dolaşıyorum
Kamp II
Yol bilgisayarı dediğiniz şey basit bir uygulama ve onun kalibreli olduğunu bilen de yok.
Ben 100 tl lik alıyorum..
Kilometrede lirayı kullanan dolmuş ve taksi şöförlerini sakın küçümsediğim anlaşılmasın. Aslında kendileri için en kolay ve çabuk sonuca varacak normu kullanıyorlar. Aldıkları ücret belli çünkü. Yani aktüel değerleri kullanmaktalar. Böylelikle söz konusu mesafe için yakıta ne kadar verdiklerini hemen söyleyebilmekteler.
Yolcuyu 5 km götürdüm, şu kadar yaktım ama aldığım para bu gibi.
Fakat özel araç sahiplerinin toplam yakıt harcamaları için ayni yöntemi seçmeleri, en hafif deyimiyle tuhaf..
Benim dediğimi yaparsanız kalibreli mi değil mi anlarsınız.Yol bilgisayarı dediğiniz şey basit bir uygulama ve onun kalibreli olduğunu bilen de yok.
Hep 50 liralik alsaydiniz keske, hem zamlardan da etkilenmemis olurdunuz.Ben 100 tl lik alıyorum.
Aracım 1,33 tl/km yakıt harcıyor. Depoya doldurduğum yakıt beni 75 km götürür biliyorum.
Anlayamazsınız çünkü adı üstünde "ORTALAMA" bir degerBenim dediğimi yaparsanız kalibreli mi değil mi anlarsınız.
Yakıt ortalamasının "ORTALAMA" olması pek şaşırtmıyor beni.Anlayamazsınız çünkü adı üstünde "ORTALAMA" bir deger