Xj Mi Yoksa Zj Mi Almak Hangısı Daha Masrafsız

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deff g4 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,705

deff g4

Ana Kamp
Arkadaslar herkese selam
Çok arada kaldım xj ve zj kasalarla ilgili bilgi edinmek istıyorum
Xj 2.5 benzin çok ekonomik görünüyor bırde 2.1 dısel seçenek var ancak dısel motorlarda dört ayrı odacık varmış problemi moyormuş oylemidir?
Ayrıca genelde 4.0 motorlar tutuluyor yukarıdaki motor seceneklerı tercıh edılırmı?

Aslında gönlümde yatan Arslan 96 zj olsun istiyorum fakat korkuyorum
Yakıtları 5.2 LPG de istanbulda ortalama 80 kuruş denılıyor cıddı bır mebla...
Bırde zj kasaların ön takımları ve şanzıman problemlerı oluyormuş
Bu konularda bılgı verırsenız çok sevınırım

Yedek parçaları zj lerın daha pahalı oluyormuş bu dogrumudru
Bu hafta 15.000tl e kadar bır tane almak ısıtıyorum yardımlarınızı beklıyorum

Saygılarımla

Ynt: Xj Mi Yoksa Zj Mi Almak Hangısı Daha Masrafsız

15bin tl ye zj olmaz :smiley: 20den assagi olan aractan hayir beklememek lazim.xj nin fiyatlarini bilmiorum ama zj nin ucuz yahu cok abartilacak yedek parca fiyatlari yok.kaldi ki kac yasinda arac hurdacidan bile bulunabilio.xj ye yapicagin masrafla cok fark etmez zj hemen hemen aynidir die tahmin ediorum.zj sorunlu xj sorunsuz diye bisey yok.iyi araba kotu araba var bakimlisi var bakimsizi var.ince eleyip sik dokumak lazim.xj nin benim gozumdeki en buyuk avantaji 4*2H modunda kullanimi.zj de oyle bisey yok surekli 4ceker.zj de on takim sanzuman problemini ben yasamadim.arac secmeden once ne yapicaginiza iyi karar verin offroad mu yapicaksin asfalttami kullanicaksin ? xj nin ici dardir araziye uygundur %60-40 arazisi agir basar.zj daha rahattir genistir %50-50 dir tecrubelerime dayanarak.ikiside iyi araclardir aslinda ama 15bin tl dusuk bi rakam sonrasi icin abartmadan 10bin tl yaninizda bulunsun her an "cash on the table" olabilir :smiley:

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

XJ 4.0 yürütme maliyetleri daha düşüktür, yakıt tüketimi 4x2 seçeneğinin de yardımıyla en az tüketen Jeeplerdendedir.ZJ sorunlu,XJ sorunsuz mantığı ile bakmayın sadece ekomik olarak XJ daha hesaplı ilk alım maliyeti yüksek bir araç bile alsanız yürütme maliyetinin sayesinde bu farkı kapatıyor özellikle uzun vadede.

Fakat bu işler 15 bin zor. Zar atarsınız ancak tutarsa aracı bir süre sorunsuz kullanırsınız ama tutmazsaki tanıdık eş dosttan almazsanız zor tutması sağlam bir masraf edersiniz aldıktan sonra.

Aslında çok doğru söylüyorsunuz bakımlı düzgün bır araç bulmak önemlı olan sonrası onemlı almak mesele degıl.
Gecen gün beyaz bır tane xj 2.5 benzın LPG li araç bulmuştum ama ilandan kalkmış anlaşabılseydım alacaktım düz vıtestı ama aklıma takılan acaba motor 2.5 olunca satmak ıstedıgım zaman uzun bir müddet ellimde kalmamalı araç
Araştırmaya devam edıyorum bu arada bostancıda servıs tavsıyenız varmı jeep garaj var bıldıgım onalarda gıdıp sorucam belkı bıldıklerı bır araç vardır satılık
Saygılar

2.5 benzinli az var ayrıca Jeep türü araçların asıl olayı motor hacmidir, 2.5 bana göre biraz düşük kalıyor 5.2 ve 5.9 ise dediğim gibi yürütme maliyeti ağır, bu ikisinin ortasında 4.0 lt kalıyor.2.5 lt olanların fiyatları da pek ucuz da değil ayrıca alacaksanız, yakıt tüketimi de 4.0 lt ile arasında dağlar kadar fark yok.

Ben olsam 4.0 lt olanını alırım, otomatik şanzımandan çekinmeyin Japon malıdır XJlerin otomatikleri periyodik bakımları yapıldığı zaman revizyon zamanına kadar hizmet eder revizyon zamanı gelince revizyon edilir yine görevini yapmaya devam eder.XJyi XJ yapan zaten bu motor,ana,arazi şanzumanı oldukça güvenilir ve sağlam olmasıdır.

Bakımlı düzgün araç bu km ve yaştaki araçlarda tek bir şekilde bulabilirsiniz ya gümrükte,garajda beklemiş olacak ki bu araçları tahmin edeceğiniz üzere pek ucuza satmazlar ya da satıcı size şu şu parçaları değiştirdim diye liste vermesi lazım.Az bir süre kullanmış sorun çıkmamış kişiler bazen yanıltıcı olarak bakımlı oldu mu sorun yok terimini kullanıyorlar ama atladıkları yaşa ve kmye bağlı sorunlar vardır.Siz istediğiniz kadar aracı temiz kullanın 20 yaşında ve 200 bin kmyi devirmiş bir aracın belli masrafları kapıdadır bu tüm araçlar için geçerli.XJ için konuşuyorum motor hariç bu km ve yaşa bağlı sorunlar gene anlamda 5-10 bin TL civarıdır.Eğer satıcı aracında offroad donanımı yoksa ( varsa donanıma göre fiyat değişir) günümüz için konuşuyorum 30 bin civarı fiyattan aşağı satmaz normal şartlarda.

Piyasa ölü olduğu için bu aralar offroad donanımlarına harcanan para geri alınamıyor, şu anda sahibinden gördüğünüz eli yüzü düzgün Jeeplerin çoğu en az 10 bin TL zararına satılıyor.Özetlersem 15-20 bine aldığınız araçta pek avantajınız olmaz şu anda ne masraf çıkacağıda belirsiz dediğim temiz araç olması ayrı masrafların kapıda olması ayrı şeyler, eğer bütçeyi arttırabiliyorsanız 30-35 bin TL aralığında mükemmel araçlar var, bu sene pek yağış yoktu sezon ondan ölü geçti eninde sonunda piyasaya yine hareket gelecek eğer 2 sene kadar kullanmayı düşünüyorsanız aldığınız aracı zarar etmezsiniz tam tersi kar edersiniz.

Fakat 15-20 binden yukarı bütçeye çıkamam derseniz expertiz yapılacak yerlerden daha çok acil paraya sıkıştığı için satan kişiler arayın.Aracı ne kadar expertiz yaptırırsanız yaptırın hiçbir expretiz yapan yer işte bu aracın kmsi yaşı şu şu kadar masraf sizi bekliyor demez,o anki durumunu söyler.Genel anlamda da araba kazalı mı,motor bitik mi,araç düzgün şekilde yürüyor mu bakılan bunlar,hor kullanılmamış bütün arabalar bu expertizden geçer zaten.Yani expertize büyük umutlar bağlamayın, arazi aracı almanın mantığı biraz farklıdır.Zaten 15-20 bine süper temiz bir araç varsa sizden önce ya galerici ya al satçı ya da ustanın kendi o aracı alır.Öyle araç pek yok çünkü piyasada.

Arkadaslar bu gün ıkı tane zj baktım 96 olan beyazdı çok hoşuma gıttı ancak bılgısayarı çalışmıyor acaba tamır oluomu yada çıkma nerden bulurum.
Diğeri 93 lacıverttı ama hıc hoşuma gıtmedı dırek eledım
95 beyaz sizce nasıl bıraz nadır olan bır renkte

Sürekli yazmaktan sıkıldım o yüzden eski bir yazımdan kopyalıyorum, bazı alakasız cümleler olabilir o konuya cevaben yazılmış :smiley:.

İki aracın da sahibi olmuş ve hala XJ süren biri olarak, 30.000 üstü verip 97 sonrası XJ alınacağına herhangi bir ZJ alınmalıdır derim hep. Madem öncelik konfor, madem makyajlı XJ alabilecek kaynak var, madem 97 (aslında 96) öncesi XJ'lerdeki elektronik eksiklikten ve basitlikten faydalanılmayacak, bence gerek yok. Tamam XJ bence daha güzel görünüşlü bir makine ama sırf bu yüzden 97 üstüne 10.000 lira fazla vermeye gerek yok.

Bu arada parçaların aynılığı ya da sağlamlığının aynı olduğu konusu da yanlış bir bilgi. Diferansiyeller, şanzumanlar hatta 4.0 motorlar bile farklı ikisinde. XJ'deki 4.0 192 beygir üretirken ZJ'deki 185 üretir örneğin. 97 sonrası XJ alınacaksa ZJ alınmalıdır dedim, peki 97 öncesi XJ'nin ne farkı var derseniz; şöyle de bir durum var, 6 aylık 5.2 ZJ kullanıcısyken sadece yakıta ve vergiye harcadığım parayı 1 yıldır 4.0 XJ'ye toplam olarak harcamadım hala. Gittiğim kilometreler paralel. 98 ZJ'nin ufak da olsa sorunlarıyla 6 ayda sanayiye 4 kere tamirat amaçlı gittiğimi(bir çok kişi bunun iyi bir rakam olduğunu kabul edecektir), 91 XJ 1 yılda ile 2 kere gittiğimi söylemem gerekir(Ön cam sökülüp takılması ve debriyaj yayı değişimi, ikisi de 50-60 liralık işlemler). Cherokee ismi dışında pek benzerlikleri yok aslında bu makinelerin, ama hepsi kendi sınıfında harika araçlar.

Yakıt olarak ise İstanbul trafiğinde 80 kuruş rakamının doğru olacağını düşünüyorum 5.2 için. Ben Ankara'da 65-75 kuruş arası yakıyordum, XJ 4.0 ile 33-47 kuruş arası yakıyorum. Elbette manuel olmasının da çok büyük avantajı var. Eğer sırf yakıt için 2.5 alacaksanız gerçekten hata edersiniz, ne kâr edersiniz ne de "Amerikan" gücünü hissedebilirsiniz. Bence hiç gerek yok..

Benim ZJ'de beyazdı, özellikle içi hardal sarısı mı denir o renktendi, hala aklımdadır güzelliği o iç döşemelerin göğsün vs.. :smiley:. Beyazda sıkıntı yok, biraz Arap zengini gibi hissediyordum hatta altın renk şeritler ve jantlar da olunca :D. Eğer kıyas yapacaksanız, cebinizde 200-300.000 TL olduğunu düşünün. Sıfır Mercedes mi alırdınız yoksa manuel cam kontrollü bir Rubicon mu? Her aracın vaadettiği ve verdiği farklı, o yüzden gidip ikisini de denemeniz gerek bence.

Selamlar;
almadan once herkesin haklı olarak bu forumda en sık sorduğu soru bu hangi jeep?? bence buna once tabiki bütçeniz ve ihtiyacınız karar verir ancak şu da önemli bu aracı ikinci araç olarak sadece araziye çıkmak amaçlı mı yoksa ailenizin tek aracı olarak mı kullanacaksınız?? kendimden örnek vereyim iş için şehirde kullandığım dizel otomatik bir aracım var ancak bir de karavanım var ve araziye dağın tepesine de çıkardığım oluyor...sırf onun için, haftasonları kullanabileceğim karavanı heryere rahat çıkarabilecek bir jeep almak istedim ve bir tanıdığımdan 93 model 5.2 ZJ aldım...şansıma gayet original ve bakımlı bir araç, tanıdık diye güvenip aldım, şimdilik 5.000 km yaptım hiç yolda bırakmadı, sadece aküsünü değiştirdim o kadar...karavanı da sanki arkada hiçbişey yokmuşcasına uçuruyor....güçlü ve kesinlikle keyifli bir araç...maliyete gelince otobanda lpg'de 40 kuruş, şehiriçinde 80 kuruş civarı arazide ise 100 kuruşa kadar yaktığı oldu...ama sadece haftasonları kısıtlı kullandığım için beni çok rahatsız etmedi açıkçası....işte bu önemli...aracı ne kadar kullanmayı planlıyorsunuz?? ZJ kesinlikle çok keyifli ve meraklıysanız en azından hayatınızın birkaç yılında sahibi olmayı ve denemenizi tavsiye ederim...saygılar....

Herkese paylaştığı bılgıler için teşekkürler arkadaslar 96 zj almaya karar verdım
Bır tanede buldum beyaz 22.000 tl fıyatı
Pazartesı bakılacak umarım problem yoktur ve Pazartesi bır 96 grandım olur artık hayırlısı
Etrafımdaki bır çok kışı çok masraflıdır alma dıyolar şanzımanda bır problem çıkartsa yanarsın dedıler
İnşallah sıkıntı yaşamam hayırlısı fakat çok zevklı bır araç
Saygılar

Bu arada bır sorum olacak
Amerıkan versıyon ve Avrupa versıyon arkasındaki farklar nelerdır acaba
Saygılar

detayli arama yaparsan forumda bulursun bunlari daha eski konulara dogru devam :smiley:

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Şanzumanda sıkıntı olursa yanmazsınz merak etmeyin,araba işinde anlayanda konuşur anlamayanda. Bugün sıfırı 350 bin TLye yaklaşan güncel model ile sizin aracınız arasındaki fark ihmal edilebilir farklılıktadır.Siz bu araca 22 bin liraya sahip oluyorsunuz.Sıfırının aradan geçen zamnda bu kadar değer kaybetmesine elbette bazı parçaların eskimesi de dahildir. Şanzımanı revizyon ettirirseniz 2-3 bin TL arası, sıfırını alsanız 5-7 bin TL arası.Bu kadar parayı bu arabalara veremeyecek olan hiç almasın bi zahmet.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,934
Kaydolan Son Üyemiz
Yalnızadam

Çevrimiçi üyeler

Geri