Wj Mi ? Wk Mı ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan neuerhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,551

neuerhan

98-VX80
Mesajlar
75
Tepkime Puanı
0
Yer
Sivas
İyigunler diliyorum oncelikle tum forum kullanicilari .Off road macerama ilk olarak fj75 ondan sonra vx80 onunsattiktan sonra 1 yil ara verip bi wj aldim. Aslina bakarsaniz toyota saglamlik acisindan 1 numara hic beni yari yolda birakmadi fakat jeep teki guc te beni kendine haran birakti ayrica arazidede cok yetenekli. Simdi wj yide sattim ve tekrar offroad damarim kabardi. Acaba wj ile devammi etsem bu yola yoksa yeni bi wk mi hazirlasam birturlu karar veremedim. Aslina bakarsaniz wk ile hic bi tecrubem yok arazide nasildir hic bilmiyorum sadece jeep oldugu icin hayalkirikligina ugratmaz beni diye dusunuyorum ama bana wj yide pismanlikla hatirlatsin istemiyorum. Siz degerli kardeslerim abilerim olarak engin tecrubelerinizden benide yararlandirirsaniz bu konu hakkinda cok sevinicem. Arazide wj mi wk mi?

Sivastan herkese saygilar
 

Etiketler
Ynt: Wj Mi ? Wk Mı ?

neden zj veya xj degil ? ne wj ne wk bence arazide zj veya xj nin yerini tutmaz.ayrica offroad maliyetleri daha uygundur daha uyguna alabilirsin.zj kullanipta bi ust kasaya gecenlerin yazilarini okudum hemen hepsi zj deki keyif yok yaziyolardi.hayirli gunler


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Ynt: Wj Mi ? Wk Mı ?

Zj çabuk bozulan ve kırılan bi araç bana göre. Xj yi bilmem ama onunda motoru bı 4.7 kadar güçlü değildir. Wj resmen düz duvara tırmanıyordu. O performansı alamam diye düşünmedim
 

Ynt: Wj Mi ? Wk Mı ?

2sinide kullandim zj daha saglam hissi uyandirdi bende.bu bahsettiklerinizin hepsi donanim meselesi mesela zj veya xj ile 30bin tl harcayip bi noktaya gelmek var bide wj ile 40bin tl harcayip ayni noktaya gelmek gibi bence.yedek parcasi bol offroad donanimi daha fazla daha uygun araclar.guc olarak zj de xj de arazide 4.7 kadar iyidir.
hayirli gunler


Sent from my iPhone using Tapatalk
 




Ynt: Wj Mi ? Wk Mı ?

Güç olarak aklında soru işareti kalmasın XJ de ZJ de WJ de hepsi güç yönünden sorunsuz araçlar,arazi de bana gücü yetmez demezsiniz.Yine arazide hiçbiri seni hayal kırıklığına uğratmaz. Ama XJ ve ZJ hariç gerisi biraz bütçesi müsait olanları altından kalkabileceği işler.Amaç sadece offroad ve keyif almak ise bence maceraya gerek yok bir tane XJ kasa araç alın keyfinize bakın derim.ZJ kırılgan demeyelim de biraz daha güçlendirmek gerekiyor daha günlük kullanıma uygun yapılmış ki günümüz trendine böyle SUVlar daha şehir kullanımına yönelik yapılıyorlar.
 

Ynt: Wj Mi ? Wk Mı ?

Xj de kafami karistiriyor aslinda. İki tane arac alicam biri wj olacak kesin ama ikincisi xj mi olsun onu dusunuyorum. Donanim olarak herseyi yaptiririm fakat iste aklimdaki korku motor gucunun yetersiz kalmasi, dik rampalari cikarken vs. Hatirladigim kadariyla vx 80 den bayagi bi altta kaliyodu arazida xj ama dogru donanimla istedigimi alabilirmiyim acaba.
 

Ynt: Wj Mi ? Wk Mı ?

sen daha once arazinin neresinde gezdin arkadasim ? kac derece aciya tirmandin neler yaptin :smiley:? hic araziye girmemis gibi konusuyosun.hic zj xj wj wk kullanmis biri gibi yazmiosun.toyotadan bahsediosun ama gucsuz diosun felan bi garip


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Ynt: Wj Mi ? Wk Mı ?

Bence senin pek fikrin yok gibi. Dik tirmanislarda toyotanin motor gucuyle wj bir degil. Cok tikanip kaldim toyotayla ama wj de oyle bisey yok. Yazdiklarimi dikkatli okursan wj ve toyotam oldu diyorum . Xj yi bikac geziden biliyorum toyota kadar yetenekli degil dedim. Sen istersen benim soyledigim araclari bi kullan ondan sonra yorum yap.
 

Ynt: Wj Mi ? Wk Mı ?

yasin 25 biraz genc bi arkadassin.senin yasin kadar benim arazide ormanda gecirdigim vakit var.o dedigim araclarin hepsini kullandim cj5-cj7-xj-zj-wj kullandim.2 tane defender topladim 90-110 olmak uzere.suan bitane chevy avalanche aldim yeni bi projeye basliyoruz.anliycagin senin soyledigin araclari ben yillar once kullandim daha kimsede yoktu ;) senin yazdigin yazidan ben neyi kullanip kullanmadigini anlayabiliyorum hangi aracla neyi karsilastirdigina bakarak sadece izlediklerinle yazdigini tahmin edemiorum :smiley: neyse uzatmiycam.hayirli gunler dilerim


Sent from my iPhone using Tapatalk
 



Ynt: Wj Mi ? Wk Mı ?

ozaman boş gecirmişsiniz o 25 yılı :smiley: forumda bayağıdır aktif olmuyodum ama forumda bitmiş zaten iyice seviyesizleşmiş. demekki işte sizin gibiler bi çok kullanıcıyı soğutmuş forumdan.
 



Ynt: Wj Mi ? Wk Mı ?

Bir arabacın ivmelenmesi,tırmanması,frenaj kısacası frene veya gaza bastın mı tepki verecek olmasını etkileyen en önemli faktör ağırlıktır.Bir araç ne kadar hafif olursa o kadar yukarıdaki konularda başarılıdır.Elbette güçte etkendir ama güç/ağırlık dengesi en önemli faktör olduğu gibi güç ağırlık dengesi aynı bile olsa daha hafif olan araç herzaman daha avantajlıdır.

Burada bahsi geçen araçlar ortalama olarak, XJ 1600 kg, ZJ ortalama 1900 kg WJ 2000 kg VX80 2500 kg VX100 3000 kg'dır. Yarışlarda genelde XJ kasa aracın görülmesinin en büyük sebebi bu düşük ağırlığa sahip olmasıdır.

Yukarıda da görüleceği üzere VX80 ile XJ arasında 1 ton fark var ki bu çok büyüktür.İlla kafanız WJ de kaldı ise onu alın ama güç konusunda hiçbir safkan Amerikan aracı sizi üzmez.Geriye sadece zevkler ve bütçe girer devreye.

Hep dediğimiz gibi arazide de kullanılacak araç için önemli olan bütçedir yoksa diğer araçlar da kötü diyemeyiz eksisi artısı her aracın vardır.Ama bütçe bu işte en belirgin etken XJ eğer o olmazsa ZJ dememizin sebebi bu konu biraz uzamaya başladı benim verebileceğim bilgiler bu kadar.
 

Ynt: Wj Mi ? Wk Mı ?

Motor gücünün 2.5 motor almazsanız XJ'de az kalmayacağını, hatta arazide WJ'den ve ZJ'den hafifliğinden ve küçüklüğünden ötürü daha atik olacağının teminatını veririm. Aerodinamik yapısı ve eski usül mühendislikle üretilmiş olmasından dolayı 80-90 üstü gibi hızlarda elbette diğer araçların performansı daha yüksek olacaktır, ama arazide henüz 80 yapan görmedim. WK ise eğer bütçeniz varsa aslında çok yetenekli bir araç.

Örneğin bu kişinin videolarında görülmekte WK'nın kırılgan bir araç olmadığı ve nasıl araziye yakıştığı:

http://www.youtube.com/watch?v=1Wo1FrDzKMA

Ayrıca VX80'in 4.5 benzinlisi dışında Amerikanların performansına yaklaşabilecek bir motoru bulunmamakta - ki o da sadece yaklaşabilir. 4.2 dizel muhteşem çeken bir motor ama yine de ZJ, XJ, ya da WJ'nin yanında performansı düşük kalır. Daha önce örneğini gördüğünüz durumlarda olayın sadece araçta değil sürücüde, ve aracın donanımında da bittiğini hesaba katmanız gerekir.

Bu konuda daha tecrübeli abilerimizin ve arkadaşlarımızın daha sakin bir şekilde bunu dile getirmesi gerektiğini, ama o tecrübeye de saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Dediğiniz gibi zaten azıcık insan kaldı forumlarda, iyi geçinmek bu kadar zor olmamalı. Bu da nacizane fikrimdir :smiley:. Hayırlı alışverişler..
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,015
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst