Xj Jeep Lerde Fiyat

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan esperanto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,254
Ynt: Xj Jeep Lerde Fiyat

bakas' Alıntı:
Bu bence her arazi aracı alan kişinin göze alması gereken bir kayıp. O parayı araca değer katan modifikasyon değil de, kişinin hobisi için harcadığı para olarak görmek gerek. Aracı yaptırıp 2 yıl öyle keyfini çıkarıp sonra modifikasyonların karşılığını almaya çalışmak olmaz pek. Bence aracı aldıktan sonra ne yapıldıysa 3te 1'i eklemeli fiyata en fazla, doğruya doğru bunun karşılığı çok beklenmemeli :smiley:.

Bu yüzden genel olarak arazi araçlarının fiyatlarının daha hiçbir modifikasyon yokken bile yüksek olması bence oldukça adil.
sonuna kadar katiliyorum

Etiketler

Bu bence her arazi aracı alan kişinin göze alması gereken bir kayıp. O parayı araca değer katan modifikasyon değil de, kişinin hobisi için harcadığı para olarak görmek gerek. Aracı yaptırıp 2 yıl öyle keyfini çıkarıp sonra modifikasyonların karşılığını almaya çalışmak olmaz pek. Bence aracı aldıktan sonra ne yapıldıysa 3te 1'i eklemeli fiyata en fazla, doğruya doğru bunun karşılığı çok beklenmemeli :smiley:.

Bu yüzden genel olarak arazi araçlarının fiyatlarının daha hiçbir modifikasyon yokken bile yüksek olması bence oldukça adil.
[/quote]
keşke hersatıcı sizin mantığınızda hareket etse ..aracın değerine yaptığı tüm masrafı koyup 2.3 sene binip bide kar gütmeleri tuhaf geliyor bana biraz bizide düşünsünler =)

mesela bu 2 ilanda tercihimi yüksek modelemi yoksa doluluğamı para vermeliyim çözemedim yardımcı olurmusunuz

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-4.0l-sport-yapili-hatasiz-sorunsuz-odesa-jeep-ten-171990451/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-ibrahim-zeybek-auto-dan-1992-jeep-cherokee-masrafsiz-offroad-174948842/detay

Iki ilaninda degeri 18-20 bence aracta sadece yukseltme kiti ve lastik var ne kilit var ne ayna mahuriti nede extra baska bisey vinc dahi yok bari onu yap bi celik tampon yap gorsel bisey olsun da o parayi haketsin

98 model olanın fiyatı normal, zaten diğer 98'lerin fiyatı da bu civarlarda dönüyor. 92 olan keyif arabası olmuş, off-road aracı değil. Eminim o lastikler için ayna mahruti değiştirmeleri, arka difransiyelin dana 44'le ya da ford'unkilerle değiştirilmesi, daha güçlü şaft ve direksiyon pompası alınması vesaire bir çok iş gerekecek. Bunları yapacak kadar bilinçli olan birisi bence oraya bi çelik tampon veyahut vinç de eklerdi. Ama görüntü olarak keyifli durmayı başarıyor elbette. Ayrıca dış kaplamanın altından ne çıkacağı belli bile olmaz.

Sizce bu araç mı

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-sahibinden-1994-model-off-road-4.0-4x4-full-arazi-canavari-jeep-172302772/detay

Yoksa bu mu sizce

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-offroad-donanimli-dag-aslani-172903443/detay

Vallahi bana sorarsanız bu ikisi arasından bordo her türlü kazanır. Hem göze daha güzel geliyor rengiyle vs, hem kilometresi düşük, hem iç döşemeler vs en favori renklerden krem rengi, kilometre deseniz düşük. Önde çelik tamponu var, beyazın ise stok tampona monte edilmiş bir vinçi var vs vs. Direk göze çarpan unsurlar bunlar, ama elbette hangisi daha iyidir gidip görmeden binmeden kesin bilinmez.

yine en başa döndük =/ ama benim abart 35 bin gibi bir bütcem var ve offroad değil gennelde zevk için şehirde kullanıcam çok bir bilgimde yok tamamen görsel bakıyorum sizce bu araç xj kasadan vazgeçmeye değermi

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-auto-08-den-off-road-donanimli-grand-cherokee-174984487/detay

daha xj için kuyuya atılan taşı çıkaramadık birde subaruyu katmayın araya hepten dibe batarız hepimiz.subaru iyi güzel hoş ama şuanki maliyetlerle binilebilecek bir araç olmadığına inanıyorum.benimde çok hoşuma gidiyordu ama maalesef olmadı olmayacak da :(

Eğer arazi amaçlı değil de genel sürüş için alıyorsanız bu kadar modifiyeli bir araç almak istemezsiniz. Daha sert süspansiyonlu, daha fazla yakan, arazi lastiklerinin yüzünden yüksek hızlarda uğultulu, frenleme mesafesi daha yüksek, viraj alma kabiliyeti daha düşük ve performansı daha düşük bir şekilde olacak çünkü alacağınız modifiyeli araç. O kadar yükseltilmiş, mt üstü lastik takılmış araçlar araziye çıkmıyorsanız bir kaç ay içerisinde görünüşe olan hevesinizi aldıktan sonra batmaya başlayabilir. Modifiye ihtiyaç olduğu kadar yapılınca gerçekten daha güzel.

Ama elbette 2-3" kadar yükseltme, 30 inç ebatlarında lastiklerle hem XJ hem ZJ gayet hoş görünecektir. ZJ için XJ kasadan vazgeçmeye değer mi demişsiniz, elbette gönlünüzden gelirse ve ekonomi müsaitse geçilir. ZJ de bence gayet muhteşem bir araç, hatta ağırlıklı olarak şehir içi-şehirler arası vs yapacaksanız ZJ'ye yönelmenizi önerebilirim de. Fiyat kıyaslama olarak şunu da söyleyebilirim, eğer yılda ortalama 25.000 km yapıyorsanız diyelim, 20.000'lik bir ZJ 30.000lik bir XJ ile 1 yıl içerisinde neredeyse aynı fiyata geliyor sadece yakıt ve vergi ile. Ama tek seçme etkeni ekonomi ise sadece bu kıyaslama yapılabilir. Konfor, lüks birinci etken diyorsanız ZJ.

Niye kabul etmesi gereken kayıp olsun ki? Arazi aracını geçtim normal araç diyelim siz 40bine mal ettiğiniz aracınızı 20 bine verir misiniz? Veren varsa böyle yarı fiyatına temiz araç varsa ben talibim.Değer kaybı olacak elbette ama o da bir yere kadar. Şu an sahibinden üzerinde şişirilmiş diyebileceğim XJ yok gibi birşey. 30-35 bin TL bu araçlara veremiyorsa birisi kusura bakmasın ama almasın o zaman,kimse almak zorunda değil.Ayrıca hazır araç alınıyor arada kaybolan zamanda kar.Pahalı diyen alsın 10-15 bine bir tane araç toplasın o zaman, yaptığı masrafa inanamadığı gibi herhalde ya 1-2 sene de sanayide koşturur.

Ayrıca @Bakas'ında değindiği gibi herşey ilk alım maliyeti değilir bir de işin yürütmesi var. Senede 6bin mil ( 10 bin km) yani bi bakım boyuca kullanılan XJ ve ZJ arasında 10 bin TLye yakın yürütme maliyeti farkı çıkıyor. Geçenlerde offroad değil arazide kullanılan bir önceki kasa Hilux bakıma sokuldu 15 bin TL fatura çıkardılar.Ama eski kasa LN Hilux olsa 3-5 bin birşey çıkar en fazla.

Bu tür araçlarda hangisi işinizi görüyorsa o iyidir.96 model 2000 modelden çok daha ucuz olacak diye bir şart yok.Dediğim gibi sisteme karşı gelen ve aracını sahibinden fiyatının yarısına satacak veya bu aracı sıfırı 100 bin ise benim aracım 90 model demek ki 10 bin TL olmalı mantığı ile fiyat biçecek,tüm parçaları sıfırladığı ve ekstra birçok parça taktığı halde yine aynı mantık ile 10 bine verecek olan varsa burada ilan açsın iki dakikaya satılır.

malum sitede bir aracın yükseltme bilgisini sitedim cvp şu aslı varmıdır böyl ebişeyin ( tşk araca yükseltme kiti taktırdık çok savurma yaptığı için takoza çevirdik,atiker lpg'li 33-12.5 15 jant,kazası yok temizlik boyası var fiyat 31000 tl )

Farkli bir markanin amortisor yayiyla yaptilarsa savrulma yapar dogrudur.standart yukseltmesini kullansaydi ironman vs birsuru marka var arabaya uygun oldugu icin fazla savurma yapmaz

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON MESAJLAR

SON KONULAR