AYDURAN
Zirve
6 yıldır Türkiye’de yaşayan yabancı gazeteci Wilco Van Herpen’in sempatik Türkçesi, iki kıtayı birbirine bağlayan Türk insanının kültürünü, yaşam biçimlerini ve yeme-içme alışkanlıklarını kamuoyuna aktaran üçüncü bir göze dönüşüyor... Türk kültürü, Türkiye’nin zengin coğrafyası ve Türk mutfağı, Hollandalı gazeteci ve aşçı Wilco’nun gözünden farklı ve sıcak bir anlatımla ekrana gelirken, “Wilco´nun Karavanı”, Türkiye’deki hayatın renklerinin ve keyfinin yabancı bir gazetecinin gözünden nasıl algılandığına da ışık tutuyor. Hollandalı gazeteci Wilco, karavanıyla hem geziyor, hem de gezdiği yerlerin kültürünü, doğal güzelliklerini ve yöresel yemeklerini bizlerle paylaşıyor. Karavanın mutfağı, aynı zamanda bir aşçı olan Wilco’nun, Dünya Mutfağı’ndan, Türkiye’de gezdiği yörelerdeki yemeklere benzer örnekler sunabildiği bir alana dönüşürken, bizler de hem kaybolmaya yüz tutmuş yöresel özelliklerimizi tanıyor, hem de kültürümüzü dünya kültürleriyle karşılaştırma olanağı buluyoruz.