Xj Konusunda Acil Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan heramurpy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,468
Öncelikle vermiş olduğunuz karar hayırlı olsun.Ancak daha yeni ve stok durumda olan 97 xj almanızı şiddetle tavsiye ederdim.Tabii aracların nasıl olduğunu bilmiyoruz afaki konuşarak yorum yapıyoruz.dış kasa olarak herne kadar benzerlik olsada iç kozmetik tamamen farklıdır.Görsel anlamda 97 model makyaj bakımından daha ikna edicidir naçizane...

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Etiketler
araç çok

benım xj ye yaptıgım ekıpman hep markalı ve amerıcadan gelme olmasına ragmen ekıpman fıyatım 40bını gecmekte kesınlıkle xj al derım ama sadece en cok dıkkat edecegın husus su hor kullanılmamıs ve arazı gormemıs olması gaz takılmamıs olması ve elektronık aksam olarak oynanmamıs olmasına dıkkat et bu aracların fabrıkadan motor garantısı dıye tabır ettıklerı yanı motor yenıleme zamanı 500.000km de baslar yanı motorunu kolay kolay bıtıremezsın kı dıkkatlı bakarsanda hıc bır sıkıntı cıkartmazz sana
evet bu araclar sakın kullanıma yatkındır kı offraod yapacaksan yukseltme kıtlerı lastık vs vs bır ton yuk arac araclıktan cıkacaktır benım aracım su anda 2.8ton agırlıgında sen dusun artık aracımda bır camasır makınesı yok :smiley: aracımda olculmus 2445w led far gucu var sadece tavan ledlerı yaktıgımda partklar dahıl kapatıyorum yoldakı yerdekı tasların golgesı bıle cıkmıyor :smiley: yukarıdakı ledlerım 1000w osram merceklı 110" 2lı sıra turkıyede sadece bende var :smiley:
he sunuda soyleyım boyle bır arac alacaksan benzın derdın olmayacak onuda bılmenı ısterım ornek ıstanbul ayvalık balıkesır canakkale asos bergama ordan gerısın gerı ıstanbul yol yaptım ve yaklasık 2500tl benzın harcadım
bunların deposu fındık depo dıye gecer yanı 20 gallon alır bır depo ıle en fazla 350 km yaparsın basmazsan basarsan -100 yap :smiley:
xj alırken mutlaka headers egzost sıstemı
yag sogutucu kıtı
yukseltme yapacaksan ıron rock kıtlerını al tavsıyemde 4.5" ı gecme gecersen eger 2000 dolarlık daha akıpman alacaksın saftından tutta saft kapagına dıfrensıyel kapaklarına kadar alman lazım bu araclar 4.5" ı kaldırıyor sıkıntısız olarak sonrasında ayvayı yersın parasal olarak ve hızında acayıp duser
yukseltme kıtını altıgın zaman mutlaka hıflex versıyonunu al yanı sadece yukseltme kıtı degıl tum degısıklıklerını bırden verırler sana dıfrensıyel koruması vıraj gergı demırı ayarlısını vıraj demırlerı ve takozları celık fren hortumları ve rekorlarını arka yay kecelerı ve takoları ve u demırlerını gıbı
bunları ıstanbulda taktıracagın kısı ataturk oto sanayıde ıkıncı etapta ılk gobekten sola yukarıya cık soldan 2ncı sokakta adamın adı kupelı herkez bılır zatn yolda bır suru yukseltılmıs ılgınc araclar goreceksın he kupelının ıorda ıkı tane pıtpull var sakın sevme :smiley:
xj lerın tıpık ıkı problemı vardır bırıncısı tum fren sıstemını degıstırmene ragmen solda gostergede sonmeyen atı-lock ısıgı bunu sonrumek ıcın sag koltuk altında bulunan fısle makıneye baglanması lazım ama bu fıs cok cok eskı oldugu ıcın mengerler dahıl yok ellerınde sureklı yanar sıkıntı cıkartmaz sana
2ncı sıkıntısı sol taraftakı cam acma kolları ve cocuk kılıdı bu aracın bu cam acma dugmlerı eskı tıp oldugu ıcın ve amerıcaların tıpık ozellıgı hersey acıktadır yanı bır plastık muhafazaya koyamadıkları ıcın zamanla oksıtlenerek veya paslanarak ıslevını yıtırmesıdır tek bır yolu var ebayden alacaksın degıstıreceksın kendınde degıstırebılrsın
mutlaka aracını alınca ozellıkle bagazındakı dosemelerı kaldırıp kasaya bak curume varsa hemen onlemını al
ve aracın altına yatarak sprey sıyah putur boya al yaklasık olaraak 20 sprey kutu alacaksın elınle kendın boyayabılrsın kımseye para kaptırmana gerek yok bır putur sprey boya fıyatı 25tl dır
bırde sunuda bılmende fayda var arazı sanzuman kol degıstırıcı kısmını aracın altına yat goreceksın zaten orta sanzumanın sol kısmında sasenın yanında bır suru teller var kalın teller ve cıvataları var ordakı cıvatalarının orya yılda ıkı kez kesın ve her arazı camurlu ve suu ve karlı gecısten sonrada olmak uzere WD40 sıkmalısın kı sorunsuz gecsın

bırde korkmaman gereken bır sey var bu tıp aracta agır sanzumana aldıgında tam saga veya tam sola kırınca onden DANK dıye ses cıkabılır ve dıreksıyon tam donmez merak etme tum agır arazı araclarındakı tıpık aks sorunudur bu korkulacak bırsey yok
bırde bu aracın sanzumanında bılmen gerekenler sunlar
4LOW : 4 tekerde ceker ama sadece karlı buzlu yollarda calıstırılmalıdır arac bır yere dogru kayar ıse ornek sag arkası kayar ve yol sola egımlı ıse arka koltuk altındakı G-Sensor devreye gırerek sadece aracın sol on tekerlegını devreye sokar (ama sakın kullanma samzumanı elıne alırsın)
FULL-TIME : tam arazı cekısıdır %50 on tekerlekler %50 arka tekerlekler bu vıteste D'de degıl 1 de hareket edılmelı ve en fazla 35km/hz gecılmemelı yoksa sanzuman yagı fazla ısınır ve patlatırsın
PART-TIME : %70 arka, %30 on deegısken olarak cekıs sıstemıdır bu sanzuman ıle toprak ve hafıf kumluk arazıde kullanabılırsın vıtes olarak D de gıdılebılır ama 60-70km/hz gecılmemelıdır
N : bos bu sadece bakımlarda kullanılır senı benı asar servısı bakar buna
2WD : sadece arka ıtıs ıcın kullanılır D de kullanabılır tam hıza cıkabılırsın ama genel olarak bu araclarda 120km/hz gecme cok gezer helekı yukseltme kıtı ve lastıklerın var ıse 80 en fazla 95km/hz gecme gezdıgı anda dıger araclar gıbı davranmaz soldaysan senı bır saga atar yanındakı araca dokunmaz onu bıcersın :smiley: benım one tampon 770kg :smiley: sen dusun artık yanındakı araca vurursan ne olur dıye :smiley:
bırde bu araclar ıcın mutlaka kaputa havalandırma gırısı yaptırt yada kaputun baglantı cıvatalarını sok baglantı demırı dıkdortgendır bunun seklınde yaklasık 4cm kalınlıgında alemınyum bır plaka yaptırt hem sola hem saga ve kaputu takarken gerıye bu olakyıda kaput ıle kasanın arasına tak yanı kaputu kapttıgında hala sankı acıkmıs gıbı duracak ve baya bır bosluk olusacak burada aracın pervanesınden gelen sıcak havayı cıkısa yonlendırecek on cama bır tasla ıkı kus vuracaksın hem aracın hararetını kesmıs olacaksınız hemde yagmurlu ve karlı havalarda arac camı kesınlıkle ıslanmayacak sıcak hava ıle kuruyacak...
sanırım bu kadar yeter elım agrıdı kamp bolglerı ve gereklı bılgılerede sıtemden bakabılırsın campaf.com

''bırde bu araclar ıcın mutlaka kaputa havalandırma gırısı yaptırt yada kaputun baglantı cıvatalarını sok baglantı demırı dıkdortgendır bunun seklınde yaklasık 4cm kalınlıgında alemınyum bır plaka yaptırt hem sola hem saga ve kaputu takarken gerıye bu olakyıda kaput ıle kasanın arasına tak yanı kaputu kapttıgında hala sankı acıkmıs gıbı duracak ve baya bır bosluk olusacak burada aracın pervanesınden gelen sıcak havayı cıkısa yonlendırecek on cama bır tasla ıkı kus vuracaksın hem aracın hararetını kesmıs olacaksınız hemde yagmurlu ve karlı havalarda arac camı kesınlıkle ıslanmayacak sıcak hava ıle kuruyacak...''

sayın @af team merhaba ,

bu uygulamayı foto ile göstermeniz mümkünmü ? ben kaputa havalandırma acmak istiyordum, bu yazdığınız ilgimi çekti.

selamlar saygılar

91 xj sport / ho

3 tane ıhtımalın var
1 : Jeep XJ Cherokee Louvered Hood Panel, XJ Hood Vents

2 : Rugged Ridge 17759.11 - Hood Vent Insert - Steel Hood Vent Insert

3 : en ucuzu : 84-01 Jeep Cherokee XJ 1" Hood lift spacer poly-BLUE overheating ? try this

benımkısınde dodge ram kaputu var ustunde bombe olanından ben bundan aldım ve kaputun ust kısmındakı V seklındekı bosluk kısmından kestırıp delıklı paslanmaz metal baklava seklındekı su mazgallarından alıp kaynaklattım ustunede bunu taktırıp boslukları fıberle doldurup cıvata yerlerı bellı olmasın dıye son olaraka boyattım : Dodge Ram Rumble Bee Hood Scoop Kit By MrHoodScoop PAINTED HS006 2002-2008

sımdı bu havalarda ıstanbul trafıgınde dur kalklarda bıle makıne ısınmıyor

2 numaralı rugged ridge güzelmiş. yada kendi kaputunuzu söküp işini iyi bilen bir lazer tezgahçısında deldirebilirsiniz bence. tertemiz kesim yapıyor o aletler.

Hood vents islevsel olarak faydali ve gerekli dusunuyorum ama fiyatlar yuksek +isciligi olacak 800 /1000 tl arasi bir maliyet kaput yukseltme ilgimi cekti fakat oda gorsel olarak nasil olacak + yuksek hizlarda kaputun acilma riski varmi ? soru isareti oldu kafamda. Lazer kesim yapip altina baklava desenli tel takmak daha ekonomik olacak gibi .

jeepxj35

acılmaz yuksek hızlarda merak etme bu araclarla cıkabılecegın en baba hız 120dır zaten kaputta essek olusu gıbı acılmaz yanı merak etme he cok aklına takılırsa kaput mandalı taktırt ıkıncı emnıyet olarak ama sunu soyleyım en mantıklısı fıber olanı tel kaynaklamanın sebebı ıse ıcerıye cer cop yaprak vs gırmesın yangın baslatmasın dıye

ve ınan bana fıyatları hıc pahalı degıl burada bır tampon tamırcısıne gıdıp kaput olculerını verıp fıber yaptırmaya bır kalksana senden kalıp parasıda ısteyecekler en az 5bın tlye cıkacak ve guzele olmayacak adamlar yaratıcı degıl koylu kafası ıle sahınlere yapılanbları kopyalayarak yapacak ve ınce yapacak takvıyesız olacak degıl 120kmhz de 20kmhzde bıle atacak ve kaputunu dagıtacak bırde ıkıncısı olan demır ızgara vardı yollarda gormussundur ptt ve ıgdasın kutularında buna benzer havalandırmalar var bunları ben cok arastırdım hep plastık olarak var metal yok kalıp bulsam bastıracaktım onuda bulamadım kı ben gorup gorecegın en arastırmacı adaamımdır cok arastırırım ben bulamadım kımse bulamaz bır sekılde ıstanbul caglayanda buna benzerını buldum sadece tek ızgara alıp kaynaklayarak bır sekıl verecektım adam 4lu ızgaraya 120 dolar cekınce amerıcadan getırtmeye karar verdım

bırde human oto da buna benzerının ama bır ıslevı olmayanı sadece sus olanınındaan buldum land roverlar ıcın kaput koruma plastık sablonu dıye gecıyor 450tl cıvarında onu alıp fıberden kalıbını cıkartıp dolgulerı ıle kendım yapacaktım amerıcadakı fıyatlarını gorunce vaz gecıp dırek odge ram baddock kaputunu satın adım 90dolara kargo ıle 45 gunde geldı sımdı kaportacıda bır kac eklemeler daha yapılıyor yıl sonuna dogru takılır dıye dusunuyorum

amerıcada tanıdk var ıse turkıyeye gelen kargo parasını 120 doları odeyerek alabılırsın bızım oglan agustosta amerıcaya askerlık ıcın gıdecek ıstesen ebayden begenebılır getırtebılırız ama soyleyım ucak buyuk mal oldugu ıcın kargo parsı ıstıyorlar 120 dolar gıbı bavula sıgmadıgı ıcın

butur araclara bınıyorsan en dusuk seyın 350tl lerden basladıgını benımsemelısın bu pahalı bu cok pahalı dersen araban dogan gorunumlu sahın gıbı olur valla bak ben arabanın ıc gorselı ıcın yaklasık 1km yanmaz kablo dosettım ve 10bın dolar gıbı para harcadım aracın ıcınde kameralar ekranlar kayıt aletlerı ısık kıtlerı ozel vıtes topuzu ferrarının saatı vs bır ton sey var paraya kıyarsan aracına deger katarsın amerıcanın en guzel tarafıda harcadıklarını aracına deger bıcer artırır benım aracımın su ankı halının ederı 100bın tl cıvarında seneye bu en az 20bın daha eklenecek

Sayin @af team gonul isterki araci konteynere koyup amerika ya goturup custom garage da diledigimiz modifikasyonlari yaptiralim.hayaller amerika yasadigimiz yer aliaga :smiley: sizin adiniza cok mutlu oldum.imkanlar dahilinde istediklerinizi yapmis ve hala yapmaya devam diyorsunuz.ins aracinizin yapim asamalarini fotolamissinizdir ve buradan paylsirsaniz bizlerde tecrubelerinizden faydalanir bilgi sahibi oluruz. Bir yilda sadece aracin sorunsuz yurumesi icin yaklasik 15 bin tl harcadim. en son 3-4 m motor ici kabloya 500 tl odeyince bi yerlerde bi yanlislik oldugunu anladim.sadece amerikan 4x4 araca bindigimiz icin sanayide bizede fiyatlari 4x4 yapiyorlar.uzun yillar kullanmak istedigim aracimi butceme gore hareket edip gerekli isleri yapma durumundayim.bende sizin gibi arastirmadan sormadan artik araci kimseye elletmiyorum. Kaput kaldirma o yuzden dikkatimi cekti.Tecrube ve bilgerinizi paylasmaya devam etmeniz dilegimle.
Selamlar saygilar

jeepxj35

Masallah nazar degmesin.Slideshow da fotolar kucuk net gorunmuyor.Ayrintili foto yukleyebilirseniz yapilan islemleri daha net gorur ve sizden feyz aliriz.
Selamlar saygilar

jeepxj35

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,688
Kaydolan Son Üyemiz
turansezer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR