Wv Lt 35 Volt Karavan Yapımına Başlıyorum

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan geomatrici Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,590
200amper orbus akü 3 adet 165watt panel ve 1kv timotech Akıllı inverter 1 adet yine timotech 20 A akü şarz kontolü ve 6mm kablolar gerekli bağlantı ekipmanları siparişi verdim mutfak kısmı için de can marka evyeli Ocak aldım içerisinde musluk çıktı süzgeci ayriyrtten aldım ama okul başladığı için haftanın bir günü zaman ayırabiliyorum fazla bir gelişme yok yani şimdi düşünüyorum aracın üzerini delip mi yapsam yoksa yapıştırıp mı yapsam güneş panelini diye birde mutfak tezgahı için mermerit diye bir şey yapmam konusunda buradaki birçok kişi tavsiyede bulunuyor ben ahşap olması tarafındayım bakacaz artık
 

Etiketler
Mermerit agir bir malzeme.karavan a da yakismiyor.ev den bozma gibi oluyor.bence 3 cm melamin kapli sunta daha iyi.yogun suya mazuz kalmasin.ıslak birakmayin yeter.
 

20 amper şarz kontrol cihazı yerine 40 amper olanı alırsanız akü kapasitesini artırmak istediğinizde ek masraf çıkmaz.Ayrıca hidroforunuz için de filtreyi ihmal etmeyin derim.
 

Kolay gelsin.. çalışmanız gayet güzel gidiyor, sonucunu merakla bekliyorum..
Başından buyana toplam harcama araç fiyatı hariç nekadar tuttu..
Bende psa grubuna bir moto karavan yapmak istiyorum kısmet olursa..
 

Kolay gelsin.. çalışmanız gayet güzel gidiyor, sonucunu merakla bekliyorum..
Başından buyana toplam harcama araç fiyatı hariç nekadar tuttu..
Bende psa grubuna bir moto karavan yapmak istiyorum kısmet olursa..
Teşekkür ederim şu an Kaş ilçesinde üç ayrı araç karavana dönüşüyor Kemal-Ece ikilisi bugün misafirimizdi onlar daha yeni modelli bir fort transit ile başladılar ben yoğunluktan pek Bir yere çıkamıyorum bugün epeyce fikir alışverişinde bulunduk en son şekliyle 17.000 TL masraf yapmışım. Umarım sizde gönlünüzce bir karavan yaparsınız.
Bugün kısıtlı bir zamanım vardı yalnızca araç üzerine güneş panellerini sabitlerim siğma profil üzerine araçta 4 vida takacak kadar delik açtım ve sabitleme ve sızdırmazlık silikonu kullandım taktıktan sonra kenarlarına bolca beyaz dayson silikon kullandım panelleri gönderen firma keşke birkaç parça fazla vida gönderseymiş yetmedi kaşta zaten birşey bulmak çok zor arabalarda kullanılan bir parçayı modifiye ederek takmak zorunda kaldım epey ugraştırdı uğraşmaktan profilli fotoğraf alamamışım yarın panelleri gönderirim
 



Güneş paneli montaj ve bağlantıları tamamladım klima dış ünitesi epey kırık çıkıktı onu da fiber malzeme ile güçlendirdim ünite altına da besleme yaptım vida yerlerindeki silikonlar eskimiş özelliğini kaybetmiş onları da temizleyip yeniledim an itibariyle enerji sorunum bitti gibi gümrükte takılan inverter geldi 38tl verip aldım akıllıya göre daha sessiz çalışıyor ancak akıllı olan aküyü şarz da ettiği için genelde onu kullanacak gibiyim yedekte Dursun lazım olmayanı ileride satarım birde 12v marin Buzdolabı denk geldi ona da bakacağım sağlam ise almayı düşünüyorum bir tekneden çıkmış olursa 220 volt ile işim kalmıyor
 




Sizin araç minibüs olduğundan dolayı koltuk sayısını dilekçe vererek 4+1e azaltabilirsiniz. O yazılanlar 1+2 panelvanlar için geçerli.
 




Sizin araç minibüs olduğundan dolayı koltuk sayısını dilekçe vererek 4+1e azaltabilirsiniz. O yazılanlar 1+2 panelvanlar için geçerli.


Koltuk montajlanan demir indirildiği için arkada kalması gereken koltuğu tabana bağlamak sorun olabilir.
 

Onu tekrar takarım sorun yok yalnızca nerede 4+1 e yada 3 +1 e düşüreceğim noter yapıyormu bu düşürme işlemini
 


Evet dogrudur, projeyi çizecek mühendise sorabilirsiniz. Tekrar projelendirilecek çünkü.