Wouxun 689'e Yardım..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mirali Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,322

mirali

Ana Kamp
Arkadaşalar av da kullanmak için bu telsizlerden(http://www.wouxun.com/Two-Way-Radio/walkie_talkie_KG-689E.htm) aldık ama görüşme mesafesi açık alanda nerdeyse 1km geçmiyor..acaba ayarları falan mı bozuk?yoksa bu cihazdan fala şeyler mi bekliyoruz..

Etiketler
Ynt: wouxun 689e yardım..

mirali' Alıntı:
Arkadaşalar av da kullanmak için bu telsizlerden(http://www.wouxun.com/Two-Way-Radio/walkie_talkie_KG-689E.htm) aldık ama görüşme mesafesi açık alanda nerdeyse 1km geçmiyor..acaba ayarları falan mı bozuk?yoksa bu cihazdan fala şeyler mi bekliyoruz..

RF çıkış gücünüz yanlışlıkla1 watt sevyelerinemi düştü acaba 5 watt çıkış yaparsanız daha uzun mesafeli görüşme yapabilirsiniz...73

Ynt: wouxun 689e yardım..

o cıhazın menüsünde txp sçenegi var onu low dan hıgh konumuna alınız 1 wat acık alanda çok az 5 wat çıkışı var açık alanda çok rahat görüşmeniz..gerekıyor <object width="480" height="365"><param name="movie" value="http://www.dailymotion.com/swf/xcb6wk"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="

Ynt: Wouxun 689'e Yardım..

hiç bir şekilde performans alamıyoruz..bu üründen alacak arkadaşlara bir daha düşünün derim aselsanın cobrasından da şaşmayın derim aynı ortamda daha 2 kat daha verimli görev yapıyor cobralar, bu cihazın tek özelliği sadece ve sadece görüntüsü...

Merhabalar öncelikle şöyele söyleyelim bu cihazların randımanları kendi sınıflarında çok iyi arkadaşlarında bahsettiği üzere cihaz 5W güce sahip ve çıkışı çok iyi. Kendim bizzat kullanıp test ettim 689 Uhf kullanıyorum. Aselsan cobra gibi cihazlar 500 mt mesafen yerden ve havadan çok zor görüşme sağlıyor. Her ikiside denendi ancak sonuç olumsuz. Bahsettiğiniz üzere 689 1 W'la bile çıkış yapsa 80mw çıkış gücüne sahip cobra aselsanı havada karada sollar. Sorun muhtemelen cihazdan kaynaklanıyordur. İyi bilen yakınınızdaki birinden yardım almanızı tavsiye ederim tx gücünün de hıght olarak ayarlamanız gerekir. Saygılarımla...

mirali' Alıntı:
hiç bir şekilde performans alamıyoruz..bu üründen alacak arkadaşlara bir daha düşünün derim aselsanın cobrasından da şaşmayın derim aynı ortamda daha 2 kat daha verimli görev yapıyor cobralar, bu cihazın tek özelliği sadece ve sadece görüntüsü...

1 Frekansinizi kontrol edin
2 Cikis gucunu kontrol edin
3 anteni kontrol edin. Anten icinde ufak bir catlak dahi olsa inanilmaz guc kaybina sebep olur.
4 Son bir konu daha bu cihaz profosyonel bir cihaz versiyona gore 300-350 350-390 400-470 450-520 calisir ve VFO bir cihazdir. Aman dikkat avlak da jandarmaya bu cihaz ile yakalanmayin. 5809/63 den yargilanabilirsiniz.

cevaplarınız için teşekkürler..
en sonunda sattık, bizde kurtulduk onlarda kurtuldu bizden.. :smiley:
dediklerinizin hepsini denedik olmadı telsiz tamircisine götürdük yok oda olmadı
ypacak bişey kalmadı dedik byyy byy
şimdi midland alan 42 almaya karar verdik bakalım ondan nasıl verim alıcaz arazide
bunların hepsi adam gibi sınava çalışıp amatör belgesi almamamızdan başımıza geliyor açıkcası
birde şöyle bir handikap var arazide röle yoksa yakınlarda, amatör bandlarıda sanırsam işe yaramaz
mı?? diye düşünüyorum..?

mirali' Alıntı:
cevaplarınız için teşekkürler..
en sonunda sattık, bizde kurtulduk onlarda kurtuldu bizden.. :smiley:
dediklerinizin hepsini denedik olmadı telsiz tamircisine götürdük yok oda olmadı
ypacak bişey kalmadı dedik byyy byy
şimdi midland alan 42 almaya karar verdik bakalım ondan nasıl verim alıcaz arazide
bunların hepsi adam gibi sınava çalışıp amatör belgesi almamamızdan başımıza geliyor açıkcası
birde şöyle bir handikap var arazide röle yoksa yakınlarda, amatör bandlarıda sanırsam işe yaramaz
mı?? diye düşünüyorum..?

Goztepe Merkez in de dedigi gibi bir tane papagan alinir arazinini yuksek bir noktasina birakilir ve ondan sonra kullanilir. En azindan PMR icin boyle. Ama UHF de s1k arazi ve orman icinde pek iyi olmaz. Ondan dolayi CB biraz daha iyidir bu tip yerlerde.

Fabrikasyon hata olabilir ben KG-669 kullanıyorum ve son derece memnunum.
Beyoğlu Emniyettin önünden rölesiz Kartal ile görüştüme yaptım.

selamlamlar arkadasım anten konnektorunun orasını antenı takerken fazla sıktısan canlı ucu koparmısındır yada cıhaz dusuk vatta kullanıyosun bir kullandıgın bolge akım vesayre e dırekler baz ıztasyonları varsa baya bir en gelller ama benım ılk sorum antenı fazla sıktınmı yada konnektor bolumunde sorun olabilir yada ıyır cıhaz alacan mail alonzo907@hotmail.com 5363870050

agura' Alıntı:
selamlamlar arkadasım anten konnektorunun orasını antenı takerken fazla sıktısan canlı ucu koparmısındır yada cıhaz dusuk vatta kullanıyosun bir kullandıgın bolge akım vesayre e dırekler baz ıztasyonları varsa baya bir en gelller ama benım ılk sorum antenı fazla sıktınmı yada konnektor bolumunde sorun olabilir yada ıyır cıhaz alacan mail alonzo907@hotmail.com 5363870050

hocam ürünü sattım iyi bir ürün derken ne önerirsiniz??

Lisansı Amatör telsizci olsaydınız Yaesu Vx-7r tavsiye ederdim ben ama kenwood tk-3202 veya hyt tc 446 olabilir.

kaan güzel' Alıntı:
Lisansı Amatör telsizci olsaydınız Yaesu Vx-7r tavsiye ederdim ben ama kenwood tk-3202 veya hyt tc 446 olabilir.

Kenwood 3202 450-490 MHz de calisan profesyonel cihazdir. 3201 ise PMR olanidir. Benim tavsiyem HYT TC-446 daha esnek bir cihazdir Kenwood a gore

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR