Webasto Arıyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilhan1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,557
Ynt: Webasto Arıyorum.

İlhan bey, hava sogutmalı motoru olan araçların kalorifer sistemlerini araştırmalısınız; VW, Magirus gibi...

Webasto diye bilinen ısıtıcılar hakkında kısa bilgi (Göktuğ Güzelbey bazı şeyler yanlış ifade edilmiş olsa gerek)
Öncelikle bu tip ısıtıcılar motordan bağımsız çalışarak ısı wnerjisi üreten sistemler.
Piyasa da Selpak gibi bu tür ısıtıcılar Vebasto diye anılmaktadır. Ancak önemli iki marka vardır. Eberpacher (a nın üstünde iki nokat var, e5peker diye okuyabilirsiniz) ve Webasto. Bunlar dünya piyasaının %95i. Mikuni(Japon) ve Ateso (Çek) ve yerli (kaelsa, svs) bir kaç marka var %5 lik payda. Ama yerliyi tavsiye etmem. Bu iki markanın özellikle Eberspacher'in kötü taklitleri maalesef.

Webasto ve Eberspacher ısıtıcıların 12v ve 24 , Sulu - kuru, Dizel ve Benzinli modelleri var.
Kuru ve sulu tiplerin ilk ısı enerjisini oluşturma mantığı aynı aslında.
Yakıt tanktan (aracın tankı veya ayrı olabilir) ısıtcının kendi yakıt pompası (tık tık) vasıtasıyla çekiliyor, yanma havası ile karıştırılarak yanma odasında buji tarafından ateşlenip yakılıyor. Bu bir ısı enerjisi meydana getiriyor. Ve etrafındaki kazanı ısıtıyor. Kuru tipte dışarıdan gelen hava (kabin içindne de alınabilir) kazanı yalarken ısınıyor ve kabine sıcak olarak üfleniyor. Suluda ise dışa kazanın etrafındaki su ısıtışıyor bu su kalorifer manığı ile dağıtılıyor veya ısınmış sudaki enerji aracın kendi fanı vasıtasıyla havaya transfer edilip aracın kendi hava kanalalrıyal aracın içine dağıtılıyor.
Her iki türde hem aküye hemde yakıta ihtiyacınız var. akü fan, buji, yakıt pomapası vs. için gerekli.
Bu ısıtıcılar fevkalede kompakt ve çok güzel ürünler.
Sulu tipi motorun soğutma suyuna entegre edip smotor suyunu sürekli belli bir sıcaklıkta da tutabilirsiniz.
Daha detaylı bilgi isteyen benimle irtibat kurabilir. Komple ısıtcı ve yedek parça temininde yardımcı olabilirim.

akadiroglu
akadiroglu@hotmail.com

merhaba magirus vebostaları mazot kokuları verir içeriye eski modelde oldukları için sorun bitmez bence yeni tip kamyonlara takılanlardan al hem küçük sessiz derece ayarlı hemde ucuz en ucuzu sanırım BMC kamyonlara takılanlar

Volkswagen kalerifer sistemi çok farklı bir sistemle çalışır. Eksoz manifoltundan çikan sıcak gaz kalorifer kazanında petekli bir borudan geçerek eksoz kazanından dışarı atılır. Aracın motorunun soğuması için davlumbazdan motora basılan havanın bir kısmı kalerifer kazanına gönderilir ve bu hava ısınan peteklerden geçerek içeriyi ısıtır. Bu sistemin en kötü özelliği kısa zamanda yeterli kadar verim vermez. Ankardan İzmire gelirken kalorifer acıp kapama kelebeği açık olarak takılı kaldı. Bunu tekrar kapatmak için aracın altına yatıp kelebeği düzeltmem gerekirdi. bende soğuk havada düzeltmeye üşendim. Ankaradan izmire arabada atletle yolculuk yapmak zorunda kaldım. Biraz garip karşılandım ama olsun.Yazın 25 km lik bir yolculukta kaloriferde kabuklu yumurta pişirdim.

Ben vebostalarla çok uğraştım en güzeli yeni modelleri  çıkma bile bulunabilir hatta zaman ayalı bile yapabilirsiniz örneğin saat 7: 30 da çalış 18:00  de dur bile diyebilirsiniz yada ava gitiinz 2 saat sonra geri döneceksiniz program yapıp geldiğinizde ara sıcacık olurr

İlhan bey merhaba ben Ahmet Dedeoğlu SHAVA (Sıcak Hava)marka Yerli ve Milli kabin içi ısıtma cihazlarının proje sahibiyim.Türkiye nin ilk motordan bağımsız çalışabilen TÜBİTAK destekli kabin içi ısıtma cihazı olup webasto dan üstün özelliklere sahip Türk malı bir cihazı size tavsiye ediyorum.Şu anda SSB lığana askeri standartlarda kabin içi ısıtıcı geliştiren SHAVA birçok karavanda kullanılmakta olup yurt dışında Ukraynada üretilen TORSUS marka arazi araçlarının da ısıtıcı alanında ana tedarikçisidir.Gezenbilir üyelerinden bir çok arkadaşında kullandığı SHAVA yurt içinde bir çok Karavan üreten firmanında ana tedarikçisidir.Cihazla ilgili bigiye www.dai.com.tr adresinden ve 0216 661 62 20 nolu telefondan ulaşabilirsiniz teşekkür ederim.

İlhan bey merhaba ben Ahmet Dedeoğlu SHAVA (Sıcak Hava)marka Yerli ve Milli kabin içi ısıtma cihazlarının proje sahibiyim.Türkiye nin ilk motordan bağımsız çalışabilen TÜBİTAK destekli kabin içi ısıtma cihazı olup webasto dan üstün özelliklere sahip Türk malı bir cihazı size tavsiye ediyorum.Şu anda SSB lığana askeri standartlarda kabin içi ısıtıcı geliştiren SHAVA birçok karavanda kullanılmakta olup yurt dışında Ukraynada üretilen TORSUS marka arazi araçlarının da ısıtıcı alanında ana tedarikçisidir.Gezenbilir üyelerinden bir çok arkadaşında kullandığı SHAVA yurt içinde bir çok Karavan üreten firmanında ana tedarikçisidir.Cihazla ilgili bigiye www.dai.com.tr adresinden ve 0216 661 62 20 nolu telefondan ulaşabilirsiniz teşekkür ederim.

Bu tip cihazların yerli olarak üretilmesinden gurur duyarım.
Sitenizi inceledim.Fakat daha ürün kalitesini göremeden ,web sitenizde ürünle ilgili eksik ve detaysız bilgilerin olması canımı sıktı. Teknik bilgilerini veremeyen bir firmanın ürün kalitesi ile ilgili hep şüphelerim olmuştur.
Lütfen sitenize ,cihazlar ile ilgi teknik dökümanlarını yerleştiriniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,801
Kaydolan Son Üyemiz
Aliberen

SON KONULAR

Geri