Wj 4.7 Için Yardim!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ouzcanouz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,325

ouzcanouz

Yeni Üye
Herkeze merhaba foruma yeni üye oldum.. 1 aydır WJ 4.7 arıyoruz.. daha once bir seneye yakın zj 5.2miz wardı bi süre sora tekrardan jeep almaya karar verdik... daha önce wj 4.7 kullanmadm test etme şansım hiç olmadı bu konu hakkında yardım edebilirmsnz? BİLEN BİİLMEYEN HERKEZ BİŞİLER SÖYLÜYOR SEN MANYAKMISIN BUNLARLA UĞRAŞILIRMI PARÇASI ÇOK PAHALIDIR ÇOK BOZULUR HER HAFTA SANAYI SANAYI GEZERSİN GBİ ŞEYLER!! LÜTFEN BU ARACI BİLEN SAHİP OLUP KULLANAN ARKADAŞLAR BİLGİ VERİRSE SEVİNİRİM

Etiketler
için
Herkeze merhaba foruma yeni üye oldum.. 1 aydır WJ 4.7 arıyoruz.. daha once bir seneye yakın zj 5.2miz wardı bi süre sora tekrardan jeep almaya karar verdik... daha önce wj 4.7 kullanmadm test etme şansım hiç olmadı bu konu hakkında yardım edebilirmsnz? BİLEN BİİLMEYEN HERKEZ BİŞİLER SÖYLÜYOR SEN MANYAKMISIN BUNLARLA UĞRAŞILIRMI PARÇASI ÇOK PAHALIDIR ÇOK BOZULUR HER HAFTA SANAYI SANAYI GEZERSİN GBİ ŞEYLER!! LÜTFEN BU ARACI BİLEN SAHİP OLUP KULLANAN ARKADAŞLAR BİLGİ VERİRSE SEVİNİRİM
Bende Wj almadan önce böyle konuşan çokk olmuştu.Benım 5.aracım wj.En son kullandıgım 2 araçta Subaru Forester dı.Arac almadan önce amacınızı belirleyin ve o doğrultuda kara vermeye bakın ki sonra hayal kırıklığına uğramayın.Başkasının lafından ziyada kendi istediğiniz beğendiğiniz yönde alın.Ben başkalarının aklına uyup Wj yi almamış olsaydım emınıkı hala bu araçları gördükçe iç geçirmeye devam edecektim...

Benim bu aracı almamdakı ana sebepler;
Tipinin güncel ve modern olması
Donanım olarak yılına göre gayet dolu bi araç olması
bence en önemlisi güçü ve v8 sesi :smiley:

Parçası pahalıymışmışşş..Hangi parçası değişmişte pahalıymış,yada kime göre veya neye göre pahalı?
Çok yakarmışşşşşşşş..Kime göre ve hangi araca göre kıyaslama yapıldıda çok yakar diyorlar...
Ben almadan önce çok araştırdım,sordum soruşturdum..Ve şimdi iyiide almışım diyorum..
Birşeye pahalı diye nitelendirmek için kıyaslama yaptıgınız şeyinde onun denginde olması gerekır..

Ben aldıgımda yapılacak iş olarak ,Difransiyel rulmanı değişimi ve lsd balatası aşındıgı için onun değişimi malıyetı vardı.Totalde ise 1200Tl gibi bi rakam..
Sonuçta bindiğimiz araç 16 yaşında illaki ufak tefek masrafı olur ki 0 aldıgınız araçta bile masraf çıkabiliyor..

gücüne ve sesine diyecek bi söz yok sanırım:smiley: benm araç hakkında öğrenmek istediklerim kronik sorunları varmıdır? parçalarını kolayca temin edebilirmyım? aracı alırken öncelikle nelere dikkat etmeliyim vs..?

gücüne ve sesine diyecek bi söz yok sanırım:smiley: benm araç hakkında öğrenmek istediklerim kronik sorunları varmıdır? parçalarını kolayca temin edebilirmyım? aracı alırken öncelikle nelere dikkat etmeliyim vs..?
Bence offroadta kullanılmamış araç olursa pek sıkıntı olacagını sanmıyorum.Parça konusunda 1 yıldır kullanıyorum aracım 248000km de ,henüz öyle bulamayacagım bi parça ihtiyacım olmadı..

Alırken ise bence;
Şanzıman
motor
difransiyeller
ön takım ve özellıkle klıma nın çift bölgesi çalışıyormu ona dikkat edin..
ufak tefek Boya illakı olur,ama şasilerde sıkıntı yoksa,aracın CİDDİ kazası yoksa bence alınır.

16 yaşındaki arabada illaki boya olur degişen parca olmadıktan sora sıkıntı olmaz..off-road ta kullanılmış araç almyı hiç düşünmuyrum ve bende araziye hiç çıkmıcam hafta sonu aileyle gezinti vs.. daha önce hiç lpg li araç kullanmadk bu aracın lpg ile uyumu nasıldır peki?

16 yaşındaki arabada illaki boya olur degişen parca olmadıktan sora sıkıntı olmaz..off-road ta kullanılmış araç almyı hiç düşünmuyrum ve bende araziye hiç çıkmıcam hafta sonu aileyle gezinti vs.. daha önce hiç lpg li araç kullanmadk bu aracın lpg ile uyumu nasıldır peki?
Lpg siz bu araçlara binmek zor benim için :smiley:
O konuda da çok araştırdım.En son bindiğim araca Prıns lpg taktırmıştım.Buna ise V8 için uyumlu Atiker gold serisi taktım.Pek çok ince ayar istediğim için ayar için başlarda biraz ugraştım.Ama normal kullanıcının benın ugraştıgım ayarları farkedebılcegını sanmıyorum sürüş esnasında.
Sonuç itibariyle bence önce montajı yapacak usta daha sonra ise aracınıza uyumlu kit kombınasyonundan sonra bi sıkıntı olmayacaktır..

Lpg siz bu araçlara binmek zor benim için :smiley:
O konuda da çok araştırdım.En son bindiğim araca Prıns lpg taktırmıştım.Buna ise V8 için uyumlu Atiker gold serisi taktım.Pek çok ince ayar istediğim için ayar için başlarda biraz ugraştım.Ama normal kullanıcının benın ugraştıgım ayarları farkedebılcegını sanmıyorum sürüş esnasında.
Sonuç itibariyle bence önce montajı yapacak usta daha sonra ise aracınıza uyumlu kit kombınasyonundan sonra bi sıkıntı olmayacaktır..
bilgileriniz için teşekkurler:smiley: son sürat aramaya devam:smiley: eger sizinde bildgnz araçlar warsa yazarsanız sevınırım

yağ kaçıran ve boşluk yapan direksiyon kutusu.
öten arka defransiyel
takılı kalan klima kapakları
fan termiği. (orijinali bulunmuyor heavy duty olanı var ancak bu model daha sesli çalışır)
yırtılan şaft körükleri.

kronik sorunlarıdır WJ nin.ayrıca vuruntulu geçiiş yapan otomatik şanzıman.(kronik değil ve zaman içindeki yağ bakımı ile alakalı)

her tür parçasını bulursunuz, ebay den alırsınız yada yetkili servisten temin ettirirsiniz.

öten arka defransiyel
fan termiği. (orijinali bulunmuyor heavy duty olanı var ancak bu model daha sesli çalışır)
yırtılan şaft körükleri.

kronik sorunlarıdır WJ nin.ayrıca vuruntulu geçiiş yapan otomatik şanzıman.(kronik değil ve zaman içindeki yağ bakımı ile alakalı)

her tür parçasını bulursunuz, ebay den alırsınız yada yetkili servisten temin ettirirsiniz.
tesekkurlerr:smiley:

öten arka defransiyel
yırtılan şaft körükleri.

Durduk yere öten difransiyel yoktur herhalde :smiley: Vardır elbet bi sebebi..(mesela diff e konulması gereken 75w-140 yağ ve mopar ilave katkı koyması gerekırken 80-90w yağ koymuştur gibi)
Bence kronık denebılecek ana sorunu yukarıda da yazdıgım gibi klima klapeleri
Fan termiğimde bi sıkıntı yok şimdilik :smiley:
Zaten yağına suyuna baktıktan ve aracı hor kullanmadıktan sonra bence kronık sıkıntısı olmaz...

Kardeşim tam okuyamadım postu ama tertemiz wj kasa satıyorum maddi durumum iyi değil paraya sıkıştım yıllardır gözüm gibi baktığım aracımi satacam motor sanziman alt takım sorunsuz prins lpg var tüm ayarları yapılı 40 kuruş yakıyor.. bej deri koltuk en üst model kafaliklarda ekran vsr kaza değişen yok sahibindene ilan üşendim henüz koyamadım galeriye yok fiyattan vermek istemedim en son bu siteye koyayım dedim. İlgilenirsen ve ankara isen binip test edebilirsin

No 05425622242

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ayrıca idda ediyorum otomatik sanzimanim dsg den daha az hissettirerek değişiyor sanzimanim bütün bakımları yapıldı ufak tefek yenilenmeler yapıldı araçla ilgili yapılan herşeyin belgesi var hepsi orjinal jeep servisinde yapıldı paraya acımıyordum eskiden. Bu araçlar hassas araçlar bakim isterler öyle hangar gibi jeeptir dağa bayıra vurayım derseniz difransiyelide catlar direksiyonuda çatlar.. bakarsanız hiç bir şey olmaz. Her şeyiyle kendim ilgilendim aracı kız kardeşim kullanıyor trafikte rahatsızlık vermesinler diye ona verdik.. yani bayandan alacaksın motoru sanzimani insan üstü yorandan değil. Üstündeki kışlıkları da yenidir. Ben açıkça idda ediyorum şuanda satılık wj kasanın en temizi benim aracımdir.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,987
Kayıtlı Üye Sayımız
166,736
Kaydolan Son Üyemiz
S_Erdem

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR