Yakıt - 96 5.2 v8 gc

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tuffys Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,511

Tuffys

Yeni Üye
Merhabalar. 96 model 5.2 v8 Grand cherokee sahibiyim. Arkadaşım geçengün aynısından denemiş ve ş.içi 300 krş yaktım dedi. Halbuki ben ş.içi 600 civarı yaktığını düşünüyorum oda lpg ile. Ş.arasıda 280krş ( ki ben 2.000 deviri geçmeden kullanmaya özen gösterdiğim durumlarda yani basa basa değil :D) Sizce bu araç lpg ile uzun yol ve ş.içinde ne kadar yakar? Benim araçmı çok yakıyor yoksa arkadaşım mı saçmalamış acaba? Sizin araçlarınız ne kadar yakıyor? Fikri olanların yorumlarını bekliyorum. Aileye selamlarımla.

Etiketler
Ynt: Yakıt - 96 5.2 v8 gc

Merhaba bu konu site içerisinde uzun uzun tartışılmıştı benim görüşüme göre sizin aracınız fazla yakıyor görünüyor. Ateşleme sistemini, hava filtresini vs kontrol ettirin ve tabiki bu araçlarda sıralı gaz sistemi kullanıldığından bilgisayara bağlatarak gaz ayarını kontrol ettirin.

Aracım sizinkiyle aynı model

Benim aracım da Ankarada şehir içi 33-36 krş aralığında yakıyor şehirler arası ise otoyolda 140 km ortalama sürratle 28 krş falan yakıyorum

Necmi beye katılıyorum, benim 98 5.2 de şehir içi bu aralar 320 civarı yakıyor . Lpg 1.64 TL/Lt.

İstanbul - Yozgat arası ~700 km. Ben bu yolu hep 3 depo lpg ile alıyorum. İstanbula gittiğimde baktırmam gerekiyor o zaman çünkü Yozgatta bu işten anlamazlar sanırım. LPG yi maslak atiker çevrede yaptırmıştım. Onun için bi problem yokur diye düşünüyordum ama galiba ~1.5 yıldır büyük bir problem varmış :smiley: Bunca zamandır 1 gc parası daha gitmiştir kesin yakıta :smiley: Aracıda zaten orada bi ustadan aldım Ali usta diye biri. Benim yakıt hesaplarım güncel fiyatlardan 1.80 tl. (Tüm yorumlarınız için şimdiden herkese teşekkürler, sınav haftası olduğundan pek giremeyebilirim).

Araçta yakıt tüketimini arttıran bir kaç etmen vardır bunlardan birincisi elbette kullanım hele ağırlığı fazla ve motoru büyük olan bizim araçlarımızı çok sert kullanmaya gelmiyor tabiki yakıt ekonomisini düşünürsek bu böyle mesela bir kalkışta gaza biraz abanırsanız yol bilgisayarında yakıt tüketiminin 80 litre / 100 km lere ulaştığını görürsünüz. Diğer etmenlerden birisi de ateşleme ve hava sistemidir, Ateşlemeniz ne kadar düzgün olursa araç verimi o kadar yükselecektir. Bujileriniz buji kablolarınız ve tabiki distributör kapağınızın durumu yakıtı etkileyecektir. Ancak bence LPG li araçlarda önemli olan iki şey var birincisi hava filtresinin temiz olması ikincisi ise gaz ayarıdır tabiki gaz enjektörlerinin montajı bile bunu etkilemektedir. Gaz enjektörlerinin montaj yeri benzin enjektörlerinin hemen yanında olması araç verimini oldukça etkiler mesafe arttıkça verim düşecektir bu da gaz tüketimini arttırır. Bir de bilgisayarla gaz ayarının yapılması silindir başına gidecek gaz miktarı ve bunun zamanlamasının senkronizasyonu gaz tüketimini etkiler

Saygılarımla

şehir içi kullanıma göre de değişir bakın ben ısparta oturuyorum işim gereğide zaman zaman antalyada uzun süreli kaldığım oluyor.ıspartada şehir içi 50 kr şa yaklaşırken antalyada 350kr şu geçmiyor..yani kısa mesafeli indi bindisi çok bol trafik ışıklı yerlere haliyle km de çok yakıyor ancak uzun durakları ve akıcı trafiği olan yerlerde azalıyor...

5.2 sakin kullanımda 100 km.de 20 litre yakıyor.ancak otobanda düz yollarda 1, 2 litre düşebilir.deparlı kullanımda 25 ltr.yokuşlarda ve de basarsanız 30 litreyi görürsünüz.tabi 100km yi 1 km ye düşürün benzin vy.lpg birim fiatıyla çarpın.nyz

bu konuya benzer 4-5 ayrı başlık var zaten oralarda epey yazıldı. önce bi inceleyin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.