Yakıt Alımları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drkaleli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,321

drkaleli

Ana Kamp
Bulgaristan Belgrad Budapeşte Avusturya Zagrep Mostar Bosna ve Bulgaristan rotası ile yapacağımız yolculukta yakıt alımı ile ilgili pek çok yazı okutarak kafamı karıştırmış bulunmaktayım.Yakit için Shell ve omv önerileri ni okudum . ödeme için ilgili ülkenin para birimi ile nakit mı yoksa kedi kartı ile euro cinsinden ödeyip kredi kartına euro ekstresi isteyip euro olarak mı odemeliyim.Kıdemliler ne önerir..

Etiketler
Saydığınız yerlerin çoğundan hatta yazmadığınız yerlerden de yakıt aldım.
Önce kredi kartı geçerli mi onu soruyorum sonra yakıtımı alıp o ülkenin parası cinsinden kredi kartımla ödüyorum.
Türkiyede kredi kartı borcumu öderken bu döviz cinsi harcamalarımda günlük kurun üstüne çok küçük işlem ücreti ilave ediyorlar lafı bile olmuyor. (İş bankası kartı)

Hallo arkadaş
BEN her yıl bu yol yapiyorum
Ben yakıt peşin para almak tercihi ederim .satın yol parası/vignette ödenmek sorun kalıyorsun
  • DİKKAT KAPI KULE ciktin sonra bir benzince yanında Banka yazan çok ufak yer var para bozdur ve tekrar 5 km sonra Shell istatione
Yol Vignette al
USD ödersiniz kazık yersen alması ceza buyuk
Siber hutut girdin hemen sa bir banka var
Yol parası peşin aliyorlar

Hallo arkadaş
BEN her yıl bu yol yapiyorum
Ben yakıt peşin para almak tercihi ederim .satın yol parası/vignette ödenmek sorun kalıyorsun
  • DİKKAT KAPI KULE ciktin sonra bir benzince yanında Banka yazan çok ufak yer var para bozdur ve tekrar 5 km sonra Shell istatione
Yol Vignette al
USD ödersiniz kazık yersen alması ceza buyuk
Siber hutut girdin hemen sa bir banka var
Yol parası peşin aliyorlar
Sirbler

1) Yeşil Sigartanızı buradaki sigortacınıza yaptırın .
2) Kredi Kartı geçerli olan yerlerde , harcamalarınızda tercih edin...EĞER o ülkede döviz fiyatı karaborsa/banka farketmiyorsa!..Farkediyorsa , elde nakit bulundurup bozdurmak hesaplı olabilir . Sırbistan girişinde gördüğüm tabelalara itibar etmedim giderken . AMA 1euro=160 dinar(???) gibi bir oran hatırlıyorum -ki normal banka kurundan çok yüksek??? Halen yanılıyor muyum acaba diye düşünüyorum(?) ÇÜNKÜ bazı alışverişlerde reklamlarda izliyoruz : '' Kuru sabitledik!..'' gibi ifadeler yer alıyor .
3) BosnaHersek ve Makedonya'da yakıt ucuz . Sırbistan Bulgaristan uygun . Zagreb'e gidecekseniz , Ljubliana'yı ve Bled gölünü mutlaka programa alın derim ...
4) Slovenya Vignet'i Hırvatistan'da(sınıra yakın benzincilerde) satılıyor ... Bulgaristan'a girince de ilk birkaç benzinciden almayı unutmayın . Vignet'i de K.Kartı ile alabilirsiniz . Bu Vignetler -sorduğunuzda- 1 HAFTALIK olanını söylüyorlar !... EĞER Vignet alınan ülkelerde (gidiş-geliş) geçiş yapacağınız süreler arası DAHA UZUN ise ona göre Vignet alın (bence?)...Mesela ben dönüşte de Bulgaristan'dan gelseydim , bir kontrol anında ceza yiyebilirdim ... Gerçi bu kontrolleri nasıl yapıyorlar??Kim yapıyor??Ne zaman yapılıyor?? onu da bilmiyorum ya !..

Unutma bulgaristan alan yeşil sigorta kaģit Sırbistan için geçerli değildir
TÜRK hutut giriş bölüm satan yeşil sigorta kağıt Sırbistan dahil
Çıkış bölüm satış kaldırmış lar
Silvengrad sonra sağ bir benzinistation var ve ardından bir küçük bina var üstünde büyük Banka tablo var 5 km sonra schelle istatione var orası Vignette all 10 lewa

Silvengrad sonra sağ bir benzinistation var ve ardından bir küçük bina var üstünde büyük Banka tablo var 5 km sonra schelle istatione var orası Vignette all 10 lewa
Ben 15'e almıştım galiba (?)... 2 leva 1 Euro yaklaşık ..
2 Bosna Markı 1 Euro
7 Hırvat Kunası 1 euro
60?-62 Makedon dinarı 1 euro
120 Sırp Dinarı 1 euro

1) Yeşil Sigartanızı buradaki sigortacınıza yaptırın .
2) Kredi Kartı geçerli olan yerlerde , harcamalarınızda tercih edin...EĞER o ülkede döviz fiyatı karaborsa/banka farketmiyorsa!..Farkediyorsa , elde nakit bulundurup bozdurmak hesaplı olabilir . Sırbistan girişinde gördüğüm tabelalara itibar etmedim giderken . AMA 1euro=160 dinar(???) gibi bir oran hatırlıyorum -ki normal banka kurundan çok yüksek??? Halen yanılıyor muyum acaba diye düşünüyorum(?) ÇÜNKÜ bazı alışverişlerde reklamlarda izliyoruz : '' Kuru sabitledik!..'' gibi ifadeler yer alıyor .
3) BosnaHersek ve Makedonya'da yakıt ucuz . Sırbistan Bulgaristan uygun . Zagreb'e gidecekseniz , Ljubliana'yı ve Bled gölünü mutlaka programa alın derim ...
4) Slovenya Vignet'i Hırvatistan'da(sınıra yakın benzincilerde) satılıyor ... Bulgaristan'a girince de ilk birkaç benzinciden almayı unutmayın . Vignet'i de K.Kartı ile alabilirsiniz . Bu Vignetler -sorduğunuzda- 1 HAFTALIK olanını söylüyorlar !... EĞER Vignet alınan ülkelerde (gidiş-geliş) geçiş yapacağınız süreler arası DAHA UZUN ise ona göre Vignet alın (bence?)...Mesela ben dönüşte de Bulgaristan'dan gelseydim , bir kontrol anında ceza yiyebilirdim ... Gerçi bu kontrolleri nasıl yapıyorlar??Kim yapıyor??Ne zaman yapılıyor?? onu da bilmiyorum ya !..
Teşekkürler ederim.bugun döndüm ve herşey Yolunda gitti.bazen nakit ülke parası bazen kredi kartı kullandık.sarayeva çıkışı 60 limiti olan tırmanışta 82ile radar a girmek dışında sorun olmadı.pazar günü 400bosna markı yaklaşık 200eura ceza şehre geri dön postbanka yatır gel şeklinde başladı.enson Türkiye yolu uzunbi yardımcı olun sorusuna 50eura başka bir maddeden makbuz imzalattılar.. şükür sorunsuz döndük..

Güzel , keyifli bir seyahat yaptınız umarım .
Seyahat fotolarını da görebilecek miyiz ?..
Fotoları gördükçe biz klavye+ekran gezginleri de gezmiş gibi oluyoruz da (!) :smiley:

IMG_20170625_153157.jpg IMG_20170625_153157.jpg Güzel , keyifli bir seyahat yaptınız umarım .
Seyahat fotolarını da görebilecek miyiz ?..
Fotoları gördükçe biz klavye+ekran gezginleri de gezmiş gibi oluyoruz da (!) :smiley:

IMG_20170626_124542.jpg

IMG_20170627_230518_HHT.jpg

IMG_20170627_223726.jpg

IMG_20170628_125814.jpg

IMG_20170628_131823_BURST10.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR