Yağ Kaçakları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yakota Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,126

Yakota

Ana Kamp
Yer
İzmir
Arkadaşlar,

Land Rover Series IIA 67 model avda kullandığım aracımın şanzıman, difransiyelden geln yağı defalrca şanzımanı indirtmeme ve en son çok özenli ve dikatlide yaptırmama rağmen hala kaçk sürmektedir.

Bu konuda deneyimleriniz aktarbilirmisiniz lütfen,

Selamlar

Defender.jpg

Etiketler
Ynt: Yağ Kaçakları

sadece sızıntıysa hiç uğraşmayın damlama gözle görülüyorsa, özellikle flanşları ve keçeleri değiştirin, şanzımanda biraz reklam olacak ama volkanik özellikli würth silikon kullanın.

Selamlar

discovery-V8' Alıntı:
sadece sızıntıysa hiç uğraşmayın damlama gözle görülüyorsa, özellikle flanşları ve keçeleri değiştirin, şanzımanda biraz reklam olacak ama volkanik özellikli würth silikon kullanın.

Selamlar

Bahsettiğin silikon şeklinde uygulanan keçe mi? Sür kapa, yerine özel keçe olsun.

nkurtkaya' Alıntı:
Bahsettiğin silikon şeklinde uygulanan keçe mi? Sür kapa, yerine özel keçe olsun.

yok Nejat keçe nin kalitelisi olacak ama zamanla flanşlar bozulduğu için keçe yinede kaçırma yapıyor, ben arka şaft çıkışını 4 keçeden sonra keşfettim, flanşla birlikte keçeyide değiştirince sorun çözüldü.

Volkanik silikon dedikleri, conta yerine kullanılıyor , sürüyorsun, kapatıyorsun, donduktan sonra genleşmeye devam ediyor aynı volkan gibi, çok esnek bir gün sonra kalınlığı 1 mm artıp genleşmesi duruyor, tüm sızıntı kesilmiş oluyor.

A-ha ! Benim arka diff kilit takıldıktan sonra işte onunla kapadılar, iyi olmuş yani :smiley: Şimdi ordan yağ kaçırmaz di mi?

nkurtkaya' Alıntı:
A-ha ! Benim arka diff kilit takıldıktan sonra işte onunla kapadılar, iyi olmuş yani :smiley: Şimdi ordan yağ kaçırmaz di mi?

hayatta kaçırmıyor, bu gidişle LR yağ kaçakları tarih olacak ;D

yunus bager' Alıntı:
Yavuz abi bu volkanik silikonu anlamadım hareketli kısmlaramı uyğulanıyor ?

yok yahu, conta isteyen yerlere, diff kapağı, şanzıman arazi birleşimi, arazi karter kapağı gibi, normal silikon sürüldüğü gibi kalıyor, bu genleşmeye devam ediyor, ama ıslakken değil donduktan sonrada, fotosunu çekerim yarın , 15 tl gibi bişeye satıyorlar , sanayilerde würth bayilerinde bulunuyor. bir yüzü almanca , diğer yüzü Türkçe yazılmış.

discovery-V8' Alıntı:
yok yahu, conta isteyen yerlere, diff kapağı, şanzıman arazi birleşimi, arazi karter kapağı gibi, normal silikon sürüldüğü gibi kalıyor, bu genleşmeye devam ediyor, ama ıslakken değil donduktan sonrada, fotosunu çekerim yarın , 15 tl gibi bişeye satıyorlar , sanayilerde würth bayilerinde bulunuyor. bir yüzü almanca , diğer yüzü Türkçe yazılmış.
Tamam abi anlaşılmıştır lazım olursa würth cü lerden isterim

Ynt: Ya? Kaçaklar?

Seri lerde sanziman hava tahliyesi var mi bilmiyorum. Eger varsa bu tahliye tikali olabilir.

Ben bu konuyu LR'yi satıp Toyota'ya geçerek çözdüm ;D ;D ;D Keçeyle Würthle zart zurtla hiç uğraşmadım. Hala da kaçırmıyor keçeler nedendir bilinmez ;D ;D ;D

Yavuz,

Bu yağ kaçakları konusundaki Land Rover atasözünü de yaz istersen. ben yazarsam ayıp olur:smiley:)))))

umutcelikel' Alıntı:
Ben bu konuyu LR'yi satıp Toyota'ya geçerek çözdüm ;D ;D ;D Keçeyle Würthle zart zurtla hiç uğraşmadım. Hala da kaçırmıyor keçeler nedendir bilinmez ;D ;D ;D

Yavuz,

Bu yağ kaçakları konusundaki Land Rover atasözünü de yaz istersen. ben yazarsam ayıp olur:smiley:)))))

"if its leaking its not empty" meali "Eğer Sızdırıyorsa boş değildir"

Amma velakin Allah göstermesin seninkinde bir arıza çıkarsaaaa varya işte ozaman yandın Umut. Toyota arıza yapmaz yaparsada adamı bitirir , iki diferansiyel parasına kralından bir defender alırsın. ;D

Merhaba Arkadaşlar,

Ben yağ kaçakları için bir kaç opersyon yaptırıken, mekanik konuda yabancı olmadığım halde keçelerin önemini çalışmaya yansıtamadım.. Bunun nedeni de tamircinin orj,inal ve doğru parça kullandığına olan inancımdı.

Sizlerin yanıtlarını okuyunca yaptıkları işi denetlememenin (biraz da güvenmenin) bedeli olarak algıladım. Tabi benim araba konusundaki bilgi eksikliğimde kabul ediyorum.

Bu arada bilgi paylaşımının önemini de takdir etmek isterim.

Şanzımanda (resim eklemeğe çalışıyorum, gönderemedi!!!) tahliye deliği ve kapağı gördüm.

sizlerden aldığım bilgi her yapılan operasyonda keçe seçimi ve flanşın grektiği özende toplanmaması.

Teşekkürler ve selamlar,

nkurtkaya' Alıntı:

Arka diff yağ kaçırıyor, demek ki yağı bitmemiş ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
merceuriii

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR