Wj 4,7 Overlan Direksiyon Pompasındaki Vızıltı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sahinozkur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,139

Sahinozkur

Önce WJ sonra ZJ
Yer
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar

yeni wj overland benzinli araç aldım (2003), direksiyon pompasında sıkıntı oldu ve değiştirmek zorunda kaldım , aynı yerde pompayı 2 defa değiştirdiler ve pompadan çıkan vızıltı şeklindeki ses geçmedi, deviri yükselttikçe ses düzeyide artıyor. Usta zamanla geçer dedi ama 1 haftadır durum aynı.

bu duruma daha önceden karşılaşan varmı? boşu boşuna servise tekrar götürmeyeyim arabayı.

teşekkürler

Etiketler
Ynt: Wj 4,7 Overlan Direksiyon Pompasındaki Vızıltı

Olmaması lazım,Amerikancıya mı gösterdiniz bu arada aracı? İstanbuldaysanız bilindik yerlere gösterin,ayrıca pompayı değiştirmek yerine revize ettirin daha ucuza mal olur.

Forumda aratınca bulursunuz zaten ben yetkili olanını söyleyeyim servis olarak çok başarılılardır da yetkili olmalarına karşın Master Servis

http://masterservice.com.tr/m/

Merhaba,2001 Grand Cherokee 4.7 WJ sahibiyim.Bu konularda pek tecrübem yok ama kendi fikrimide yazayım,araç yeni kalkışta cok düşük hızda direksiyonu sola yada sağa sonuna kadar cevirirken hafif bi ses olması normaldir diye düsünüyorum cünkü direksiyon sona geldigi icin.Ama diresksiyon normal konumda ya da sol veya sag yaparken sonuna kadar cevirmediyseniz ses gelmemesi gerekir.Ben direksiyonu sonuna kadar dayamayı yani cevirmeyi tercih etmiyorum,cünkü pompaya fazla yük binebilir.Ayrıca araç kalkmadan oldugu yerde direksiyonu cevirmek bence pompayı daha fazla yorar ve ayrıca lastiklerinizde daha fazla aşınır.

sonunda pompadan jet uçağı sesi gelince tekrar değiştiriliyor.

teşekkürler

Merhaba, benim 2004 kj imin, direksiyon pompası yanmıştı. birebir aynısını bulmak biraz zor oldu. Jeep lerin direksiyon pompaları, model- kasa ve motor seçeneklerine göre değişiyor. Benim aracım benzinli, bana da dizele olan pompayı takarız, hallederiz dediler. Buna benzer bir durum olmasın, sizinki de.

arabayı okmeydanındaki sönmeze götürdüm, daha önce arada derede sıfır diye takılan parçanın revizyonlu parça olduğunu ve hortumlarda sıkıntı olduğunu sönmezdeki usta söyledi. Gerçektende parçayı çıkarttığında hiç sıfıra benzemiyordu. Mahalle arası yerlere giderken dikkatli olun derim. siz siz olun parçayı kendiniz alın takılana kadar başında durun.

Acil değişeyim diye dandik bi yere götürdüm ama bana konfor ve huzur yönünden maliyetli oldu. Şimdi sıkıntı yok ses kesildi.
hortum ve pompayı sıfır ve orjinal parça ile değiştirdiler. keşke en başta uzak vs demeyip buraya gelseymişim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri