Xj Kare Kasa Cherokee Almalımıyım ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tinmaz82 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,861

tinmaz82

'' Gerede OffRoad ''
Yer
BOLU
Öncelikle Herkese Merhaba. Uzun bir süredir arazide gezi ve hafif off road amaçlı arazi aracı araştırmaktayım. 10000 - 15000 Lira bütçemle bir xj almalımıyım ? Parça fiyatları beni üzer mi ? Yüksek gelirli olmadığım için mecburen bunları düşünmek zorundayım. Bu işede merak saldık bir kere :smiley: Siz tecrübeli abilerimin tavsiyelerine göre hareket edip karar vereceğim.
Arazide çok fazla kırılır mı ? Çok Arıza yaparmı?
Parça fiyatları ve arıza çözümleri çok fazla maliyetli olur mu ?
Bir pajeroya göre kıyaslarsak hangisi daha uugun olur benim için.
Araç 2. aracım olacak. çoğunlukla arazide kullanacağım ama hard off road yapmam. kıyamam çünkü :smiley:

Ynt: Xj Kare Kasa Cherokee Almalımıyım ?

XJ, sağlamdır, iyidir, kolay kırılmaz, bence parça fiyatları da japonlara göre çok uygun ama 10.000-15.000'e iyi bir araç bulmak bence zor

Serkan.Ozkan' Alıntı:
XJ, sağlamdır, iyidir, kolay kırılmaz, bence parça fiyatları da japonlara göre çok uygun ama 10.000-15.000'e iyi bir araç bulmak bence zor
[/quote

Forumda okuduğum bazı olumsuz yorumlar kafamı kurcalıyor açıkçası. Arazide çabuk kirilacagi ve otomatik vitesininde arazide sorun olacağını ve masraflı olacağını söyleyenler var. Bu yüzden siz kullanıcı abilerimden bilgi almak istedim. Ilginize tsk ederim. Forumdaki cherokee dayanismasida gerçekten mükemmel. Donanimsiz haliyle temiz yorulmamis 92-93-94 modellerde bir xj 15-16 bine bulunabilir mi?

Bir arac sahibini aradım ve aracın ister önden çekişli ister arkadan çekişli kullanilabildigini söyledi. Ilk defa duydum bu dogrumudur. Kusuruma bakmayın çok konuştum

Abilerim değerli tecrubelerinizi,fikirlerinizi , bilgilerinizi esirgemeyin lütfen. Artık bir karar vermem gerek. Frontera sportmu , pajero kısa sasemi yoksa en çok çekindiğim ama ençok istediğim xj mi.

xjlerin şanzumanları gayet sağlamdır, kolay kolay birşey olmaz.
ister önden çekişli, ister arkadan çekişli diye birşey yok, sadece 2 çeker, 4 çeker ayırma özelliği var, yani selec-trac şanzumandır, yanlış bilgi aktarmış

Serkan abi Zaten alacağım aracı fazla zorlamayacagim. Belki nadiren yolumuza çıkacak zorlu parkurlarda ilerlemem gerekebilir ama bu araçta okadarina zaten dayanır deilmi. Grubumuzda çoğunluk tek kapı suzuki ve tek kapi pajero. Suzukileri hiç ilgi duymuyorum pajero olabilir ama aklım xj den yana :smiley: kıymetini bilirsemde beni uzmez
Sanırım .
Peki standart bir xj yi biraz yükseltip bir takımda mt lastikle araziye cikabilirmiyim ve bunların maliyeti en az nekadar olabilir. ilgine çok tsk ederim serkan abi.

bende eskiden Suzuki vardı, ikide bir kırılmasından bıktım, xj'ye geçtim ve çok memnun kaldım.
2 inch yükseltme ve mt lastik yeterli olacaktır

Peki serkan abi 2inc yukseltme kitle değilde amatör olarak sağlıklı olurmu. Ve 2 incle hangi ebatta lastik sorunsuz takılır. Suzukiye göre motor ve alt düzen parçalarının fiyatları nasıl? Çok soru soruyorum abi kusuruma bakma. Senden baskada ilgilenen olmadı henüz :smiley:

öne 5 cm get koyarsın, arka makasa da ufak bir ilaveyle yükselir ama triversi de 1 cm desteklersen iyi olur, z rotları da 5 cm uzatırsan, süspansiyon çok iyi olur. 30 inch lastik yeterli gelir ama istersen 31 de takarsın

motor suzi gibi kolay arıza yapmaz ama parçalar, suzunin yarı fiyatı

Abi bu söylediğin yükseltme işiyle ilgili nasip olurda bir xj alırsam o zaman başını agritirim :smiley: çok saol abi. Bakalım diğer kullanıcı abilerimden nasıl yorumlar gelecek.

Serkan abi arkadaşında falan satılık araç varmı ? birde bu 92-94 model falan cherokelerin 2013 vergisi ne kadar ? kasko değerinden düşüyor mu yoksa yıllık 1040 TL mi ?

vergiyi bu siteden hesaplayabilirsin https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_HSP_MTV

Abi o siteden Yıllık 1040 Lira çıkıyor zaten ordan hesapladım ama bir kasko değerinin %5 ini geçemez o yüzdende bir alt silindir hacminden vergilendirilir diye bir şey var. Bu araçlarda bundan faydalanabiliyor mu ki diye merak etmiştim.

Ümit bey,beim araç konumda sormuşsunuz ben buradan cevaplamaya çalışayım.Gerçi cevapların hepsini Serkan bey vermiş,benim yazacaklarımda ondan dahafarklı şeyler değil.İlk başta bütçeniz ile ilgili yoruma katılıyorum o fiyatlara iyibir araç bulmanız çok zor ve sizin şansınıza kalmış.Sağlamlık konusu ise ben 2 senedir XJ kullanıyorum ve oldukça zorlu yerlerede girdik çıktık şimdiye kadar bir kırılma yaşamadım.Otomatik janzıman ise bu tip araçların içinde belki en dayanıklılarından biridir XJ lerdeki.Parça bulmakta çok zor değil,oldukça yaygın.Fiyatlarda göz korkutacak cinsten hiç değil,hatta çıkmasını bulduğunda çok çok hesaplı bile oluyor.Düzgün bir araç bulduğunda hiç düşünme XJ al.Fronteradan kesinlikle uzak dur,kullanan arkadaşlarımdan biliyorum.

Ümit, bunu da izle, Frontera olsa paramparça olurdu :smiley:

https://www.facebook.com/photo.php?v=594603140568845&set=vb.100000574922737&type=2&theater

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,923
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
webesten07

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR