Imhoof
Ana Kamp
Merhabalar
Gezenbilir de yeniyim teknikle ilgili neredeyse bütün konuları inceledim fakat hala bazı sorularıma cevap bulamadım.
Kendi aracım Nissan Navara 4x4 2009 model. İşim gereği asfalt ve hafif off road için kullanıcağımdan onu modifiye etmek istemiyorum. Fakat zehri çoktan almış durumdayım, yoldan çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum.
Ufak bir piyasa araştırması sonunda yeni bir araç alıp onu toplamaya bütçemin yetmeyeceğini gördüm. 1 aylık bekleyişten ve araştırmadan sonra şans eseri karşılaştığım arkadaşım jipini kullanmadığını ve yürümediği için satamadığını söyledi bende hemen atladım anahtarı kaptım.
Araç kısmi olarak bitki örtüsü ve duvarla birleştiği için tam inceleme fırsatım olmadı. Arazi araçlarını da yeni yeni tanıdığım için çok birşey anlamadım. Edinebildiğim bilgileri aktarayım.
-Ruhsatta 1955 Willys Universal olarak geçiyor.
-2500cc 50bg sanırım.
-Uzun şasi araç, Willys olmasına rağmen cj5ten uzun duruyor.
-Arabanın içinde 2 sene önce antifrizsiz su unutmuş, motor bloğu ve radyatör su kaçırıyor. (Elimizde sıfır blok var)
-Arabayı önceki sahibi kroma boğmuş her taraf kromlu yani görüntü olarak sorunu yok.
-Altına girebileceğimiz kadar yattık pasa rastlamadık.
-Hidrolik direksiyon takılmış.
-Hard Top ve bez tente var.
-3 lastik sağlam kar lastiği imiş. 1 tanesi yok
-Kasada ufak yerel çürükler var.
-2 buçuk senedir araba yerinden kıpırdamamış.
-Araba yürürken bujileri ıslandığı için (veya yağdan) araba 2-3 kere yolda kalmış. Başka bir derdi yokmuş.
-Aküsü olmadığı için elektrik aksamına bakamadık. Yürürken çalışıyormuş.
Aklımda birkaç soru var yardımcı olursanız sevinirim;
1-Araç çok güçsüz acaba arazide 2500cc yetersiz kalırmı?
2-Genel olarak sizce toplamaya değermi? (Maddi durumum bir cj veya benzeri bir araç alamam için yeterli değil, ya bunu toplayacağım yada hiç )
3-Bir tek bu aracı bukadar uzun gördüm acaba bu olay muayenede sorun çıkarırmı?
4-Araç hakkında daha fazla bilgi sahibi olan varsa teknik özellikleri ile ilgili aydınlatabilirlermi beni?
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Gezenbilir de yeniyim teknikle ilgili neredeyse bütün konuları inceledim fakat hala bazı sorularıma cevap bulamadım.
Kendi aracım Nissan Navara 4x4 2009 model. İşim gereği asfalt ve hafif off road için kullanıcağımdan onu modifiye etmek istemiyorum. Fakat zehri çoktan almış durumdayım, yoldan çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum.
Ufak bir piyasa araştırması sonunda yeni bir araç alıp onu toplamaya bütçemin yetmeyeceğini gördüm. 1 aylık bekleyişten ve araştırmadan sonra şans eseri karşılaştığım arkadaşım jipini kullanmadığını ve yürümediği için satamadığını söyledi bende hemen atladım anahtarı kaptım.
Araç kısmi olarak bitki örtüsü ve duvarla birleştiği için tam inceleme fırsatım olmadı. Arazi araçlarını da yeni yeni tanıdığım için çok birşey anlamadım. Edinebildiğim bilgileri aktarayım.
-Ruhsatta 1955 Willys Universal olarak geçiyor.
-2500cc 50bg sanırım.
-Uzun şasi araç, Willys olmasına rağmen cj5ten uzun duruyor.
-Arabanın içinde 2 sene önce antifrizsiz su unutmuş, motor bloğu ve radyatör su kaçırıyor. (Elimizde sıfır blok var)
-Arabayı önceki sahibi kroma boğmuş her taraf kromlu yani görüntü olarak sorunu yok.
-Altına girebileceğimiz kadar yattık pasa rastlamadık.
-Hidrolik direksiyon takılmış.
-Hard Top ve bez tente var.
-3 lastik sağlam kar lastiği imiş. 1 tanesi yok
-Kasada ufak yerel çürükler var.
-2 buçuk senedir araba yerinden kıpırdamamış.
-Araba yürürken bujileri ıslandığı için (veya yağdan) araba 2-3 kere yolda kalmış. Başka bir derdi yokmuş.
-Aküsü olmadığı için elektrik aksamına bakamadık. Yürürken çalışıyormuş.
Aklımda birkaç soru var yardımcı olursanız sevinirim;
1-Araç çok güçsüz acaba arazide 2500cc yetersiz kalırmı?
2-Genel olarak sizce toplamaya değermi? (Maddi durumum bir cj veya benzeri bir araç alamam için yeterli değil, ya bunu toplayacağım yada hiç )
3-Bir tek bu aracı bukadar uzun gördüm acaba bu olay muayenede sorun çıkarırmı?
4-Araç hakkında daha fazla bilgi sahibi olan varsa teknik özellikleri ile ilgili aydınlatabilirlermi beni?
Şimdiden herkese teşekkür ederim.