Burakbekar
Kamp I
söylemeyi unuttum ben zaten motul kullanıyorum katkıya gerek varmı
Anladim hocam. Ben koydum acikcasi. O muallaka ben de dustum ama zarar olmaz diyip ekledim.
söylemeyi unuttum ben zaten motul kullanıyorum katkıya gerek varmı
üstad başka hangi yağlarda var bu çinko katkısı? yağ yakan sürekli yağ eksilten bir 5.2 için hangi yağı ve katkısını önerirsin?örnek olması amacıyla linki verdim. yanlış anlaşılmasın, wj için bu olur demedim.
belirli uygulamalarda powered steering yağı olarak kullanıldığı yazıyor açıklama kısmında. spesifikasyonları karşıladığı sürece dememdeki sebep bu. "ATF konamaz" demek doğru olmayacaktır şu durumda. yağ konusu çok karışık değil. örneğin keçesi kaçırmaya başlayan ama sürekli sıcak iklimde kullanılan aracın direksiyon kutusunua daha az viskoziteye sahip bir power steering fluid konabilir pekala.
internette forumlarda hatta kılavuzlarda yazılan herşey doğru değil. örneğin dizel kamyon yağı olarak satılan castrol 10 40 yağını, 10 40 kullanan XJ 4.0 motoruna koyarmısınız? bence koymalısınız. iki kat dayanır çünkü. içinde çinko katkısı vardır ama bunu hiçbir üretici size söylemez çünkü o zaman 10 bin km yerine 30 bin km de bir yağ değiştirirdiniz.
bu mu hocam dediğin:Hocam, yag yakiyorsa makro bir problem vardir. RESURS diye bir katki vardi. En son gecen sene ankara Ayyildiz mercedes servisinde karsilasmistim, bu esantiyon gelmis gelmis birsey di. Bu malzeme isinize yarar. Kalay iceriyor ve silindir gomlegine sivaniyor. 2 3 bin km boyunca yag problemini kesiyor du. Skoda favoritte baya belirgin sekilde kompresyonu duzeltiyordu.
bu mu hocam dediğin:
https://www.amazon.com/d/Engine-Oil...-Treatment-Restoration-Remetalizer/B00HTA7KVQ
yorumlar filan çok olumlu. demek cidden işe yarıyor. ama tr'ye nasıl getiririz o mesele. sıvı olduğu için gelir mi bilmem.
geçen yine senin bi mesajında yazdığın sea foam denilen ürünü araştırmıştım. ona da çok iyi diyorlar. ama amazon filan göndermiyor tr'ye
yağ olarak mobile 10x40 var elimde. yaırısından çoğu dolu. bunu ziyan etsem mi ki? mobile'de yok mu çinko? sadece castrol'de mi var?
Bu yazinin ustunden 5 yil gectigi icin, bir takim eklemeler yapmak gerekiyor, keza bazi yaglar artik bulunmuyor, mesela arazi sanzimani ya da yavru sanziman da denilen NV 247 transfer case icin gereken Petronas Tutela Powergear4 yagi. Istanbul’daki tum Petronas saticilarini aradim, kimsenin elinde mevcut degil. Yabanci forumlarda ise, Mopar’in arazi sanzimani icin kullandigi orijinal yagin aslinda Mobil 424 yagi oldugu soylenmis. Ilgili yag traktorlerde vb. kullaniliyormus, dayanikli oldugu icin.Motor ve şanzıman için 7 litre alın, diferansiyel için 3 litre.
Motor yağı 5w/30 olacak.
Şanzıman için orjinal Mopar ATF4 tavsiye ederim.
Dif kesinlikle 75w/140 olmalı. Bu da TR'de bi tek Motul Gear Competition olarak var. Dif katkılarını da unutmayın.
Arazi yağı da özel bir yağ. Mopar Ms-10216'ya denk Petronas Tutela Powergear4 almanız gerekiyor.
Direksiyon yağı değişecekseniz sakın ATF4 koymayın. Hayatınızın hatası olur. O yağ da Mopar Ms5931'e denk olan Motul Multi HF veya Valvoline Synpower.
Bu bahsettiğim yağları alacağınız yerleri söyleyebilirim. Biraz zahmetli oluyor. Her biri farklı yerlerde çünkü. Ben 2 ay bizim araç için özel olan bu yağları kovaladım ve buldum.