WJ 2" Yükseltme Kiti: Amortisör

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kindjal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,423

Kindjal

Kamp I
Yer
Ankara
2000 model WJ için yükseltme düşünüyorum. Bu yükseltmeyi 2" olarak belirledim.

Rough Country markasının 2" yükseltme kitinde 4 helezon üst takozuyla beraber, 4 adette amortisör bulunuyor.

2" yükseltmede bu amortisörlerin ciddi bir katkısı olur mu yoksa sadece helezon takozları yeterli midir emin olamadım.

Ürünün ülkemizdeki satış fiyatı 1100 TL. (ABD 250 dolar)

Sadece takozları aldığımızı ya da yaptırdığımızı düşündüğümüzde sanırım 400-500 TL aşağı tedarik etmek zor. Arada bariz fiyat farkı oluşuyor.

Bildiğim kadarıyla helezonlara takılan takozlar sadece aracın kupasını yükseltiyor. Bu amortisörlerin şasi yüksekliğine doğrudan bir etkisi var mı?

Dip not: 30x9.5 lastiğin ilgili kiti taktıktan sonra kullanabileceği belirtilmiş.

http://www.otokaya.com.tr/JEEP-GRAND-CHEROKEE-2-YUKSELTME-KITI-1999-2004,PR-209.html

http://www.roughcountry.com/jeep-suspension-lift-kit-695c.html

ImageUploadedByTapatalk1417785179.135862.jpg

Ynt: Wj 2" Yükseltme Kiti: Amortisör

bence sadece get+amortisöre bu kadar yatırım yapmayınız, rakamı yükseltip 3.5" civarı flexi bir kit bakınız yada da 2" wj get takımları yaptırıp üstüne orjinal lastik getleride ekleyip takın. Getlerin maliyeti 200-300 TL + montaj işçiliği olur. 245/75/16 lastik kullanabilirsiniz bu ölçü ile.

Ynt: WJ 2" Yükseltme Kiti: Amortisör

dinamiq3' Alıntı:
bence sadece get+amortisöre bu kadar yatırım yapmayınız, rakamı yükseltip 3.5" civarı flexi bir kit bakınız yada da 2" wj get takımları yaptırıp üstüne orjinal lastik getleride ekleyip takın. Getlerin maliyeti 200-300 TL + montaj işçiliği olur. 245/75/16 lastik kullanabilirsiniz bu ölçü ile.
245 ne hocam ufacik durur :smiley:) 265/75/16 ya kadar yoku var 2 inch yukseltme ile biraz daha buyuk de takabilirsiniz ama o zaman camurluklardan kesme yapmak gerekir.lastik ebatini buyuk alirsaniz 265/75 gibi araca biraz daha difaransiyelden yukselecektir.zaten yukseltme kiti yapmanin amaci aslinda daha buyuk lastik takabilmektir.araba yukselirkrn birde esneklik saglayabilirseniz hem guzel yola oturur hem arazi kabiliyeti artar tadindan yenmez.cok farkli bir arabaymis gibi hissedeceksiniz.tabi 2 inch yukseltme aldik taktim araziye girerim diye bisey yok.once bu kiti takin sonraki asamalari da anlatiriz :smiley:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mevcut lastiklerim 245/70/16.

2" yükseltmeyle zaten ağır arazi şartlarında bir performans beklentisi yok. Estetik kaygıyla beraber yaklaşık 5cm'lik bir avantaj sağlamak.

Aslında Sn. oguzhan3434 gayet güzel özetlemiş;yükseltmenin amacı lastik ebatlarını yükseltmek. Çamurluklara bir müdahele pek düşünmüyorum.

Ben hala 2" yükseltmedeki amortisör eklemesinin gerekliliğine dair kararsızlık yaşıyorum.

Zj de 4" kit ile 265/75 i sigdirdik on tamponu ileri alip traslamak zorunda kaldik, tam turlarda lastik ic kismi kollara degmekte ondan sebep 245 dedim. Diger zj de 2" get ile 31-10.5-15 i sadece direksiykn turunu kisalttirarak sorunsuz kullaniyoruz. Wj de durum farkli daha buyuk sigiyorsa bilemiyorum :smiley: üstatlar daha iyi bilir ;)

Tapataklak gönderildi..

O parcayi yay in altina koyuyorsunuz o parca oldugunda yayin boyu uzadigi icin yeni amortisor tavsiye ederler.bu takoz ile yukseltilen araclarin esneme payi az oluyor.bence yay ve amortisor takim olarak almanizda fayda var.asfalttaki performansi viraj dengesi yoldaki cukurlara kadar etmen olacaktir.ben tavsiye etmiyorum ama yine de yaparsaniz 2 inch 5 cm e denk geliyor siz 3 cm yapin derim fazla abartmadan bi sure sonra saft frezesi sikinti cikartacak arabanin kollari kasma yapacak.sizin icin 3 cm ve 265/75 lastik yeterli olacaktir belki speysir gerekebilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

WJ 2" Yükseltme Kiti: Amortisör

Biraz araştırınca şöyle bir tablo buldum. Bilgi olarak bulunması faydalı olabilir. Daha önce paylaşıldı mı bilemiyorum.

http://www.jeepsunlimited.com/forums/showthread.php?452634-Everything-you-need-to-know-to-lift-your-WJ-components-tires-amp-bs

ImageUploadedByTapatalk1417805483.987377.jpg

ImageUploadedByTapatalk1417805502.593577.jpg

Selamlar ben bu kiti 97 zj 5.2 aracıma uygulattım şuan çok memnunum aracımın görünüşü inanılmaz değişti 235/70/16 lastikler biraz küçük kaldı ama ilerde 245 e çıkaracağım..Bu kit 2inç değil 1.70 inç filan yani 4cm kadar yükseliyor bununda sebebi başka bir değişikliğe gerek kalmaması için önerilen yükseltme daha büyük lastik yada 5 cm den fazla yükseltmelerde biliyorsunuz masraf çok artıyor..... Sadece getle yükseltmeyide ustalar hiç tavsiye etmiyorlar zaten aracın orjinal amortisörü kısa kalıyor..

2inç yani 5 cm yükseltmeyi get ile yapabilirsiniz hiçbir sorun olmaz ki aşağıdaki tabloda da görülüyor zaten bu durum.Sadece yapacak usta biraz bu işlerden anlasın yeter. Fakat gette taktırsanız kit ile daha da yükseltseniz aynı işçiliği veriyorsunuz ki genelde sadece get ile yükseltme ilerde yetmez daha fazla yükseltmek istersiniz. O yüzden iyi düşünün denir. Ama ucuza get ile 5 cm yükseltme şansınız varsa da kaçırmayın derim.

2000 WJ'lerin orjinal lastik ölçüsü 245/75/16

2" yükseltme ile sorunsuz 265/75/16 kullanılabilecek ölçü olmakla beraber, ben yüksetme sonrası yine standart lastik ebatlarını muhafaza etmeyi düşünüyorum. Zira aralarındaki fark aşağıdaki gibi şekilleniyor.

8e480f5f7adb8f9c7fb631294f3f5d3c.jpg

b4363a190c2ef255499f923c1c3aa3df.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,976
Kayıtlı Üye Sayımız
166,728
Kaydolan Son Üyemiz
yavuzra

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR