WJ Şanzıman Farklılıkları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan farmBoy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,015

farmBoy

Yeni Üye
Merhaba,

yeni yılın başlarında WJ almak için araştırmalara başladım. Dikkatimi çeken bir nokta ilanlarda net olarak belirtilmese de şanzıman farklılıkları oldu. Bu ve diğer adreste bahsettiğim tam otomatik ve tiptronik (sanırım) örnekleri görebilirsiniz. Bunların farklılıkları ya da +/-'leri konusunda yorumlarınız nelerdir? Yakıttan ziyade sorunsuzluk benim için ön planda.

Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: WJ Şanzıman Farklılıkları

wj lerde tiptronik şanzuman yoktur...yani +/- yoktur...
quadra drive ve quadra track II vardır...
bular vites bölümünde yazar...
99 modeller genelde amerikan verisyonudur ve quadra tarck II şanzumanı vardır km si mildir...bu nedenle pek tutulmazlar...2000 modeller ve üstleri genelde tercih edilir...

Peki tam olarak arazi vitesinin solda ya da sağda olmasının model olarak bir farkı var mı? Verdiğim bağlantılardaki araçlardan bir tanesinin arazi vitesi solda, diğerinin ise sağda, dikkatimi çeken nokta burası. Teşekkürler.

Düzenleme: İmla

bi fark yok... 2004 te ufak değişiklikler oldu araçlarda bazıları da 2003 modellerden kalanlar..
sistem olarak bir farklılık yoktur...
sanırım yurtdıişında yaşıyor ve oradan alıyorsunuz aracı...
öyleyse
benzinli 4,7 almanızı tavsiye edicem

o arabalarda vites sistemini kontrol eden bilgisayar modülünün yazılımı iki türde benim hatırladığım. vites oranları ve sayısı değişiyor. eski modellerininkini yenisine yükseltmek mümkünmüş.

Levent Bey evet yurtdışında yaşıyorum ve forumda da daha önce tavsiye edildiğinden dolayı 4.7 şu anda daha yakın bir seçenek benim için. Burada (İrlanda/Dublin) işçilik ve parça fiyatlarının pahalı olmasından dolayı nispeten az km'li, mutlaka servis kayıtlı ve mümkünse overland model bakıyorum.

Coşku Bey dediğiniz gibi fark yazılım farkı ise ve yükleme ile halledilebilecek birşey ise sorun olmayacaktır diye düşünüyorum.

Çok teşekkürler.
Ali.

iyi araştırın, internette birsürü yalan dolan var. ben bir forumda okumuştum o araçlara bakarken. oradan hatırladığım bu şekilde sadece. yinede ZJ yi almadan Wj lerede baktım bambaşka ZJ ye göre, daha rahat daha otomobil gibi herşeyi. zaten daha pahalı.

Bahsettiğim gibi işçilik ve parça maliyetlerinden dolayı iyi araştırmak zorundayım zaten. Araba fiyatının yarısı kadar bakım masrafı yapmak insanın canını sıkar. (Özellikle 2003 X5'in şanzıman değişiminin 3500 Euro olduğunu okuduktan sonra) Acelem olmadığı için detaylı olarak inceliyorum ilanları. Karar verdiğimde de burada yetkili Jeep servisine göstereceğim. Yazılımla ilgili kısımları o zaman yetkili servise soracağım.

Selamlar.

farmBoy' Alıntı:
Bahsettiğim gibi işçilik ve parça maliyetlerinden dolayı iyi araştırmak zorundayım zaten. Araba fiyatının yarısı kadar bakım masrafı yapmak insanın canını sıkar. (Özellikle 2003 X5'in şanzıman değişiminin 3500 Euro olduğunu okuduktan sonra) Acelem olmadığı için detaylı olarak inceliyorum ilanları. Karar verdiğimde de burada yetkili Jeep servisine göstereceğim. Yazılımla ilgili kısımları o zaman yetkili servise soracağım.

Selamlar.

araçtan çok iyi anlamıyorsanız...
kapııyı açınca aslında herşeyi konuşuyor araçlar...direksiyonu, koltukları, küllük, ön camın ön direklerinin döşemelerinde ve fitillerindeki sigara değmeleri, ve orjinal paspasları duruyormu?
bu wj lerin en büyük hastalığı kalorifer sistemidir, 2 tarafı da ayrı ayrı sıcağa ve soğuğa alın değişimler oluyorsa iyi ama sıcaktan soğuğa yada tam tersine değişmiyorsa ön göğüsün komple sökülmesi gerekiyor basit bir işlem için....

The 45RFE and 545RFE automatic transmission in the WJ was notable. It included three planetary gear sets rather than the two normally used in a four-speed automatic. This gave it six theoretical speeds, and it would have been the first six-speed transmission ever produced in volume, but it was programmed to only use five of these ratios. Four were used for upshifts, with a different second gear for downshifts. Although five of the six ratios were used, Chrysler decided to call it a "4-speed automatic". In 2001, the programming was changed to make use of all six ratios. Rather than have six forward gears, the transmission was programmed to act as a five-speed with the alternate second gear for downshifts. The RPM at 70 miles per hour (110 km/h) on a 545RFE is 2000 rpm, 200 rpm less than the 45RFE programming. 1999 and 2000 model year WJ owners can have their 45RFE transmission's programming flashed to enable the extra gear as both transmissions are physically the same. The 42RE 4-speed automatic remained the transmission for the Inline 6 engine. It had slight changes from the previous model Grand Cherokee.

http://wapedia.mobi/en/Jeep_Grand_Cherokee

diyorki 99 ve 2000 WJ lerde TCM yi güncellemek mümkün müş. eski vites 4 yerine, 5 vites oluyor güncellenince.

Araçları yakından incelediğimde dediğiniz hususlara dikkat edeceğim. İlanlardan az da olsa fikir ediniliyor ama ne derece doğru oluyor bilmiyorum; galeriden olan çok km'li bir araç tertemiz görünürken, sahibinden olan az km'li bir araç çok kullanılmış hissi verebiliyor sırf resim kalitesinden dolayı. Bu yüzden 56.000 km'de olan bir aracı incelemekten vazgeçtim ama hala gidip görsemiydim diye düşünüyorum.

Şu anda 2003-2004 model baktığım için sanırım yazılım güncelleme işi yapmama gerek kalmayacak. Değişiklik olur da 1999-2000 model bir araç bakarsam şanzıman kodlarını mutlaka kontrol edeceğim.

Tekrar teşekkürler şanzımanla ilgili kafamdaki soru işaretleri gitti diyebilirim. Selamlar.

hocam, ankara ümitköyde benzincide bir adet şampanya rengi 2004 WJ duruyor. geçen gün gördüm acaip düzügn bir araba. fiyatı 44 bin tl miş. sanırım opet bayisiydi. bilginize.

Coşku Bey sağolun fakat yurtdışında yaşıyorum, Türkiye'ye dönüşte inşallah.

Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR