litresi 1.750 lira

araçların kabahati yok ülkemizde akaryakıt ürünleri faiş fiyatlı kaçakçıların ekmeğine yağ sürülüyor ortada büyük rant var

Akaryakıt ve Hükümetin uyguladığı vergi oranları

Kurşunsuz benzin
Litre-95 oktan
-Satış fiyatı : 3,65 TL
-ÖTV tutarı : 1,8915 TL
-KDV tutarı : 0,5566 TL
-Toplam vergi : 2,4481 TL
-Vergi yükü : Yüzde 67,07

Motorin-Litre
-Satış fiyatı : 3,04 TL
-ÖTV tutarı : 1,3045 TL
-KDV tutarı : 0,4636 TL
-Toplam vergi : 1.7681 TL
-Vergi yükü : Yüzde 58,16

Gazyağı-Litre
-Satış fiyatı : 2,46 TL
-ÖTV tutarı : 0,7605 TL
-KDV tutarı : 0,3751 TL
-Toplam vergi : 1,1356 TL
-Vergi yükü : Yüzde 46,16

Otogaz-Kilogram
-Satış fiyatı : 1,98 TL
-ÖTV tutarı : 1,2780 TL
-KDV tutarı : 0,3019 TL
-Toplam vergi : 1,5799 TL
-Vergi yükü : Yüzde 79,79

yok böyle bi ülke yaaa kazancımızın yüzde 90 vergiye gidiyor bodroma bakıyorum brut 3000 tl net 1500 elime zorgeçiyor elimize zor geçen 1500 dende akaryakıt telefon kdv diye bir vergi daha elde birşey kalmıyor yok böyle bir düzen bu kapıtalızım en vahşi kapıtalızımde bile böyle vergi sistemi olmaz resmen dedli dumrul vergisi bunlar

yalan mı sağım solum önüm arkakam vergi susmak kabahat yoksa kaz gibi yolunuyoruz ama kimsede ses yok takilmişlar dizilerin peşine gidiyorlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR