wj 3.1 td yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darkbg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,923

darkbg

Jeep Grand Cherokee 3.1 TD
Arkadaslar grand cherokee 3.1 td kullanıcısıyım. Bir kaç konuda yardımınıza ihtiyacım var

1. Aracım triger kayısı var diye biliyorum , bunun deişme süresini nasıl anlarım ses ugultu vs ve deişim maliyeti ortalama ne kadar tutar .
2. aracımla seyir halindeyken 130 - 140 km civarlarında bir ugultu gelior sebebi ne olabilir

3. aracımı sabahları soguk havalarda calıstırırken egzos dan beyaz duman atıor ısınınca 1 sefer daha sonra park ettigimde motor sogusa bile aynı şey olmuyor sadece sabahları hava sogukken ilk calıstırmada.

Simdiden tesekkürler herkese iyi forumlar..
fotoraf0600.jpg

fotoraf0603k.jpg

Etiketler

Ynt: wj 3.1 td yardım

selam .
trıger kayışı 80000 km veya km doldurmuyorsa 5 yılda bir değişiyor.motorun devirdaiminin oradan harici bir ses gelebilir.maliyetini bilemiyorum.
uğultuyuda aslında önce dinlemek lazım ama şavttan olabilir diye düşünüyorum ya istavrozlarında yada balansında bozulma olabilir.
duman işini unutmazsam sabah komşum pompacı sorayım yazarım inşallah.

WJ'de de sanırım triger zincir olarak var, 250-300.000'lere kadar değişmiyor. Ancak kayış varsa da bir fikrim yok, ZJ kullanıcısıyım :smiley:

Uğultu diferansiyelden(ayna mahruti), bilyalardan veya şafttan geliyor olabilir, ya da lastiklerinizin uğulttusudur en basitinden.

Sabahki beyaz duman hele ki şu havalarda çok normal aslında. İlk 2-3 dakika benden de çıkıyor, hatta herkesten çıkıyor hani trafikte gördüğüm kadarıyla :smiley:. Ama motor sıcakken yapıyorsa, ya da yüksek devirlerde yine de duman altı bırakıyorsa silindir kapak contasında kaçak olabilir. İşin ustaları daha iyi bilirler elbette.. Yağınızı kontrol edin ve su azaltıyor musunuz ona da bakın elbette.

öncelikle teşekkürler bilgileriniz için .

Triger kayışı konusu gerçekten bi muamma oldu benım için cünki kimisi dior kayıs var kimisi dior dişli sistemi var toureglerdeki gibi
yurtdısında oldugum ıcın servislerde oldukca sıkıntılı kayısmı var yada dişli veya zincirmi bilsem ona göre hareket edebilirim basıma buyuk problemler açmadan

beyaz duman sadece sabahları oluor hava sogukken bazı konuları arastırdım bazı arkadaslar turbo avans ayarından fln demişler ama öyle olsa tahminimce sürekli yapar benım sorunum soguk havalarda ve sabahları yapması

3.1 Grand cherokeede dişli sistemi var kayış yada zincir yok dişlide hiç degiştini görmedim 5 adet dişli var

140daki ugultun rulman seside ola bilir difransiyelde bu araçlarda hastalık difransiyel sesi olmayan yok ama en az yüzde 5 yada 10 hepsinde var

dumanda sanırım anlatına göre sibop lastıklerin yapıyor sertleşmiş soguken yapıyor ısınınca kesiyor

öncelikle cok teşekkür ederim.

Rulmanlarımı deiştireli 1 ay oldu buyuk ihtimal dediginiz gbi difransiyel den

bir de bi problem mi deilmi bilmiyorum size danısayım bizim araclar malum yogun trafikde ve biraz zorlamayla hareret cubugunu kaldıran araçlar :smiley: yardımcı olması ıcın buyuk pervane yi calıstırıor belirli bir dereceden sonraa fakat uzun zamandır dikkatimi cekti
Artık havalardan dolayımı bılmıorum otobanda 150 160 sürekli giderken hararet 100 c de kalıor buyuk pervane acılmıor acaba pervanenın termostatında bir problem olabilirmi eger imkan varsa o pervaneyi sürekli devrede tutma imkanımız olabilirmi farklı bi düzenek yapıp cunki pervane acıkken sesi dillere destan :smiley:))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR