Wj Rölanti Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Poseidon13 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,497

Etiketler
boğaz kelebeği ve iac valfi (rölamti motoru)nu temizletin. araba hava yapmış gibi çalışır ki düzgün hava girişi sağlanmadığından yapar. hatta çok bozulunca motordan o ses insanın içini ürpertir..
eğer düzelmezse önce iac valfini değiştirin, bi nebze düzelip devam ediyorsa tps yi de.

boğaz kelebeği ve iac valfi (rölamti motoru)nu temizletin. araba hava yapmış gibi çalışır ki düzgün hava girişi sağlanmadığından yapar. hatta çok bozulunca motordan o ses insanın içini ürpertir..
eğer düzelmezse önce iac valfini değiştirin, bi nebze düzelip devam ediyorsa tps yi de.

IAC valf temizliği öncesinde akü negatif kabloyu sökmek tavsiye ediliyor yabancı forumlarda valfin çalışma hafızasını sıfırlasın diye

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

IAC valf temizliği öncesinde akü negatif kabloyu sökmek tavsiye ediliyor yabancı forumlarda valfin çalışma hafızasını sıfırlasın diye

wj de dijital kelebek yokki hafızası olsun. hiçbirşey olmaz. eski moda yaylı kelebek var. komple söküp benzin içinde bile temizleyebilirsiniz sensörleri söktüyseniz.

Şu wj 'mi sana bi dinletmek istiyorum. Çözemediğim bir iki ses var acaba fikrin olur mu

mesajı görmemişim, ben temelli tarafında çalışıyorum. ne tip sesler bu bunlar? hangi koşulda çıkıyorlar? seslere vuruntu titreşim gibi şeyler eşlik ediyormu?

wj de dijital kelebek yokki hafızası olsun. hiçbirşey olmaz. eski moda yaylı kelebek var. komple söküp benzin içinde bile temizleyebilirsiniz sensörleri söktüyseniz.

Kelebek değil hocam, IAC valf, elektrik soketi var arkasında.

IAC dediğiniz şey "intake air control valve" ise basbayağı gaz kelebeği demek. "idle control valve" ise o dediğiniz gibi soketi olan, girip çıkan bir ucu olan ve gaz kelebeğinin altındaki boşluğu açıp kapatan bir şey. o arızalandığı zaman aracın rölantisi dengesiz olur ve istop eder. araç boştayken o girintiden hava çekiyor. parçanın tamiri yada temizliği mümkün değildir. içinde bobin var sadece.

kavram karmaşası olabiliyor, bazen komple gaz kelebeğine throttle body de diyorlar. bazen intake idle control valve de diyorlar. yani herhalde yapılacak işe göre değerlendirmek lazım.

IAC dediğiniz şey "intake air control valve" ise basbayağı gaz kelebeği demek. "idle control valve" ise o dediğiniz gibi soketi olan, girip çıkan bir ucu olan ve gaz kelebeğinin altındaki boşluğu açıp kapatan bir şey. o arızalandığı zaman aracın rölantisi dengesiz olur ve istop eder. araç boştayken o girintiden hava çekiyor. parçanın tamiri yada temizliği mümkün değildir. içinde bobin var sadece.

kavram karmaşası olabiliyor, bazen komple gaz kelebeğine throttle body de diyorlar. bazen intake idle control valve de diyorlar. yani herhalde yapılacak işe göre değerlendirmek lazım.

850935b0492b487218fe8291cc23a057.jpg

Hocam idle control valve bu diye biliyorum, rölantide titreme bundan da kaynaklanabiliyor. Benim kare kasanın iac ini bizzat söktüm ve temizledim oradan biliyorum. Gerçi benim titreme benzin regülatörünün düzgün çalışmamasından kaynaklanıyormuş. Ama olsun elden geçmiş oldu :smiley:

doğru biliyorsunuz. genelde rölanti motoru diye bilinen bir şey aslında.bunun tamir edilebilen bir tarafı yok. sağlamlığını DRBIII denen el terminali ile test ederler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,646
Kaydolan Son Üyemiz
MentorMind

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR