wj 2001 arka salıncakları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan skylinegt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,449

skylinegt

Ana Kamp
arkadaşlar yeni wj aldım bir hafta oldu, bugün arka koltukta seyahat ettim babam kullandı, yalnız birşey farkettim arabanın arkası sanki çok savruluyor çukurlardan geçerken çok sallanıyor acaba arka salıncaklardamı bir problem vardır yoksa sizinkilerde öyle mi? problem varsada kaça mal olur tahminen?

Etiketler
Ynt: wj 2001 arka salıncakları

araç kaç model kaç km de nasıl bir kullanımda bu sorun var. yuvarlanma hissi gibi birşeymi yoksa arka taraf savrulurmuş gibi bir hizmi var? aşırı yaylanmamı var? sorunu tarif etmeniz lazım.

bence tescrübeli bir wjci ya da usta ile bir gezin , buradan tarifle pek olmaz , size göre savruluyordur başkasına göre yooo normali böyle zaten dir. size göre harikadır başkasına göre böyle olmaması lazımdır. Buradan subjektif tarifle olmaz bence...

evet haklısınız tarifle olmaz ustanın görmesi gerekir, az önce ustaya götürdüm arka düzende amortisörlerde takoz denen lastik bişeyler varmış onlar bitmiş dedi, şu anda hemen yan tarafta dayımın dükkandayım o takoz denen lastiklerden getirtip takacaz. onları değiştirdikten sonra sorun hallolur umarım. sorunumda arka tarafta sanki topun üstünde oturuyormuş gibi bir his oluşuyor sağa sola arka taraf geziyor. takozları değiştirdikten sonra birde rot balans baktıracam.

o his sadece amortisör takozu ile olmaz, aksı tutan track bar denen bir çapraz gergi göreceksiniz onun burçları eskiyor onlara burç bulmanız lazım yada yeni track bar lazım. ayrnı şekilde aracın sağa sola yatmasını engelleyen U şekilli sway bar demiri var onunda takozları vardır. hem uçlarda hemde gövdeye bastığı yerlerde U şekilli takozları vardır bunları yenilerseniz tüm şikayetiniz geçer.

ben track bar a burç bulamadım değiştirecem
burç varmı yoksa komple mi almak lazım slmlr

KLL' Alıntı:
o his sadece amortisör takozu ile olmaz, aksı tutan track bar denen bir çapraz gergi göreceksiniz onun burçları eskiyor onlara burç bulmanız lazım yada yeni track bar lazım. ayrnı şekilde aracın sağa sola yatmasını engelleyen U şekilli sway bar demiri var onunda takozları vardır. hem uçlarda hemde gövdeye bastığı yerlerde U şekilli takozları vardır bunları yenilerseniz tüm şikayetiniz geçer.

evet aynen dediğiniz gibi burçlar değişecek, değiştikten sonra tekrar yazarım sonucu.

çok ilginç birşey oldu gittiğim usta ben bu arabadan anlamıyorum sen bir jeep ustasına git dedi bende hiç birşey demeden döndüm gelidim :D ustamda tanıdıktı neyse daha iyi oldu anlamayan insanlara bırakmaktan iyidir? serviste tahminen kaç paraya çıkar bu parçaların değişmesi?

o burçlar serviste satılmaz. onlar track bar vs yi komple satıyorlar. ben ebay den almıştım. tamamı herhalde 150 dolara mal olmuştur. burada iki katına alınır aynı burçlar parçacılarda varsa.

prothane marka olanlar iyi.bu arada başka markalar için olanı iç delik çapı tuttuğu sürece tornacı adapte edebiliyor. mesela ben arka track bar burcunu modifiye edip ön track bara taktım. yoktu çünkü.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR