Ynt: willys sıfır motor arıyorum kımse satmıyormu
Merhaba,sayin Bahta cevabinizdan anladigima gore,Seyit beyin dediklerini zaten daha onceden yaptiniz.Kapagi sogukken sokturdunuz,contayi ve saplamalari sirasiyla ve tork ile hallettiniz ve ayrica kapak ve blogu isinin ehli yerde taslattiniz.Bir de ustune kapak ve bloga ayri ayri sizdirmazlik kontrolunu de yaptirdiniz ama buna ragmen arac habire conta yakiyor.Dogru mu anlamisim.
Eger oyleyse contaniz ile ilgili bir yanlislik olabilir mi?
Kusura bakmayin,size cahil muamelemesi yapildigini da zannetmeyin.
Bazen ustalar basit sorularda kendileri hatayi buluyorlar o yuzden bildiklerimi soruyorum.
Termostat,radyator kapagi,pervane,kayis,blok tapalari veya devirdaim gibi parcalar da kontrol edilmistir diye tahmin ediyorum.Bahsi gecen parcalarin birinin bile hatasi hararetin ani yukselmesine ve eger kesme conta iyi kalite degilse yanmasina sebep olabilir.Basit bir radyator kapagi bile aslinda bir cesit termostat gibi calisir.Kapaksiz bile kullananlar var kardesi ne olacak demeyin.Sistemdeki zayif olan bir nokta ile bir de termostat kapaginin eksikligi birlesince ariza kacinilmaz olur.Contanizin,kalin olmasi ihtimali varmidir.Yani kalin ama dayaniksiz bir conta kacaga sebep olabilir.Orjinal conta bulabiliyormusunuz bilmem.Kapakta cok hafif egrilik varda bunu kalin kesme conta ile hallederiz gorusu yanlistir.Oradaki basinca dayanmak zordur.Pervane kayisinin cok siki yada cok gevsek olmasi da problemdir.Devirdaim pompaniz saglikli calismaktamidir.Blok tapalarindan sizdirma varmidir.Yaga su veya suya yag karismasi kontrolu yapabiliyormusunuz.Su kanallari ile yag kanallari arasinda zamana bagli korozif bir delinme olmus olabilir.Uzaar gider.Simdilik bu kadar.
Bunlar sahsi tecrube ve bildiklerimdir.
Yardimci olmasini umarim.