XL7 yakıt sarfiyatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Vanguard Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,309

Vanguard

Kamp I
XL 7 kullanan arkadaşlar aracın benzinli (2.7cc) ve dizel (2.0cc) versiyonlarının yakıt sarfiyatı nedir acaba?

Etiketler
Ynt: XL7 yakıt sarfiyatı

Suzuki Grand Vitara XL-7 HT 2.7i V6 24V 4WD 172hp özellikleri
Genel bilgi
Gövde tipi: çapraz
Kapılar: 5
Koltuk sayısı: 5
Boş ağırlığı 1715 kg.
2230 kg toplam ağırlığı.
/ Max 187 l / L 2067 bagaj min hacmi.

Motor ve şanzıman
Deplasman: 2737ccm
Güç: 172hp @ 5500rpm
Maksimum tork: 241 Nm @ 4000 rpm
Beslenme enjeksiyon Dağıtılmış
Yeri ön, boyuna
Gaz mekanizması DOHC
silindirli V tipi / 6 Yer
Çap x strok 88 mm x 75 mm
silindir başına 4 valf
Sıkıştırma oranı 9.4

Şasi ve boyutları
Uzunluk 4.665 mm
Genişlik 1780 mm
Yüksekliği 1727 mm
Dingil mesafesi 2800 mm
Parça ön / arka: 1500mm/1500mm
Yerden yükseklik 180mm

Süspansiyon
Ön Çapraz kolu
Arka sarmal yay
Lastik ebadı 235/60 R16
Dişli tipi raf
9.9meters minimum çap açmak
Amplifikatör

İletim tipi
Tam Sürücü fiş
transferler sayısı (mekanik kutu) 5
transferler sayısı (automatic. kutu) 4
Oran ana çiftler veri yok
Ön disk havalandırılmış
Arka Drum
ABS

YAKIT TÜKETİMİ
Kentsel döngüsü litre. 100 km. 13.8 litre. (15,6 litre).
Ülke döngüsü litre. 100 km. 9.1 litre. (9.9 litre).
Yakıt deposu kapasitesi 64 litre.
DİNAMİK PERFORMANS
170 km maksimum hıza / h (/ h 175 km)
100 km / h 10.5s kendi koltuk arası hızlanma süresi
-----------------------------------------------------------
Teknik veriler

Motor (tip/silindir sayısı) Sıralı/4

Yerleşim Önde enlemesine

Supap/eksantrik sayısı 16/2

Motor hacmi 1997 cc

Maksimum güç 109 HP-4000 d/d

Maksimum tork 270 Nm-1750 d/d

Son hız 155 km/s

Şanzıman 5 ileri manuel

Şanzıman oranları 1-3.80, 2-2.06, 3-1.43, 4-1.0, 5-0.78, geri: 4.22

Son dişli oranı 3.90:1

Aktarma İsteğe bağlı dört tekerlekten çekiş

Frenler (ön/arka) Hava kanallı disk/kampana

Lastikler 235/60 R16

Tüketim (fab. ver.) 6.7/8.0/10.3 lt/100 km

Depo kapasitesi 66 lt

Dönüş çapı 11.8 m

Boş ağırlık 1840 kg

Bagaj hacmi 900/2065 lt

Hızlanma
0-50 km/s 5.0 sn

0-100 km/s 17.0 sn

0-130 km/s 27.0 sn

0-400 m 19.9 sn

Ara hızlanma
60-100 km/s (4. viteste) 12.2 sn

80-120 km/s (5. viteste) 19.6 sn

Tüketim
Tüketim (lt/100 km) / Menzil (km) 9.1/725

İç gürültü (dB(A))
50 km/s 62

100 km/s 68

130 km/s 73

Fren mesafesi 41 m

Ölçüler
Uzunluk 4700

Genişlik 1780

Yükseklik 1740

Aks mesafesi 2800

XL-7 2.0 Dizel

Yakıt tüketimi bilgisi:
Güncel fiyatlarla ortalama 0.23 TL/Km.
veya diğer bir ifadeyl:
100 Km. ortalama 7,5 Lt. euro dizel.

Tabi bu benim aracımın için benim kullanım tarzımla
elde ettiğim sonuç.

Bilgiler çok yararlı ama sadece 2 arkadaşımız mı var XL7 kullanan?

İlhami Bey,

Yakıt durumunu soruyor Vanguard.
Siz de sarfiyatı en azından ortalama değerlerle yazabilir misiniz?

Sayın turoktr kusura bakmayın isminizi göremediğim için size bu şekilde hitap ediyorum.
Aracın yakıt değerlerini hiç ölçmedim desem inanırmısınız? ;D
Hep 100,00 TL lik alıyorum bitince yeniden 100,00 TL :smiley: Zam gelsede beni çok etkilemeyecek yani ;D ;D ;D
Ancak daha önceki Jimny aracım kadar, hatta ondan daha az yaktığını söyleyebilirim. Tabii bu litre anlamında değil, fiyat olarak.
Tahminim uzun yolda 17-18 krş. şehir içinde ise 20 krş. yada az fazlası çıkıyordur.
Bu arada özellikle ailemle yolculuk yaptığımda fazla hız yapmıyorum, max 140km bunuda belirteyim.

Süpermiş, desenize en büyük boy dizel suzuki, en küçük benzinli suzukiden az yakıyor. Teşekkür ederim. Bu arada arabanızla ilgili resim ve yeni görüşlerinizi de bekliyoruz, zira sitede XL7 sahibi arkadaş çok az.

Arabam budur.

PICT0013.png

PICT0015.png

Aslında Zor Yollar programındakiler gibi yükseltip ufak tefek değişikliklerle

40359_422794794589_636054589_4609154_1412061_n.jpg

40359_422794799589_636054589_4609155_6767350_n.jpg

Bu hale getirmeyi planlıyordum ancak, şimdilik lastik büyüttüğümüzde aracı rahatlıkla çekip çevirebilecek ayna mahruti yokluğundan dolayı beklemedeyim.

Bunları biliyorum önceden :smiley:
Takip ediyorum sizin yazılarınızı ve resimlerinizi. Ben yeni gezi ve resimler geldikçe dedim.
Teşekkürler, selamlar.

Hocam pardon siz fotoğraf falan diyince atladım hemen :smiley:
Siz yanlış hatırlamıyorsam Bartındaki arkadaştınız, nickinizin yanında isim falan olmayınca çıkaramadım bir an. Bartın'da Üniv. yıllarımdan bir arkadaşın görev yaptığını duydum. Murat GÜL kendisi şimdilerde göz doktoru olması lazım kendisine ulaşabilirseniz selamlarımı iletin lütfen.

Estafurullah ne demek, buradaki sohbet benim için hem çok keyifli, hem de öğretici. Göz doktoru arkadaşınızın adını duymadım ama bir şekilde tanışırsam ya da görüşürsek iletirim mutlaka.

camouflage' Alıntı:
Sayın turoktr kusura bakmayın isminizi göremediğim için size bu şekilde hitap ediyorum.
Aracın yakıt değerlerini hiç ölçmedim desem inanırmısınız? ;D
Hep 100,00 TL lik alıyorum bitince yeniden 100,00 TL :smiley: Zam gelsede beni çok etkilemeyecek yani ;D ;D ;D
Ancak daha önceki Jimny aracım kadar, hatta ondan daha az yaktığını söyleyebilirim. Tabii bu litre anlamında değil, fiyat olarak.
Tahminim uzun yolda 17-18 krş. şehir içinde ise 20 krş. yada az fazlası çıkıyordur.
Bu arada özellikle ailemle yolculuk yaptığımda fazla hız yapmıyorum, max 140km bunuda belirteyim.

Budur işte! Aracın benimkinden de daha iyi yakıt tüketiminde
Ben şehir içi/dışı ortalamasını 23 krş olarak bulmuştum. Bunu 0.23X100km= 23 TL/100 km. 23TL:3.07= 7,49 Lt
Yuvarlak hesap 100 Km.de 7,5 litre yapıyor. Sonuçta 1870 Kg. lık bir araç için bu yakıt tüketimi çok iyi.
Üstelik kullanım tarzım biraz seridir.

Araç gayet hoş duruyor. Bence fazla bir eklemeye gerek yok gibi.

Sayın turoktr ilginiz için teşekürler. Dediğim gibi matemetiğim pek iyi değildir ;D verdiğim yakıt fiyatları 3 aşağı 5 yukarı olabilir. Özetle yakıtından oldukça memnunum.
Aslında niyetim yukarıda bassettiğim gibi araca bir kaç ilave yapmak sureti ile asıl yerine araziye kavuşturmaktı. Becce denemiş başarılı olmuş, ama yükselttiğimizde haliyle lastik çapıda değişecek ve o orandada ayna-mahruti isteyecek.Uygun bir ayna mahruti oranı bulununcaya kadar bu isteğimi askıya aldım. Hatta bazen beklemeyip yükseltilmiş bir G.V. ile araziye geçiş aklıma gelmiyor değil ;)

İlhami Bey yükseltme işlerinde hep aklıma asfaltta yüksek hızda veya kuvvetli yan rüzgarda arabanın savrulma riski gelir.
Yükseltme işlemi arazi,dağ,bayır vs. ortamında gayet güzel avantaj sağlar yanlız asfaltta özellikle süratle viraja girerken ya da kasisten hızla geçerken
ani yan rüzgar oluşumu gerek yükseltilme nedeniyle yere yapışma özelliği ortadan kalkan ve yükseltinin verdiği tepe savrulma ivmesiyle
denge bozulması sonucu devrilme riski artar mı?

Bu konuda yüksetme yapmış arkadaşlar ne derler acaba?

Ben temiz yolda 140 la 60" lik viraja giriyorum.Araba yere yapışıyor. Yükseltme yapıldığında 10-15 cm. yükseldiğinde de aynı şeyi yapacağımdan şüpheliyim.
Öte yandan çok kırıcı olmayan eğimli arazi,kum,çamur,kar vs. ortamında da çok başarılı bir araç.
İlla arabayı 3 m.çukura sokup sonra oradan nasıl çıkarım arayışında değilim.

O nedenle çukurlara gireceğim, kaya parçalarının üstüne araba salacağım diye bir sürü masraf yapıp üstüne
düz yolda dengesi bozulmuş bir araç riskini almak ne derece mantıklı diye düşünüyorum.

Şu anki sürüşünden memnunsan bence arabanla oynama derim...........

Sayın turoktr ana kural şudur...
Araziye yaklaştıkça yoldan uzaklaşırsınız. Yola yaklaştıkçada araziden. Bu tamamı ile sizin araacınızdan beklentilerinizle alakalı bir durum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR