XJ Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan reis28 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,254

reis28

Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil.
Yer
istanbul
bana bu konuda yardımcı olabilirmsiniz öncelikle sorcaklarım aracın yakıt tüketimi 93 modelin yılık vergisi nedir begendiginiz veya hoşunuza gitmeyen yönleri nelerdir şu rasıda şöyle olsaydı dige bileceginiz aksamları nedir kısaca XJ nasıl bir arac

Etiketler
Ynt: XJ Almak İstiyorum

Abi iyidir hostur ama zj yi cekemezsin bak demedi deme :D Niva iyidir :smiley: Kendi adıma şöyle diyeyim xj için,sürekli 4 çeker olmaması yakıt tuketımınde avantaj ama vırajlarda ve suratlı kullanımda nasıldır ayrı bır soru ısaretı.Yapacagın modıfıyeler cok buyuk paralar tutmuyor tabı bunun sınırı da yok yaptıkca yaparsın.Son olarak,arazıye cok yakısan bır arac kısacası tam sana gore ;) saygılar.

XJ sürekli dört çeker değil . Bildiğim kadarıyle belli bir modelden sonra high output motorlar vardı bg gücü daha yüksek . Kaç modelden sonra olduğunu arkadaşlar yazacaktır 91 den sonra olabilir ...

Xj 4.0 motoruyla güç ihtiyacınıza hayli iyi cevap verecektir . Arazi kabiliyetine diyecek pek birşey yok zaten . Elektronik oranı daha az dolyısıyla daha sorunsuz ve mekaniği daha kolay tamir edilebilir diyebiliriz. Bununla birlikte parça fiyatları gördüğüm kadarıyla hayli makul böyle bir araç için .

93 modelin yıllık vergisinin 590 falan olması lazım ama araştıralım yinede ...

Sıralı ile şehir içinde 30 kuruşun altında yakar şehir içinde bence ...

Bu linkte baya konuşulöuş bu arada : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15158.0

Saygılarımla ...
Barış

expres' Alıntı:
geç bile kaldın dursun usta :smiley: ama lada club den ayrı bırakır adamı dikkat et ;)

mehmet kardeşim niva kulübü tam bir dostluk külübüdür ordan ayrılmak mümkün mü XJ degil dünyanın en iyi jeepi ni bile alsam ordan ayrılamam gönül bagı kuvetli

Hayırlısı olsun Dursun usta.Bence iyi bir tercih yapmışın.Ben 2 yıldır kullanıyorum aracımı.Aldıktan hemen sonrada yükseltme v.s işlemlerini yaptırdım.Bu güne kadar isteğim dışında aracmını 2 çeker kullanırken arkadan kayma problemi yaşamadım.Modifikasyonlardan sonra yakıt arttı tabiki.Şu anda yakıtı 20lt Lpg (35 kuruş) civarında.
Çoğunlukla otomatik vites ve COMMAND-TRAC çekiş sistemi vardır.Bazı modellerinde SELEC-TRAC- Çok seçenekli çekiş sistemi de mevcuttur.Çok az sayıda düz vitesli ve 3 kapılı modelleri vardır.
Motorları 1997 öncesindekilerde high output seçenekli olanlarıda vardır.Bu motorların beygir güçleri 190 hp dir.1997 sonrasındakiler zaten 190hp motora sahibler.Yanılmıyorsam 2.2 ve 2.5 dizel olanları'da var.(Bunlardan uzak durun)
Ön dana 30 arka,dana 35 differansiyel.Bazı modellerinde arka diff. 8 1/4 (sekiz bir çeyrek) olabiliyor.Hemen hemen hepsinde arkada limited-slip kilit mevcuttur.Diff.dişli oranlarını ve aksları değiştirmeden takılabilecek max.lastik ebatı 33'' olmalıdır.Daha büyük ebatlı lastiklerde sıkıntı olur.Tabiki off-road kullanımında.
2'' 3'' 4'' 4.5'' 5'' 6'' 8''çeşitli markalarda yükseltme kitleri mevcut.Off-road adına yapılabilecek her türlü modifikasyona açık bir araçtır.Parçaları Lada'ya göre elbette daha pahalıdır.Fakat yinede pahalı sayılmaz.Yedek parçası boldur.
Bence cj ve wranglerden sonra araziye en çok yakışan jeep modelidir.

yüksel hocam verdiginiz bilgiler için tşkler

Dursun Abi bir Niva'cıya oldukça ilginç gelen çoklu seçenekler mevcut XJ'de.
Şu anda raflarda 3 farklı marka dif. kilidi var XJ için. Siparişle sayı 8'e çıkabilir. Yükseltme kiti de rahatlıkla bulunabiliyor.
Yedek parça fiyatlarını oldukça araştırdım. Bol ve çoğu Japon'a göre uygun.
Sadece off-road kullanımı amaçlıyorsan 4.0 litre AX 15 manuel şanzımanlı modeline denk gelirsen kaçırma.

orsa' Alıntı:
Dursun Abi bir Niva'cıya oldukça ilginç gelen çoklu seçenekler mevcut XJ'de.
Şu anda raflarda 3 farklı marka dif. kilidi var XJ için. Siparişle sayı 8'e çıkabilir. Yükseltme kiti de rahatlıkla bulunabiliyor.
Yedek parça fiyatlarını oldukça araştırdım. Bol ve çoğu Japon'a göre uygun.
Sadece off-road kullanımı amaçlıyorsan 4.0 litre AX 15 manuel şanzımanlı modeline denk gelirsen kaçırma.

onur suanda XJ projesini rafa kaldırdım fakat ilk fırsatta bir XJ yapıcam aylemle geze bilmek için uygun suzukı samurayı buldum bir tane bu yaz onunla ugraşacam sanırım toyota defransiyelli mini dev yapmaya karar verdim arazi bagisi gibi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR