Yakıt Tasarruf cihazı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dturan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,272

dturan

hayal ettiğin yere git..
Yer
Kocaeli
Web
www.dekalazer.net
Telsiz Çağrı Kodu
TA1IDT
Selam arkadaşlar.

Malum satış sitesinde uzun zamandır yakıt tasarruf cihazı diye satılan aletler dikkatimi çekiyor.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-e-101-ile-max-tasarruf-sanayi-bakanligi-onayli-66920695/detay

yazılanlar ve anlatılanlar mantıklı gelsede alıp denemeye elim varmadı. her ne kadar benim araç ne koysan yaksa da, böyle birşeyin faydası varsa neden daha fazla para harcayalım.

Konu ile ilgili bilgisi olan, alıp deneyen faydasını gören yada görmeyen kısaca bu cihazlarla ilgili hertürlü yorumu yaparsanız sevinirim.

Saygılar

Etiketler
Ynt: Yakıt Tasarruf cihazı

60 TL 'ye satışta olan parçayı, firmaların milyon dolarlık arge departmanları düşünüp üretememiş...

Dünyada nekadar akıllı insanlar var..

boxeralfa' Alıntı:
60 TL 'ye satışta olan parçayı, firmaların milyon dolarlık arge departmanları düşünüp üretememiş...

Dünyada nekadar akıllı insanlar var..
Sizin dediğinizde mantıklı aslında. sonuçta burası türkiye insanlar her şeyden para kazanma çabası içindeler.

Ürünün orj.patenti general motor co. nun elindeymiş. buradakiler çakma olabilir yada olmaya bilir onu bilemiyorum. ancak dedikleri gibi herhangi bir yakıt sisteminde %25 lik bir yakıt tasarrufu hiç bir petrol şirketinin işine gelmez bence bunuda unutmamak lazım. heleki şuanda seri üretime geçmeye hazırlanan elektrikli araçları düşünürsek, petrolü tekrar cazip kılma çabaları da gelmiyor değil aklıma.
teşekkürler.

Merhaba,

Auto Bilt'de, geçen yıl bu konu ile ilgili uzun bir yazı okudum. Piyasada satılan tüm 'Yakıt Tasarrufu' ürünlerinden satın almışlar ve tek tek, farklı segmentlerde ve çeşitli araçlarda denemişler. Sonuç: yalan.
Bu ürünler büyük palavra.

Yakıt tasarrufu konusunda, otomobil dergileri vasıtası ile çeşitli petrol firmalarının dağıttıkları kitapçıklarda yazılı maddeler ( Bu kitapçıkları ülkemizde çeşitli otomobil dergileri vermişti, bazı yakıt istasyonlarında da dağıtılıyor ) uygulandığında gerçekten yakıt tasarrufu sağlanıyor. Mesela: yüksek devir araç kullanmamak, mümkün olan en yüksek vites ve en düşük devirde ilerlemek, gereksiz hızlanmalar ve sert frenden sakınmak, aracın periyodik bakımlarını aksatmamak, ülkemizde övülen ve bir meziyet gibi bahsedilen ' Agresif Araç Sürüşü'' yapmamak :smiley:....vb. taktikler kişinin kendi ve çevresinin güvenliği - yakıt tasarrufu konusunda çok farketmektedir.

İyi çalışamalar,

Barış

Tekrar Merhaba,

Şimdi aklıma takıldı, şunu da belirteyim: Auto Bild böyle söylüyor, bu nedenle bu iş palavradır anlamında yazmadım. Piyasada satılan bu ürünlerin, çalışma prensibi diye açıkladıkları detayları aynen yayınlamışlar, insan okuyunca bazılarında gülme krizine girebiliyor. Adamlar ( Auto Bild ) gayet tarafsız ve hiçbir yargı aksettirmeden: denenmiş ürünleri, ürün sahibi firmanın savunduğu bilgileri ve test sonuçlarını yayınlamışlar.

Barış

Kişisel sürüş tercihlerinin yakıt tasarrufu sağladığı kesin. buna araçdaki modifikasyonlar yük endeksi lastik ebat seçimlerini eklediğimizde gözden kaçmayacak bir yakıt tasarrufu sağlanacağı şüphesiz.

Benim asıl merak ettiğim bu aletlerden alıp kullanıp (özellikle eski model 2.000kg sürekli 4x4 defender gibi olan araçlarda) memnun kalan yada kalmayan varmı. yanlış anlamayın herkesin fikrine saygı duyuyorum.

Yakın zamana kadar dizel araca sadece dizel yakıt konduğunu düşünürdük. şimdi belli oranlarda lpg karışımı yapılarak %20 tasarruf sağlayanların yazılarını okuyorum forumda. Buda bir muamma bence. ama yaptım denedim çalıştı ve şu kadar da yakıt tasarrufum var diye kesin yazılan yazılar var mesela.

Merhaba arkadaşlar,
Bu ve benzeri ürünler (tıpkı tv lerde zayıfatan ürün reklamları gibi) çok karlı bir üründür, karları sadece imal edip satanlara dır.
Eğer imaltan son kullanıcıya kadar olan aracılara maddi destek olmak istiyorsanız hiç düşünmeden satın alın bir kenarda dursun aracınıza taktırıp zahmet çekmeyin.Zaten yapılması gerekli maddi yardım tarafınızdan (satınalan kişiler) yapılmıştır boşuna aracınıza takıp orjinalliğini bozmayın derim.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Gezenbilir forumda, dizel araçlara LPG uygulayan bir arkadaş var, ismi şuan aklıma gelmedi. Bu teknoloji geçtiğimiz on yıl içerisinde, çeşitli belediyeler tarafından da uygulanmış ve sonuç alınmış bir çalışma.
Sanayi işletmelerinde, çeşitli işmakinalarında halen kullanılan bir uygulama. Şahsi görüşüm: dizel araçlara uygulanan LPG sistemi ile piyasada satılan tasarruf ürünlerini ayrı tutmak gerekir.

Bahsi geçen, piyasada satılan tasarruf ürünlerinden satın almış, kullanmış ve tasarruf sağlamış kimse duymadım.

En güzel tasarruf..insanın kendinden-beyninden başlar..

Sakin kullanım,,gereksiz yük, olması gereken lastik havaları,bakımlı araç, aerodinamigi etkileyecek hertürlü düzeltmeler v.s...

Ynt: Yakıt Tasarruf Cihazı

Merhabalar; Ben bu bahsettiğiniz tasarruf cihazlarından oldukça memnunum. Elektrik içerikli bir cihaz kullanıyorum Markası Titisi 3 aydır fakat bahsettiğiniz gibi birşey ile karşılaşmadım sadece 1 örnek sunucam size aralık ayı faturam 152 tl iken şubat ayında 199 Tl geldi. Adamların ekmeği hakkında bu kadar basit yorumlar yapılmamalı denemeden!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR