XJ için Kasko Nerede Yaptırabilirim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan djizzet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,721
Ynt: XJ için Kasko Nerede Yaptırabilirim?

GezenGen' Alıntı:
Bu arada belki bilmeyenler olabilir yaşamış olduğum olayı yazayım. Bir aracınız full kaskolu ise ve başka bir araç alırsanız, bu kaskoyu yeni aldığınız araca taşıyabiliyorsunuz. Kasko değerleri arasında fiyat farkı varsa onun farkını ödüyorsunuz, ama kazandığınız indiriminiz varsa o da devam ediyor.

Evet bende 2008 citroen aracimin kaskosunu 92 XJ ye tasidim... citroen de 820 tl XJ de 850 Tl oduyorum.. ayni sartlarda

Etiketler

sadece bir problem var o da su : citroende kasko bedeli 21.000 tl idi.... XJ de 12.000 tl

Vergi avantajı sağlamak için aracınızın kaskolu olması gerekmiyor.
Kasko bedeli üzerinde vergi ödeme şu şekilde oluyor.Vergi dairelerinde ve internettede bulabilirsiniz.aracınızın marka ve modeline göre belirlenmiş bir kasko değeri var.Mesela sizin aracınız 20 yıllık 4000 cm3 hacminde motora sahip bir araç olsun ve kasko değeri 10000 TL olsun,Bu aracın kasko değerinin %5 i 500 TL dir ve aracınızın kasko değerinin %5 i yani 500 TL ödemeniz gereken verginin daha altında kalıyorsa (kesin kalır ;D) bir alttaki dilimden verginizi ödersiniz,
ÖZETLE ARACINIZIN YILLIK VERGİSİ ARACINIZIN KASKO DEĞERİNİN %5 İNDEN FAZLA BİR DEĞERE SAHİPSE BİR ALT MOTOR HACMİNİN VERGİ DİLİMİNDEN VERGİNİZİ ÖDEYEBİLİRSİNİZ.
BUNU İÇİN VERGİ DAİRESİNDE BİR DİLEKÇE YAZIP AYNI ANDA BİR ALT DİLİMDEN VERGİNİZİ ÖDEYEBİLİRSİNİZ.

avlika' Alıntı:
sadece bir problem var o da su : citroende kasko bedeli 21.000 tl idi.... XJ de 12.000 tl

xj nin kasko bedeli 12000 bin lira derken az mı demek istiyorsunuz yani değer olarak

olasiliksiz' Alıntı:
Aynı xj'yi 12 bin liraya alabiliyor musunuz?

zaten saçmalık burada...
xj nin eder paraları (88-95 arası) o paralar...daha ötesi etmez.....yani normal o....

sanırım ben yuzde 2 muafiyet ile 91 model ltd xjye 623tl ödedim

sernoberze' Alıntı:
nerde yaptırdınız bende yaptırmak istiyorum 1990 xj mi

Fatih DOGAN
Anadolu Sigorta
0532 600 23 00
.
Fatih Beye Antalyadan akif beyin selamı var derseniz yardımcı olur sanırım..

kusura bakmayın aksam giremedim siteye akif bey yetişmiş saolsun bende fatih beyde yaptırdım akif bey vasıtasıyla

997799' Alıntı:
xj nin kasko bedeli 12000 bin lira derken az mı demek istiyorsunuz yani değer olarak
997799' Alıntı:
zaten saçmalık burada...
xj nin eder paraları (88-95 arası) o paralar...daha ötesi etmez.....yani normal o....

gereksiz polemik konulari yapiyorsunuz.. bunun yeri burasi degil (kasko dan bahsediyoruz..araclarin ederlerinden degil....size gore etmez bana gore 3 kati eder... ) bu konu ile ilgili basliklar var orada tartisabilirsiniz....

gereksiz polemik konulari yapiyorsunuz.. bunun yeri burasi degil (kasko dan bahsediyoruz..araclarin ederlerinden degil....size gore etmez bana gore 3 kati eder... ) bu konu ile ilgili basliklar var orada tartisabilirsiniz....

Ben bir polemik göremedim.

avlika' Alıntı:

xj nin kasko bedeli 12000 lira özüküyor diye şikayet ediyorsunuz cevap hoşunuza gitmeyince polemik yaratıyorsun diyorsunuz...
size göre 3 katı edebilir bana ne?
reel değeri budur siz fazla para vermişsinizdir yada fazla para etsin istiyorsunuzdur o sizin sorununuz...
xj 88-95 model arası 10-15 bin lira arasında eder, daha ötesi extreme koşullara bağlıdır (aracın çok aşırı temiz ve orjinal olması, modifikasyon parçaları olması gibi)

sizden bahsetmiyorum...adam 2 tane takoz koymuş, 2 tane makas koymuş, 500 bindeki arabayı 150 bine çekmiş, 19 milyar para istiyor...akli dengesi olmayan birini bulana kadar bu parayı istemeye devam eder yada fiyatı normal değere çeker ve aracı satılır...

dünyanın neresinde var alt verisyonun üst versiyondan daha pahalı olduğu durumlar...
şöyle düşünün wv boranın passat tan daha pahalı olması gibi, 91 şahinin 97 doğan slx ten daha pahalı olması gibi...

etrafta bu araçları modifiye eden 5-10 kişinin araçlarını satarken tüm modifikasyon harcamasını da fiyata eklediklerinden dolayı, off-road dizaynının çok yakışması gibi etmenler, ve vergi avantajlarından dolayı bu araçları alan da satan da altın sanıyor...ama satmaya gelince iş değişiyor o gazlanmış fiyatlar ederine yaklaşmadığı sürece satılık olmaya devam ediyor...
xj nin öyküsü bu kadar basit ve polemiksiz bir konudur. bu aracın sahibi olmam, sahibi olmanız realiteleri değiştirmez...saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR