Xj Kare Kasa Cherokee Almalımıyım ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tinmaz82 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,862
Ynt: Xj Kare Kasa Cherokee Almalımıyım ?

slm serkan kardeşimin dediklerine katılıyorun sadece yakıtı diger arazi araclarına bakarak biraaz fazladır saglamlık olarak toyotadan sonra xj gelir 6aydır gunluk ve haftasonu arazide bayada sert kullanıyorum bir şikayetim yok şuanakadar ama alırken düzgununu almanı tavsiye ederim daha önce 87model toyota bj60 kullandım toyotadan sonra 2007 model L200 kullandım ama xj farklı gedibana tavsiye ederim saygılarımla

Abilerim ilginize çok tsk ederim. Kafamı kurcalayan konularda beni aydinlattiniz. Peki vergi konusunda bu araçlar kasko değerinden dolayı bir alt dilime gecebiliyormu. Yani bu yılki vergisi ne bu araçların.
Birde izmirde standart donanimsiz 94 model bir arac var. Bu arac hakkında ne düşünüyorsunuz. Bu araci biraz yukseltim lastik hariç enaz nekadar masrafla araziye hazirlayabilirim.ilan malum sitede ama telden girdiğim için adresi kopyalayamadim :smiley:
Frontera zaten uzak ihtimaldi pajeroyla xj arasindaydim.

3 aylık XJ sahibi olarak XJ'nin müthiş bir alet olduğunu söyleyebilirim. Ancak 10-15.000 arasına bulabileceğiniz bir XJ'nin epey bi usta onayı alması lazım. Bendeki düz vites, o yüzden yakıtından da epey memnunum. 50 litre lpg ile 300 kilometreden biraz fazla yapabiliyorum tamamen şehir içi. Performansı, parça fiyatları, dayanıklılığı ve görünüşü yüzünden aldıktan sonra üzmeyeceğine, size aşık edeceğine inanıyorum. Vergi indiriminden elbette yararlanılabiliyor. 700 küsür sanırım senelik vergisi var.

500 lira civarına 2" yükseltme uygulayıp 1500-2000 lira arasına da mt lastik takımı takabilirsiniz.

bakas' Alıntı:
3 aylık XJ sahibi olarak XJ'nin müthiş bir alet olduğunu söyleyebilirim. Ancak 10-15.000 arasına bulabileceğiniz bir XJ'nin epey bi usta onayı alması lazım. Bendeki düz vites, o yüzden yakıtından da epey memnunum. 50 litre lpg ile 300 kilometreden biraz fazla yapabiliyorum tamamen şehir içi. Performansı, parça fiyatları, dayanıklılığı ve görünüşü yüzünden aldıktan sonra üzmeyeceğine, size aşık edeceğine inanıyorum. Vergi indiriminden elbette yararlanılabiliyor. 700 küsür sanırım senelik vergisi var.

500 lira civarına 2" yükseltme uygulayıp 1500-2000 lira arasına da mt lastik takımı takabilirsiniz.

500 liraya yukseltebiliyorsam çok iyi. Daha maliyetli olacağını düşündüğüm için bisure yukseltemem diyordum. Vergi indiriminden yararlanabiliyorsam super. Xj zaten nette bile beni çok cezbediyorken sahibi olduğum aşık olurum sanırım.

Alper abi senin aracın harika maşallah.
Serkan abi senin linkteki videoda aracın kirilmamasi mükemmel. Peki bu kırılan parçalar bu videodaki araçta standartmi yoksa güçlendirme falan yapiliyorda o yuzdenmi kirilmiyorki. Ben hep videolarda parçalar degistirilmistir o yüzden kirilmiyordur diye düşünürdüm. Abilerim soledigim ilan nosundaki arac nasıl bakabilirseniz sevinirim. Lütfen kusuruma bakmayın çok konuşuyorum :(

İlandaki araç için hiçbir şey söylemek mümkün değil malesef sadece fotoğraflardan.

Evet abi haklısın. Resimlerde çok ayrintisiz. Sahibiyle görüştüm hiçbir sorununun olmadığını oldukça temiz olduğunu söyledi ve standart olmasida arazide çok fazla hirpalanmadigini gösteriyor tabi ama xj ler hakkında sizlerin fikirlerini almadan önce görüştüğüm için çok ayrıntıya girmemistim. Sizlerin söylediklerinden sonra kararımı Büyük ölçüde verdim ve xj lerle daha ciddi ilgilenecegim. Umarım güzel ve temiz bir xj ile sizlere katilabilirim. Sağlamlığı parça fiyatları ve bulunabilirligi , 500 liraya yeteri kadar yukseltilebilecegi , vergi indirimiyle vergisinin 700 civarına düşmesi bu harika araçları tercih etmem için fazlasıyla yeterli. Tabi siz abilerimin ilgisi alakası ve yardımlarıyla.

Şimdi madem hevesiniz ciddiye dönüştü bazı önerileri ve uyarıları yapmak gerektiğini düşünüyorum. Bu konudaki önceki tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi bilmediğimden genel konuşacağım. Bir arazi aracı almanın hiçbir ekonomik yanı yoktur. Eğer yakıtına, vergisine veya bakımına kafanızı çok yorarsanız tat alamazsınız. Bu yüzden almadan önce iyi düşünmek lazım. Bir arazi aracı almak bir taşıt almaktan farklı olarak yanında hobi almaktır. Eğer binek araç yerine neden bir Jeep'e iki katı para harcadığınızı düşünürseniz, bunu hobilerinize ayırdığınız bütçedenmiş gibi düşünmeniz gerekir. Yani burada ne kadar yakıt, parça fiyatları da saysak, eğer binek araç gibi gideri olmasını beklerseniz üzülürsünüz.

Bunlara ben daha az takılabilmek için ben XJ'nin yol bilgisayarı, elektrikliği koltuğu vs olmayan 97 öncesi sürümünü seçtim. Teferruatı az olan bu XJ'ler bakması ve sürmesi diğer Jeep'lere göre elbette daha hesaplıdır, ancak yine de bir binekten pahalıya gelecektir.

Bunu hallettiyseniz, XJ satın almaya gittiğinizde şunlara dikkat etmenizi öneririm:

-Rutin kontrollerden farklı olarak aracın altına yatıp sürücü ve yolcu koltuk altı sacına bakın. Paslanma, çürüme hatta çürük delikleri görebilirsiniz.

-91 sonrasında 4.0 motorun HO versiyonu vardır. 91 öncesininki 177 beygir iken, 91 sonrasının 192 beygirdir. Yakıtta da bir fark yoktur. 91 öncesi gitmez demiyorum elbette, hala performanslı araçlar.

-10-15.000 liraya hiç masraf çıkartmayacak XJ zor. 15le piyasası başlıyor bu aracın. 11.000'e alıp sonra üzülmeyin. 15.000'den aşağı düşmeyin derim.

-Otomatik olanları 100km'de 11-19 litre arası, düz vites 9-17 litre arası yakıyor. Bunlar şehiriçi-şehirdışı rakam diyelim, yine de az değiller.

-Kilometre olayına çok takılmayın, benimki 320.000km'de, hala gram yağ eksiltmiyor ve taş gibi gidiyor.

Umarım size uygun temiz bir XJ bulursunuz.

Abi tabiki binek arac gibi düşünemeyiz. Benim arastirmam arazi araçları sınıfı içersinde xj nin maliyetleri ve sağlamlığı ne durumda onu öğrenmek içindi. Binek aracim çok ekonomik hiçbir masrafı yok ama isim olmadığı sürece binesimde gelmiyor :smiley: masraflı olacaktır ama aşırı dayanılmaz derecede olmasin yeter. Suzukiler gibi çok arıza kırılma vs olursa dayanamayabilirim

Dün Düzce Gölyakadaki OffRoad yarışlarındaydım. Xj lerin performansı Karabükten sonra Gölyakada da izleyenleri kendilerine hayran bıraktılar. Memioğlunun Turuncu Xj si ve onun pilotajı harika.. Zaten Xj nin sağlamlığı çok net belli kırılmıyor. Motorunun gücü sağlamlığı herşeyi bence süper ve üzerine yok :smiley: inş. bende temiz bir xj bulurum..

Halen araştırmaya ve arayışa devam.. Xj yi kafaya taktık bikere :smiley: Eğer arazi ve off road için bir araç alınacaksa Xj kesinlikle en iyilerinden birisi. İnş. Nasip olursa ilk fırsatta gücümün yettiği temiz bir xj bulduğumda bende Xj sahibi olacağım. Hayırlısıyla.

cherokee aracın sağlamlığını görmek için aşağıdaki videoyu izlemenizi öneriyorum arkadaşlar

http://www.youtube.com/watch?v=gGFASxRPM10

bu arada bende Suzuki düşünürken sanırım cherokee kare kasa yönünde tercihimi kullanacağım.
arkadaşlar ben de ihtiyaçlarımı kısaca özetleyim.

- yoğun iş dünyası ve İstanbul stresinden kurtulabilmek
- hafif arazi şartlarında off road. kırıcı zeminler değil. daha çok çamur olayı.

bunu yapabilmek için sadece aşağıdakileri yapabilmek yeterli olacak diye anlıyorum yazışmalardan
- aracı biraz yükseltmek
- arazi jant ve lastik takmak
- belki bir de ön ve arka kilit taktırmak (bunun maliyeti nedir arkadaşlar?)

çok teşekkür ederim.

get ile arac yukselir 500lira maliyeti olur jant almana gerek yok lastikler ortalama 400-750 tl arasi xj araciniza kilit takmaya gerek yok bence hafif camur yapicaksaniz.2500-3000tl gibi bir masrafiniz var.

MRB 3 aylık bir xj kullanıcısı olarak bu kadar hoşuma gıden baska bır araca daha bınmedim eski olmasına ragmen (94 model ] o kadar arazıde keyıflı ki gözümüzün cıkamadıgı yere arac cıkıyor...ve yakıtıda cok makul geldı daha oncekı benek bmw araclarına gore cok daha az ...ben bukadar keyıfli bır arac oldugunu ve bil okadar da saglam okadar arazıye camura gırmeme ragmen bir damla yağ akıntısı bıle yok aracta..alacak arkadaslara şiddetle tavsiye edıyorummm... benım aracım şehir icinde 50 kurus arazıdede agır off roaad tabır edılen 680 tl yakıyor ... zaten arazıdede gıdelen yol yada parkur.. en fazla 10 yada 15 km oluyor bu da yakıtttan yana bır sıkıntı cıkarmıyor .....tek zararrııı insan bır sure sonra hep değişiklik peşinde kosuyor yok lastık yok kılıt yok aksesuar.... saygılarımla y.meral

1510719_571911792893206_691283446_n.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,923
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
webesten07

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR