bulentkirmizi
Ana Kamp
Arkadaşlar merhaba. Bu konu forumun birçok yerinde geçiyor olmasına rağmen ben de birçokları gib tatmin edici bir cevap okuyamadım. Aklımda birsürü soru var halen. Ben çok küçükken babam ve annemle yolculuk sırasında bizden kaynaklanmayan 2 kaza geçirdik. O günden sonra hız yapmanın ve agressif araç kullanmanın son derece tehlikeli olduğunu kavradım. Bir örnek vermek istiyorum. Şu anda kullandığım araç 2007 Megane dizel 1500 motor ve 100 beygir gücünde. Yakıt tüketimim ise şehir içinde yaklaşık 4 - 4.5 lt, şehirler arasında ise 3 - 3.5 lt arasında değişiyor. Bunlar kesin rakamlar hiç değişmedi. Ancak çevremde aynı araca sahip olan arkadaşlarla konuştuğumuzda şehir içi 5, 6, 7 hatta 8 lt, şehirler arası ise 5, 6 lt yaktığını duydum. Şmdi gelelim işin neden bu kadar değişkenlik arz ettiğine. Hepinizcede malum kullanım özelliklerinden kaynaklanıyor. Ben uzun yolda alıyorum hız sabitlemeye 90 km sabit hızla elde ediyorum bu değerleri. WJ kullanan arkadaşlar tüketim değerlerini yazıyorlar ama pek birbirleri ile tutarlı olmuyor değerler, çünkü hangi kullanım özelliklerinde bu değerleri elde ettiklerini yazmıyorlar. Bu araçları kullanan arkadaşlar bu noktaları da dikkate alarak (LPG markasını da belirterek) 100 km ortalama yakıt tüketimlerini belirtirlerse, ben benim gib bu araçtan edinmek isteyenler için aydınlatıcı olur düşüncesindeyim. Teşekürler.