Willys 1.2 Motor Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kayademir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,261

kayademir

Yeni Üye
İlk defa 1954 model bir willys jeep aldım acemi olarak büyük bir titizlikle toplattım, ama sürmeye başlayınca bazı sorunlar başladı fakat usta bulamadım. Araç ruhsatda yazana göre 1,2 benzili motor bir de az yaksın diye lpg taktırdık. araçtaki ilk sorunumuz araç bağırıyor fakat gitmiyordu sonra aracın ön tekerlerin sıktığını farkettik ve ön tekerler üzerindeki mandalları çevirerek ön tekerleri boşa çıkarttık. ondan sonra araç bir nebze rahatladı ve düz yolda gider hale geldi. şimdi ise en ufak bir yokuşta araç bayılıyor ancak takviyeyle çıkabiliyoruz ve ortalama 1 tl den fazla yakıyor km de bir türlü anlıyan usta bulamadık. sayın ustalar sizce bu motorlar böylemidir motor değiştirmeyimi düşüneyim düşünürsem nasıl bir motor düşüneyim, dizel motor uyum sağlar mı bir de öyle off road yapmayacam sonuçda dağı taşı gezmeyi seven insanım. aracın buji kablolarını değiştirdim- platin değişti, benzin otomatiği değişti, birde dikkatimi çeken aracın hava filitresi yağlı biz hava filitresinin büyük bir kısmını bantla kapattık yoksa lpg de çalışmıyordu, geçenlerdede bi benzinde çalıştırmak istedik benzinde çalıştıramadık sonra hava filitresinin hortumunu tamamen kapatınca benzinde çalıştı ama yine verim alamadık

Etiketler
Ynt: Willys 1.2 Motor Yardım

Kayademir bey ilk olarak orjinalde 1.2 motor olan willys olmamakla birlikte acaba araçtaki şanzıman , ayna mahruti oranı ne ve kaç lastik var bunlar en önemli etki. Sizde jeep serilerini alıp topladıktan sonra tanımaya başlayanlardansınız malesef. Hep tavsiyemiz aracı tanımıyorsanız bir süre binip ondan sonra masraf edilmesidir.

kayademir' Alıntı:
İlk defa 1954 model bir willys jeep aldım acemi olarak büyük bir titizlikle toplattım, ama sürmeye başlayınca bazı sorunlar başladı fakat usta bulamadım. Araç ruhsatda yazana göre 1,2 benzili motor bir de az yaksın diye lpg taktırdık. araçtaki ilk sorunumuz araç bağırıyor fakat gitmiyordu sonra aracın ön tekerlerin sıktığını farkettik ve ön tekerler üzerindeki mandalları çevirerek ön tekerleri boşa çıkarttık. ondan sonra araç bir nebze rahatladı ve düz yolda gider hale geldi. şimdi ise en ufak bir yokuşta araç bayılıyor ancak takviyeyle çıkabiliyoruz ve ortalama 1 tl den fazla yakıyor km de bir türlü anlıyan usta bulamadık. sayın ustalar sizce bu motorlar böylemidir motor değiştirmeyimi düşüneyim düşünürsem nasıl bir motor düşüneyim, dizel motor uyum sağlar mı bir de öyle off road yapmayacam sonuçda dağı taşı gezmeyi seven insanım. aracın buji kablolarını değiştirdim- platin değişti, benzin otomatiği değişti, birde dikkatimi çeken aracın hava filitresi yağlı biz hava filitresinin büyük bir kısmını bantla kapattık yoksa lpg de çalışmıyordu, geçenlerdede bi benzinde çalıştırmak istedik benzinde çalıştıramadık sonra hava filitresinin hortumunu tamamen kapatınca benzinde çalıştı ama yine verim alamadık

slm.
siz motr olarak ruhsatta yaza bakmayın
motorun detaylı fotografını çekip koyabilirseniz biraz daha fazla yardımcı olmaya çalışıırz

mustafaerdogandenizli20' Alıntı:
slm.
siz motr olarak ruhsatta yaza bakmayın
motorun detaylı fotografını çekip koyabilirseniz biraz daha fazla yardımcı olmaya çalışıırz
Evet işin birde bu tarafı var 6 silindir mi 4 silindirmi araç.
Ama tüp taktırırken farketmişlerdir diye yazmadım.

Abicim araci alirken sormadinmi kac motor orjinalmi degismismi nedir? Rasgele alip topladin heralde

Sent from my iPhone using Tapatalk

BEn anlamadim ki, ozelllikle motorla ilgili bir sorununuz oldugu asikar ama, bu aracin motoru gayet guzel gide orjinal motor ise, ama resim gondermeden kimse hic birsey diyemez. Ama karburetor/yakit pompasinda veya ateslemede sorun var gibi duruyor.

on tekerlekler sıkıyordu onlari bosalttik ne demek? Frenler sıkıyor desek sicaklik yapmasi lazim ve hub lardan bosaltsaniz bile aynı etkiyi yapar. Siz sürekli 4 çekerde mi kullaniyorsunuz? takviyeyi devreye almadiginiz takdirde 4 cekere gecmez ve hublari acip acmamaniz tekerleklere bir güc aktarmaz. Eger on saftta bir sorun yok ise veya arazi sanzumaninda, hublari bosa alip almamanizin bir etkisi olmamasi lazim.

Siz 4 cekerde, bir de ustune ustluk agir devirde kullaniyor olmayin?

Bu jeepin üzerindeki motor Anadol motoru falan olmasın? Az yakacağı düşüncesiyle bir zamanlar bu motorları koyanlar oldu.Hatta kasaba ile araları 10-15km olan ova köylerde Willys ve Land Rover jeeplere tek silindir Pancar Motor veya Super Star dizel motor dahi koydular.Adamların sürüş keyfi gibi bir derdi olmadığından pat pat pat birinci-ikinci vites gidip geliyorlardı.Şayet Anadol motoru ise hiç performans beklemeyin,hem çekmez hemde daha çok yakar.
Ancak aracın bağırdığını fakat gitmediğini söylüyorsunuz;Bu ise hemen debriyajın kaçırdığını düşündürüyor.Öte yandan sıradan rampalarda takviyeden söz ediyorsunuz,bu kez motorun güç zafiyeti,frenlerin sıkıyor olması gibi faktörleri gündeme getiriyor.
Öncelikle;
1. Bu jeepin üzerinde tam olarak hangi motor var?

54 willys lerde genelde 2,2 harican motor çıkar diff oranda genelde 43/8 dir ve yavru şanzımanda muhtemel ince mil ağır devirdir ki bundan dolayı o araba gitmez, ıkınsa 70-80 yapar, ama ağır devri müthiştir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.