wj 4.7 , zj 5.9 a tercih edilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan m_orhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,699

m_orhan

Kamp I
Herkeze selamlar.

Dolu bir zj 5.9 um var sadece dagda bayırda ve hafta sonu biniyorum. Aracın dag ve drag performansından çok memnunum. Sadece biraz çok yakıyor (1 TL).

Kasa olarak zj eski ve 2002-2004 wj almayı düşünüyorum , hem kasa daha yeni ve içi biraz daha konforlu. aynı şekilde bu aracada sadece hafta sonu ve dagda binmeyi düşünüyorum.

ZJ de olan bütün modifiyeleri wj ye de yapmayı düşünüyorum.(yükseltme kiti, lastikler, arb tampon,vinç, arb havalı diff, k&n hava filtresi dodikler vs....)

Diyelim ki wj aldım ve modifiyelerin hepsini yaptım.

(wj yi lpg siz düşünüyorum, mevcut zj de benzinliydi)

ZJ deki drag, offroad performansını alırmıyım?
Zj den daha az yakar mı?
Zj den daha konforlu olur mu?

Saygılar.

Etiketler
Ynt: wj 4.7 , zj 5.9 a tercih edilir mi?

şuan antalyadaki bir arkadaşıma bakıyoruz wj daha öncede wj binme ve 1 hafta kadar kullanma şansım oldu ama 5.2 zj yide uzun sure 1 yıl kadar kullandım genellikle bakım ve tamir icin zaten gelen araçları kısa mesafe kullanıyoruz ama uzunca olarak 2 sinide denedim 5.2 yakıtı standart bir araç atiker lpg li 41 krş yakıordu 5.9 ise 46 krş lpgde wj de 4.7 standart bir araçtı lpgli ve oda 39 krş yakıordu ama zj deki oturma pozisyonu ayrı bir guzellikken wj de olan oturma pozisyonu ve konfor tabiki yeni model olduğu icin daha fazla tatmin ediciydi ancak wj dahil olmak üzere butun cherokee ler bana işte bu dedirtirken xj zj wj kasalardan sonra uretilen araçlar bana sanki daha çok şehirli imajı taşıyan ve amerikan aracı olmasına rağmen amerikan hissi vermemiştir zj den sonra en yakın konfor ve en yakın performansı wj de bulucaksınız yaaa wj yi de değiştiricem dediğiniz zaman ileriki tarihlerde araç kalmıyor haberiniz olsun

dediğiniz gibi wj türünün son örneği :smiley:, her çeşit özelliği bünyesinde bulundurma açısından .

teşekkürler saolun.

Can Bey'in yorumuna katılıyorum ama ben olsam sırf kasa için wj'i zj'e tercih etmem.wj'i 99'da ilk gördüğümde karoserini hiç beğenmemiştim.jeep'in o köşeleri yuvarlayıp yumuşattığı ve 4 tekerin üzerinde emanet gibi duran kasayı görünce hayal kırıklığı yaşamıştım.bence zj dedin mi 98 en üst noktadır.

Can beyinde belirttiği gibi ciddi bir yakıt farkı olacağını sanmam açıkcası ama bir miktar az olacaktır elbette . ZJ 5.9 un tadını verir mi ? Zannetmiyorum açıkcası . Bence arazide de kullanıyorsanız ZJ 5.9 güzel tercihtir . Aracınızda temiz ve sorunsuzsa bence değiştirilmez yani ben olsam değiştirmem en azından . Ama araçta sorunlar vs başladıysa yada artık km olarakta çok yükseldiyse değiştirilebilir tabi ki ...

Bence bütün jeeplerin keyfi başkadır.. . . . Ancaak, 5.9 un keyfi bambaşkadır. WJ ile ZJ 5.9 off road ve asvalt açısından farklı araçlar. Kıyaslaması zor olur diye düşünüyorum.

Selamlar,

düşündüğünüz anlamda türkiye'de benim bildiğim yapılı WJ İsoff başkanı Yalçın Türkeli'nin aracı var.
yanlışlarım varsa düzeltilsin,
2003 ve 2004 kasada Quadra Drive çekiş sistemi standart olarak kullanılmaya başladı, hemen belirtmek isterim bu çekiş sisteminin Quadra Drive II modeli üretimde olan WK kasalarda kullanılmaya devam etmektedir, ön arka diferansiyelleri Dana 44 olarak biliyorum alüminyum kovanlı, ve ön arka LSD mevcut şeklinde aklımda kalmış okuduğum bir yerlerden, dizelini almayı düşünürseniz 2,7 CRD Mercedes motoru kullanıldı bu yıllarda,
sitesi çalışmıyor bugün ama www.wjjeep.com adresinde yıllara göre donanımları ayrıntılı bir şekilde incelemeniz mümkün,
dediğim gibi yanlışlıklar olabilir.
tercih kısmına gelirsek bu biraz da sizin beğenize kalmış ama şu da bir gerçek JEEP'in az yakanı olmaz ;D

Dediğiniz gibi ciddi bir yakıtta azalma beklememek lazım tabi ama biraz daha yeni teknoloji ve hacmi daha küçük. Zaten wj yi az yakıyor diye alsak yakıt konusu psikolojik tatmin olur,onun yerine lpg taktırırım.

Jeep in az yakanı olmaz evet , 5.9 ile 4.7 arasındaki fark için sordum ben.

WJ yi düşünmemdeki neden zj ye göre içi daha konforlu ve dış kasa olarak hala yeni bir jeep gibi duruyor. Tabi offroad performansı biraz da 5.9 a yakınsa:smiley: wj yi tercih ederim.

Bilgiler için teşekkür ederim...

1999 4.7 var bende oldukça hoş konforlu bir araç ama 5.9 da güzel makina eğer h.sonu kullanıyorsan hiç değişme nacizane fikrim

5.2 ZJ ve 4.7 WJ kullanan biri olarak 4.7 5.2 nin yeni versiyonu olarak düşünün derim gerçekten iki modelde güzel araçlar tabiki yeni araç yenidir 5.2 ye göre üstün olan ve değişim gösteren üstünlükleri var. Motor sesi aynı o homurtu tadını hala veriyor. Hayatınızda değişiklik yapmak istiyorsanız şiddetle tavsiye ederim.

off-road olarak wj lerin altyapıları daha kırılgan zj lere göre.. hafta sonları dağ bayır için kullanacaksanız 5.9 u wj ile değiştirmek bence mantıksız olur. ağır arazi için vs daha dayanıklı zj ler.. kırılması daha zor. güç olarak 5.9u detaylı kullanmadığımdan yorum yapamıyorum ancak 4.7 HEMI motordan daha az performanslı olduğunu da zannetmiyorum, hadi araç 5.2 olsa belki bi derece.. yine tahmini olacak yakıt konusunda ise 5.9 çok büyük ihtimalle wj den daha fazla yakıt tüketir, daha eski teknoloji, muhtemelen daha fazla km, daha büyük hacim olarak.. normal..
her neyse neticede ben olsam bende değiştirmezdim. şehirde kullanacak olsanız günlük araç olarak, işte o zaman daha mantıklı olurdu değiştirmek falan, ama sadece mantıklı olduğuyla kalırdı, 5.9 lar özel araçlar çünkü.. bir nevi koleksiyon aracı, bence kıymetini bilin :D saygılar..

2 adet resim size ...

jeep wj 4.7.jpg

jeep 2.wj 4.7.jpg

Cevaplayan herkeze teşekkür ederim.

wj 4.7 çok temiz bulabilirsem düşünecem.

Saygılar

hocam ben erzurumda doktorum, burdaki bir çok jeep sahibi arkadaşımın keyif için gittiği off-road tabir edilen yerlere ben aşı, takip, denetim vs. gibi işler için gidiyorum. 99 model wj kullanıyorum, 4.7 litre ve v8 motor. bundan önce land rover freelander ve zj 5.9 kullandım. freelander kendi aracımdı, zj ise pederin. şayet arazi performansını ve konforu bir arada bulmak isterseniz zj seçkin bir model ve ileti organlarının kalitesi tartışmasız bir numaradır. freelanderden bahsetmek dahi istemiyorum her şeyiyle bir fiyasko. fakat şuan kullanmakta olduğum wj 99 her detayıyla kullandığınız araca üstündür. konfor ve esnekliği dört dörtlük, keza diğer modellere nazaran yol değil; sürücü odaklı yaratılmış bir model olması hasebiylede size aradığınız tüm tatmini sunacaktır. amerikan ekonomisinin 20. yüzyılın sonlarında yükselen akaryakıt fiyatlarına verdiği yanıtın izlerini wj 4.7 nin daralmış enjeksiyon valflerinde görmek mümkün. şayet 4.7'ye terfi ederseniz kullandığınız araca nispeten benzin kullanımında %20-25 civarı bir ekonomik rahatlama olacaktır. quadra trac II ile arazi performansınızdada kayıp olacağını düşünmüyorum. fakat burda temel detay lastik modifikasyonu ve off-road için gereksiniminiz olacak geniş ve derin diş aralıklı bir lastik tercih etmeniz olacak. temiz araç aradığınızdan bahsetmiştiniz. bu konudada yardımcı olabileceğimi düşünüyorum, saygılarımla...

Sercan bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Karar verdim 99-01 arası , kendi aracım gibi problemsiz wj bulursam acil düşünüyorum...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR