Xj,,,zj Sorunsalı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan limankalesi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,300

limankalesi

Kamp II
merhabalar
arkadaşlar hani askerde derler ya şafak sıkıştırıyor benide sezon geldi artık araç alma sıkıştırıyor :smiley: sabahdan beri forumun jeep sayfalarını talan ettim kafam çorba oldu,gözlerim yaşardı artık ekrana bakmaktan,,, şunu anladım saf off road için xj, asfalt-off road karışımı için zj, bide ben biraz asfaltı severim şöle trafikde biraz dikkat çeksin aynada göre yol versin filan
birde evliyim ve çocuklardan dolayı pikniğe filan da gideceğiz e arkadaşlarla lopeze çamura girmek içinde araç lazım o zaman bana zj lazım gibi geliyor,,ama oğuzhan arakadaşımız vardı yine bu forumdan o zj sini sattı çok masraf çıkarıyor diye o da kafamı kurcalıyor biraz,,,

xj 4.0 motoru ve 2 çeker kullanılma özelliği nedeniyle öne çıkıyor ama birde 4.0 olan zj modelleri var e o zaman sorun çözülmüyormu,,yani optimal olan araç zj 4.0 değimi,,, ben amerikayı tekrar keşfettiğimimi sanıyorum :smiley:. örneğin şu ilandaki araç 187014218 no lu ilan

araç sahibi ön arka vinç ,çelik tampon, şnorkel lastikler jant takmış bunlar kabaca 6000 bin tl dir dimi e araçta 4.0 motorbide zj,,

daha ne olsun dimi, bi servise götürüp baktırmak lazım tabi,,belki aracı bilende vardır aranızda,,

yoksa arkadaşım sakın bulaşma şöyle olur böyle olurmu dersiniz offf ya gene çok uzattım sanırım :smiley: buraya kadar okuduysanız çooook teşekkür ederim,,

Etiketler
Ynt: Xj,,,zj Sorunsalı

evet kafa karışmış o belli :smiley:

önce her iki aracı mümkünse test edin kullanarak ve teknik özelliklerini bilmenin dışında size hangisinin daha çok hitap edeceğini kestirin az buçuk...

zj çok masraf açar xj şöyle yapar vs bunlar göreceli, senelere meydan okuyan bir model serisinden bahsediyoruz, bakarsan bağ bakmazsan dağ olur misali bu iş biraz.

asfalt-arazi oranınıza göre bir seçim yapabilirsiniz alacağınız aracın donanımı vs konusunda da...

ama dediğim gibi, binin kullanın ve içiniz hangisine ısınırsa onu seçin, konuya başından küsmeyin sonra...

ingiliz amerikan japon diye tartışma devam eder iken bunlarda kendi içinde modellerde tartışma bitmez

ingiliz de defender mı discovery mi hatta disco I mi II mi

amerikan da yok ZJ XJ XK diye uzar gider

japonda yok toyota mitsubishi nissan v.b. uzar

ben bunlar hakkında sabaha kadar yazarım gözleriniz daha da yaşlanır hatta gözlük kullanımına doğru gider :D :D

işin aslı bakımsız araç vardır derim hep her marka aracın belli özellikleri var bu özelliklere göre kişi kullanımına göre seçmeli

bana göre arazide araç dizel olmalı kısaca ufak bir neden anlatayım bir gezimizde abartıp rota dışına çıktık gezi uzadı yakıt bitti bitecek inanın bazen yakıta bakmak yapılan en son iş olabiliyor rota içinde bir köyde kahveden mazot aldık köy halkı kendi mazotlarından birer teneke sattı bize medeniyete indik orada lpg veya benzin bulmak imkansız

ama bu konuda ailece binilecekse ZJ derim tamam XJ daha az mekanik ve arazide daha mekanik araç her zaman tercih meselesidir ama ailece ziyan olmaya da gerek yok ZJ daha konforludur ki üretildiği senelerde rakiplerine bakın ortaya çıkacaktır neden olduğu ilan numarası verdiğiniz araç uğraşmadan bir arazi aracı olmak için yeterli gözüküyor bir expertiz ile fiyat olarakta çok yüksek olmadığı ortada 4.0 olmasından dolayıda yakıt biraz düşük olacaktır şehir içinde arazide yakıt 5.2 yi aratmayacaktır

cevap veren arkadaşlara çok teşekkürler
4.0 motor lpg de az yakar sanırım 50 krş ları şehir içinde görürmüyüz birde ilandaki aracın baya bi exrtası var gözüküyor dimi?

LPG de 50 krş akıcı trafikte görürsün ama 60 krş hesapla yine de, ZJ 1 TL aşağısı zor. LPG bu aralar düştü yalnız bu dediğim rakamlar 2.6 TL den, yani daha da aşağı düşer şu anda.

Forumda bin defa neyin ne olduğu yazıldı,boşu boşuna gözünüzü yoruyorsunuz ZJ alasınız var ama beyninizi ikna etmek ile meşgülsünüz çünkü mantık XJ diyor,sorun bu. İlandaki araç sorunsuz ise alın rahat edin, yoksa bitmez bu ikna etme süreci.

"ön arka vinç ,çelik tampon, şnorkel lastikler jant takmış bunlar kabaca 6000 TL" nerelere baktınız bilmiyorum ama gözü ağrıtacak kadar, 5 lastik+jant= 3000 TL den aşağı değil nereye bakarsanız bakın, 6 bin liraya en çakmasından belki yaptırırsınız tampon,snorkel ve diğer donanımları o da işçilik vermezseniz.
,

araç satılmış zaten ohh rahatladım,,, :smiley: şimdi tekrar xjbakalım o zaman hatta bi tane ilan düştü şimdi 187857726

allahım benimi sınıyorsun zj gitti yerine daha ucuz xj geldi,,,hayırlısı

arkadaşlar bu xj nasıl sizce

90 model olup 91 model trafige çıkışlı olması H.O motor olmadığı gerçeğini değiştirmez. Rakamlara dikkat edelim, 91 yazarlar araç başında 90 ama 91 çıkışlı derler. 90 modelde LPG de sorun yaşarsın, sıralı sistem uyum sağlamıyor, eski tip takıldımıda ayar tutmuyor. 91 üzeri bakmanı tavsiye ederim. Bu ilan için rakam gerçekten çok uygun. ZJ XJ tartışmanın anlamı yok forum kabul etmeyecek artık bu konuları :smiley:
Test et, hangisine kanın kaynarsa en keyif alacağın araç o olacaktır.. Ben xj den fazlasıyla memnunum..

dinamiq3' Alıntı:
90 model olup 91 model trafige çıkışlı olması H.O motor olmadığı gerçeğini değiştirmez. Rakamlara dikkat edelim, 91 yazarlar araç başında 90 ama 91 çıkışlı derler. 90 modelde LPG de sorun yaşarsın, sıralı sistem uyum sağlamıyor, eski tip takıldımıda ayar tutmuyor. 91 üzeri bakmanı tavsiye ederim. Bu ilan için rakam gerçekten çok uygun. ZJ XJ tartışmanın anlamı yok forum kabul etmeyecek artık bu konuları :smiley:
Test et, hangisine kanın kaynarsa en keyif alacağın araç o olacaktır.. Ben xj den fazlasıyla memnunum..

Emre bey ilginize teşekkür ederim,,rakam çok uygun evet ama lpg sorunu yaşayacaksam ne anlamı var km de 1 tl yakarım benzinle sanırım :smiley: H.O motor olmadığı gerçeğini derken ne demek bu? h.o motor 90 model xj de var 91 ve üzerinde yokmu? yani lpg de sorun yaşanması bu yüzdenmi? cahilliğimi maruz görün ltf

Motor kadar Chrysler firması birçok kuruluş ile işbirliği de yaptı ki şu anda Fiat ile yapıyor, onların da etkisi var üretilen araçlara. Detaylı bir konu ama offroadda da kullanılacaksa 92-96 model aralığında Sport kasa ve 8 çeyrek aks denilen arka diff'e sahip olanlar en idealidir her konuda. Diğerleri de iş yapar tabi burada yanlış anlaşılmasın.

Bedavadan biraz hallice olanlar zaten siz almadan satılırlar ki o ZJ 4.0 da öyleydi, üzerindeki donanım zaten 10 bin TL den aşağı değildi. Gerçek fiyatı yukarıda yazan araçların ortalama donanım ile 30-35 bin TL ama paraya sıkışan oluyor bazen satıyorlar daha ucuza.

O yüzden tanıdık olmadıktan sonra 20-25 bin TLye satılan araçlara çok dikkat etmek lazım ama dikkat edecek kadar beklerseniz bu sefer satılıyorlar yani eş dost devreye girmesi gerekiyor referans olması için o yüzden ilandaki araca da birşey diyemeyiz. Çünkü öyle araçlar var ki dıştan aynı ama içten bütün parçaları yenilenmiş bazısının da dışı güzel ama alt yapı berbat.

teşekkür ederim zaten bu xj yide kaptılar hemen araç satılmış ,,,,donaımları zaten 10 bin ederdi

limankalesi' Alıntı:
Emre bey ilginize teşekkür ederim,,rakam çok uygun evet ama lpg sorunu yaşayacaksam ne anlamı var km de 1 tl yakarım benzinle sanırım :smiley: H.O motor olmadığı gerçeğini derken ne demek bu? h.o motor 90 model xj de var 91 ve üzerinde yokmu? yani lpg de sorun yaşanması bu yüzdenmi? cahilliğimi maruz görün ltf
zamanla detaylı bilgiye sahip olacaksınız :smiley: 91 model ve üzeri h.o. motor olarak geçer ve sıralı sistem lpg kullanımına uygundur, diğer 4.0 a göre 20 hp civarı daha güçlüdür. bende ilk bakmaya başladığımda 89 ve 90 model 2 araç baktım begendimde ama yaptığım araştırmalar sonrasında bu problemle ugraşmak istemediğim için vazgeçtim. 95-96 sportlarda diğer arkadaşın dediği gibi 8çeyrek arka dif olanlar çıkıyor ama ilanlara bakarsanız bulması zor gibi. aracın yenilenmiş olması çok önemli, size en ciddi masraf çıkartacak olan kısmı şanzıman, xj de toyota şanzımanı var, kolayla bozulmaz ama bozuldumu 2 zj şanzımanı masrafı yaparsınız, tespiti zor bir konu olduğu için biraz şans işi, çok iyi inceleme ve ekspertiz yaptırmanızı tavsiye ederim, boyasına çiziğine döşemesine çok takılmayın, hepsi kolayla giderilecek şeyler, mekaniği düzgün olursa sizede fazlasıyla mutlu eder ;)
örnek verdiğiniz araç satıldığı için yorum yapabilirim, o araç çok uzun süredir 20 binli rakamlarda satılık, farklı resimlerle ilan tazelendi sürekli, son olarak gerçekten satabilmek istedi muhtemelen ve makul bir rakam yazdı, alana hayırlı olsun, mutlu olur ve sorun yaşamaz aracıyla umarım. (uygun bir rakama aldığı için yaşayacağı ufak tefek sorunları uzun vadede her türlü amorti edeceğini umuyorum)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
ashi02

Çevrimiçi üyeler

Geri