Xj Jeep Lerde Fiyat

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan esperanto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,254

esperanto

Kamp II
Yer
istanbul
xj jeeplerde inanılmaz bir fiyat anormmalliğimi var benmi bişe kaçırıyorum sizlere sormak istiyorum mesela 1992 model 31 .32 binlerde ama 2000 model fiyatlarıda 32 binlerde muhakkaki doluluk temizlik farkediyodur ama bukadarmı etkiler ....Acaba 96 97 üst modellerinde istenmeyen bir şeymi var offroadla alakalı bilen varsa öğrenmek isterim şimdiden tşklr

Etiketler

Ynt: Xj Jeep Lerde Fiyat

arazi araçlarının fiyatlarında anormal bir artış görünüyor malum site ilanlarında gerçekte kaça alınıp satılıyor merak ediyorum doğrusu. 2 sene önce 16-20 bin aralığında satılan 93-96 arası xj'ler uçmuş durumda 90 modellerine bile 25 bin istiyorlar. insanların bu araçların heybetinin büyüsüne kapılıp alıyor sıkıntılarıyla ve masrafıyla yüzyüze kalınca çok binemeden satıyor gibi geliyor bana offroad faaliyeti zaten masraflı bir iş araçlarda hırpalanmış olunca iyice katmerleniyor :smiley:
benim gözlemlediğim insanlar bir araca sahip oluyor memnun kalmıyor başka bir araca geçiyor 6 ayda bir araç değiştirenler var tabiki alım satımlar hep zarar
bu sitede bir araca 2 yıl veya üzeri bir süreden beri binen kaç kişi var acaba?

Ali bey ben neredeyse 2 yıllık XJ kullanıcısıyım :smiley:. Ama dediğinizde haklısınız çoğu kişi heybetine düşüp alıyor ve bakamayınca satmak durumunda kalıyor 6 ayda. 3 yıl önce ZJ ile benim de başıma gelmişti, 6 ay sonra satmak durumunda kalmıştım.

Bu aynı zamanda başlığa da vereceğim cevap olur. Sorunsuz olmasına rağmen ZJ'ye 6 ay bakabildim, 2 yıldır ise XJ'ye binerken hiçbir ekonomik sıkıntı çekmiyorum. Bu sebeple XJ fiyatlarının daha yüksek olmasını anlayabiliyorum. 1 yıllık kullanım sonucu örneğin ZJ olması gerektiği gibi daha pahalı hale geliyor zaten.

97 öncesi XJ'lerdeki fiyat artışının sebebini 1 tane bile yapılı olmayan araç olmamasına veriyorum. Her XJ'de belli bir miktar modifiye var off-road için, bu da fiyatlarını arttırıyor biraz. Ama hem 91 öncesi hem stok araçlar için bile 25-30 arası isteyenler var, onlar farklı bir hayale kapılmış diyelim :smiley:.

ma10blk' Alıntı:
arazi araçlarının fiyatlarında anormal bir artış görünüyor malum site ilanlarında gerçekte kaça alınıp satılıyor merak ediyorum doğrusu. 2 sene önce 16-20 bin aralığında satılan 93-96 arası xj'ler uçmuş durumda 90 modellerine bile 25 bin istiyorlar. insanların bu araçların heybetinin büyüsüne kapılıp alıyor sıkıntılarıyla ve masrafıyla yüzyüze kalınca çok binemeden satıyor gibi geliyor bana offroad faaliyeti zaten masraflı bir iş araçlarda hırpalanmış olunca iyice katmerleniyor :smiley:
benim gözlemlediğim insanlar bir araca sahip oluyor memnun kalmıyor başka bir araca geçiyor 6 ayda bir araç değiştirenler var tabiki alım satımlar hep zarar
bu sitede bir araca 2 yıl veya üzeri bir süreden beri binen kaç kişi var acaba?
oguzhan3434' Alıntı:
Sensor farki var :smiley:) gecmis topiklere bakarsan daha detayli bulabilirsin
peki bu sensor araç için artı ise fiyata yansıması lazımken neden fiyatı düşürüyor daha çok arıza anlamınamı geliyor acaba

esperanto' Alıntı:
peki bu sensor araç için artı ise fiyata yansıması lazımken neden fiyatı düşürüyor daha çok arıza anlamınamı geliyor acaba
ne kadar as sensor o kadar az ariza :smiley: bu araclar suya giriyo camura giriyo yeri geliyo deniz suyuna giriyoruz sikinti oluyo.ne kadar mekanik o kadar kafa rahat.

oguzhan3434' Alıntı:
ne kadar as sensor o kadar az ariza :smiley: bu araclar suya giriyo camura giriyo yeri geliyo deniz suyuna giriyoruz sikinti oluyo.ne kadar mekanik o kadar kafa rahat.
bu meret kaç modelden sonra eklendi bu xj lere =) ona göre bakalım

Ben de XJ alacağım için sabırla bekliyorum,hatta düşündüğüm bir kaç tane var malum sitede 30 bin isteyen adam bir hafta sonra 25 bin liraya indirebiliyor,yoksa hiçbir 91 model araç o kadar etmez edemez,en gıcık olduğum da 87 model Hilux için 2012 model Hilux parası isteyenler

daf95xf' Alıntı:
Ben de XJ alacağım için sabırla bekliyorum,hatta düşündüğüm bir kaç tane var malum sitede 30 bin isteyen adam bir hafta sonra 25 bin liraya indirebiliyor,yoksa hiçbir 91 model araç o kadar etmez edemez,en gıcık olduğum da 87 model Hilux için 2012 model Hilux parası isteyenler
arabayi alinca anliycaksiniz neden o paralarin istendigini

Türkiye'nin en temiz Fronterasını 2 sene önce 14 bin TL gibi komik bir rakamla aldım bir doktordan, emsallerine 20 bin Tl istenirken,Hadi yapılı Jeepleri anlarım da 87 model bomboş bir Hilux için 20 bin lira makul mu sizce ?

Hilux um var dışarıdan bakınca şnorkel ve vinç yok araç boş gibi duruyor. Ancak arabanın boşu 11000 tl jant lastik kilit 5500 tl, trafiğe çıkarmak yağı suyu 1000tl, kaborta boya 1500tl . vinç tamponu ve arka tampon 1000 tl. Sayamadığım birsürü ıvır zıvır, toyota lsd yağlar lambalar sanayi ıvır zıvırı 1000 tl, harcanan birsürü zaman bedava araba zaten 20 bin i geçti bana. Daha vinç snorkel gelicek, kasa üstünü kapatıcaz. Açıkcası şimdi satsam bende 20 bin yazarım.

Bir de şu var hiluz bozulmuyor, yolda kalmıyor, arazide çok başarılı. oyüzden pahalı.

Tek ten alınan bir hilux ve doktordan alınan fronterayı hiç para harcamadan araziye sokarsanız frontera nereye kadar gider? Sadece yükseltmek için dünya para alırlar. Extradan bozulacak birsürü şey. Ve belki en önemlisi 100km de 8lt mazot yakabilirmi B-)

Su hesabiniz normalde yanlis bi hesap harcadigin her kurusun karsiligini alman cok zor.alabiliyosan tabiki ne mutlu sana bir cherokee yi yapman motor sanzuman difaransiyel lastik snorkel kilitli difraransiyel yukseltme kiti vs 20bin tl. Araci 20bine alsak 20bin harcasak 40 bine mi saticaz :smiley:? Oyle bi para yok 25 e verirsen op basina koy.durum boyle olunca kalkipta 25 yazilan arabaya 20 veriyim dersen olmaz

Hayır öyle değil, bu çok kaba bi hesap, bu tarz bir araba topluyorsanız kesin iki katını harcamışsınızdır. Ve harcadığım parayı kuruşu kuruşuna alıcam diye bişey yok tabi, sanayici yada arabayı satmadan önce reklam yapan bri değilim. Kendimce piyasanın neden yüksek olduğunu anlatmaya çalıştım.

Şimdi ben arabayı 20 bin küsüre mal ettim, ve bu şekilde yapmak isteyen biriside var diyelim. Ben altı ay harcadım, birsürü de para. Benim elimdeki araca sahip olmak için altı ay ve birsürü para harcayacak arkadaş yeni toplanmışken benim aracımı alırsa hem zamandan hem oarafan kazanır. Bu yüzden de hilux fiyatları yüksektir bence. Yani benim varsayımım bu şekilde.

Yada sen arabayo yaptın 20 bine mal etti biri geldi bana sat dedi seninde gözün başka bir arabada. Ozaman 15bine verecekmisin :smiley:

Bu bence her arazi aracı alan kişinin göze alması gereken bir kayıp. O parayı araca değer katan modifikasyon değil de, kişinin hobisi için harcadığı para olarak görmek gerek. Aracı yaptırıp 2 yıl öyle keyfini çıkarıp sonra modifikasyonların karşılığını almaya çalışmak olmaz pek. Bence aracı aldıktan sonra ne yapıldıysa 3te 1'i eklemeli fiyata en fazla, doğruya doğru bunun karşılığı çok beklenmemeli :smiley:.

Bu yüzden genel olarak arazi araçlarının fiyatlarının daha hiçbir modifikasyon yokken bile yüksek olması bence oldukça adil.

Ama benim verdiğim örnekler yeni toplanmış araç için. O yüzden ben fazla isteyeceğimi söyledim yada yeni toplanmış araca o patayı vemek karlı dedim.

Yani ben ywni topladığımda fazla fiyat istiyorum, bir başkasıda o 25bin istiyor diyerek iki yıl binilen araca istyor. By yüzden bütün internette fiyat yüksek.
Tabi bunlar benim düşüncem.

Bence en az 5-6 sene kullanmayacağınız arabayı almayın, gerçekten gerekmiyorsa modifiye işine de girmeyin. Bu işlerin kaybından başka türlü kurtulmanın yolu yok. Bu şartlarda bile aracın yıllık maliyeti 2000ytl'nin altına biraz zor iner. Kağıt üzerinde değerini koruyor gibi gözükse de memlekette enflasyon var onu da hesaba katarsanız her aracın yılda en az bu kadar değer kaybettiğini görürsünüz. Tabi ne aldığinı bilmeyenlerin bu tür arabalara zaman zaman verip sonra pişman oldukları uçuk fiyatlar ayrı bir konu. Ona yapacak birşey yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON MESAJLAR

SON KONULAR